Melder sig ind i kampen om moderne hestekræfter
Niels Kristensen fra Lemvig har lagt billet ind på en ny traktor fra vores Vind-en-traktor-konkurrence.

Forårsarbejdet kører på højtryk, da LandbrugsAvisens maskinredaktion fanger Niels Kristensen fra Lemvig-området.

Landmanden, der ud over arbejdet med 100 økologiske malkekøer driver ca. 150 hektar, skulle torsdag i gang med at så frøgræs, inden arbejdet med såningen af silomajs venter på gården, hvor markplanen også består af bl.a. hestebønner, havre, vårbyg m. kløvergræsudlæg og rug.

Niels Kristensen er en af mange læsere, som har reageret på muligheden for at vinde Kubotas største traktormodel til efterårsarbejdet.

I dag udgøres trækkræften af en knap 20-årig New Holland 8160 med ca. 100 hk.

Ifølge Niels Kristensen er den blå i hovedet af at trække en fem-furet Kuhn-plov.

»Det vil ikke bare være ’nice’ at prøve en Kubota, but a need«, som han formulerer det og drømmer om at indsætte den gratis vinder-traktor til opgaver som pløjning efter rugen og hestebønnerne, ligesom den kan blive trækkraft til testkørsel med nyudviklet KvikUp harve.

Svigerfar kender den

Det kniber med lokalkendskabet til det traktormærket. Til gengæld har han hørt meget positivt om den japanske traktor fra sin australske svigerfar, som har kørt med en firehjulstrukket traktor med frontlæsser fra selvsamme mærke.

»Det vil være rart at prøve en meget nyere traktor med et helt andet udstyrsniveau«, siger Niels Kristensen, der ellers erklærer sig tilfreds med sin ældre New Holland.

Niels Kristensen beretter om et rigtig godt såbed i år.

»Det har været rigtig godt. Vi har kunnet køre i tørt vejr i hele perioden. Så fik vi lidt sandstorm i forgårs, mens ellers har det været fint«, siger han.

Hvordan tegner tingene lige nu?

»Det er vanskeligt at spå om. Men såbedet har været godt, og det vi har sået, er begyndt at spire frem nu. Det vil gå stærkt nu«, siger han.

Hvis du som Niels vil være med i trækningen om 50 timers gratis trækkræft til efterårsarbejdet stillet til rådighed af Svenningsens Maskinforretning, skal du senest 6. maj sende billeder fra forårsarbejdet og lidt tekst om, hvad du ønsker at bruge traktoren til, når efterårsarbejdet rammer os. Skriv til post@landbrugsavisen.dk.

Faktaboks

Vind en traktor:

  • LandbrugsAvisen og Svenningsens giver to vindere 50 timers gratis traktorforbrug til efteråret. 
  • Opgaven: Send billeder og tekst om forårsarbejdet og begrund, hvad du skal bruge den til.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.