Medlemmer strømmer ind i erfagruppe for præcisionslandbrug

På en uge har Facebookgruppe med særligt fokus på gradueret tildeling og præcision fået 300 medlemmer.

Der er åbenbart mange, som vil dele erfaringer og debattere faglige problemstillinger indenfor præcisionslandbrug.

I hvert fald har en ny Facebook-gruppe med navnet ’Præcisionsjordbrug’ på lidt over en uge fået over 300 medlemmer, oplyser administratoren FieldSense A/S i en pressemeddelelse.

Et eksempel på vidensdeling fra facebookgruppen kommer fra Jens Lei, der er selvstændig landmand ved Ballegaard:

”Min erfaring med gradueret udsæd er at jeg her oplever en tydelig effekt i forhold til f. eks graduering af gødning, hvor der er mange holdninger og metoder. Dem der har uensartet jord ved godt, at hvis man sår samme udsædsmængde på marken i efteråret er det ikke nødvendigvis en ensartet mark man har i foråret. Med gradueret udsæd sår jeg mere de steder på marken hvor jeg ved, at der er udfordringer. Det vil sige lerede områder, bakketoppe, forager mm. Omvendt kan man godt gå ned i udsæd i lavninger og områder med god fremspiring, for at undgå lejesæd.”

Facebookgruppen er blevet oprettet på baggrund af et initiativ fra Miljø- og Fødevarestyrelsen kaldet ’Partnerskab om præcisionssprøjtning’, hvis formål er at øge anvendelsen af sprøjte- og præcisionsteknologier. Partnerskabet dækker over tolv forskellige projekter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.