Medaljeregn: Danmark bød stormagt op til dans og scorede flest guld

Danmark fik to EM-guld, en bronze og en sølv i monsterdisciplinen indenfor traktorpulling.

Det var så tæt på en optimal start på EM i traktorpulling, som man kunne ønske sig.

Måske er danskere bare bedst til at tackle spredte regnbyer og afbrydelser.

På trods af at Holland stillede med markant flere teams end Danmark, så var de danske teams yderst konkurrencedygtige på dagen, hvor det tilgengæld var meget spredt med modstand fra resten af Europas traktorpulling-elite.

I hvert fald sikrede både Karina Lynggaard fra teamet Extreme Edition Danmarks første guld i eftermiddag i klassen Supersport 4.500 kg.

Karina Lynggaard trak med 101 meter i afgørende træk i pull off’en seks meter længere end nummer to, hollandske Peeters. Danske Claus Fey blev i øvrigt nummer tre i samme klasse.  

Som TraktorTech skrev i det store optaktsnummer i slutningen af juli var en af de store danske EM-håb John Deere 2 i Prostock klassen.

Video: Danmarks største EM-håb gør sin stilling klar

 

Michael Galsgård og Rasmus Højen havde allerede vundet den samlede europæiske serie og cementerede i dag i Brande deres status som Europas bedste ved som de eneste at kvalificere sig til pull off’en -og så blev sejren i den ellers meget tætte klasse hurtigt afgjort.

Byerne trak dog dagen ud i langstrækt arm for mange. Kongeklassen heavy modified med de allerstørste traktorer blev først afgjort på den gode side af kl. 21.

Her var der dansk drama. Da fjerde sidste træk var kørt var danske Fenrir i spidsen og deres skæbne blev holdt helt hen til sidste træk.

Teams som før har ligget en hårspids foran dem, tyske Green Fighter og hollandske Simply Irresiseble har tidligere haft krammet på danskerne.

Men på dagen havde danskerne lige et lidt bedre match med traktoren og banen i Brande. Det andet og afgørende danske træk på 94 meter var dog et pænt stykke fra hollandske Bobcat Sr. på førstepladsen. Den halve meter laseren målte i forhold til Argos Oil Whispering Giant var dog rigeligt til danske sølvmedaljer.

Med den danske totalscore på to guld, en sølv og en bronze er det kun Holland, der med i alt syv medaljer – hvoraf kun en er af ædleste metal – der har hentet flere.  

Se alle resultaterne i den

EM fortsættes i de sidste klasser søndag, mens DM i traktortræk under LandboUngdom, som har kørt sideløbende på banen ved siden af EM i Brande, blev afsluttet lørdag aften.

 

Emneord traktortræk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.