Mens Danmark lukker ned: Fuld blus på produktion af danske landbrugsmaskiner

Store danske fremstillere af landbrugsmaskiner producerer og sender stadig maskiner afsted som normalt.

I en uge hvor mange tusind danskere er sendt på hjemmekontor og skolerne lukket ned, så er der stadig fuld liv i mange industrivirksomheder. Præcis som regeringen lagde op til, da man sendte store dele af den offentlige sektor, mens der skal holdes liv i så meget som muligt i den private sektor.

Ikke mindst hos producenterne af landbrugsmaskiner, der netop nu har travl periode med at gøre maskiner klar til forårsarbejdet hos landmand i ind- og udlandet, så arbejdes der på fuld blus.   

Fra He-Va på Mors lyder meldingen, at coronakrisen ikke forhindrer dem i at udføre arbejdet.

”Vi producerer og leverer i fuldt omfang”, lyder meldingen fra adm. direktør Villy Christiansen, der beretter om kunder, der stadig er meget sultne efter at få leveret landbrugsmaskiner.

Han er i sagens natur også spændt på, hvad coronakrisen betyder på længere sigt.  

”Jeg har talt med kunder i dag(fredag eftermiddag red.), som rykker for at få maskinerne leveret. Dem vi sender ud, de er solgt og skal ud og køre i marken, så snart det er tørvejr. Jeg mener ikke, at vi er så såbare som sådan, når vi sammenligner os med andre brancher. Der er mange, som arbejder ude i markederne på at sælge landbrugsmaskiner, og så leverer vi maskiner efterfølgende. Vi mister ikke kunder som restaurationsbranchen. Vi har en enkelt komponent fra Fjernøsten, som vi ikke kunne købe, men så kunne vi købe det i Danmark. Stål og støbegods har vi rigtig meget liggende på lager, og der har vi garderet os rigtig meget”, siger han.  


Villy Christiansen, tv. her sammen med sønnen Heine Christiansen.

 

Hos Samson Agro oplyser adm. direktør Lars Henriksen, at alle fabrikker i Danmark, Polen og Frankrig også kører med normal produktion.

”Produktionen bliver udført. Forsendelserne og salgsarbejdet bliver udført. Leveringerne fra Kina er genoptaget og forløber fint og uden problemer. Den eneste finte har været en italiensk leverandør, som har sendt via lastbil i stedet for tog. Ellers har vi ikke haft nogle udfordringer for indeværende”, siger han.

Både Samson og He-Va har ændret i en række interne procedurer for at reducere smitterisikoen. Eks. skal lastbilerne ikke komme ind på fabrikken hos He-Va men ringe, når de henter og bringer, så chaufførerne – ofte fra udlandet – ikke blander sig med de ansatte.

Både Lars Henriksen, Samson og Villy Christiansen, He-Va var i Frankrig, da LandbrugsAvisen talte med dem i slutningen af fredag eftermiddag og på vej hjem fra en uge med møder i Frankrig.  

Villy Christiansen beretter om ganske normaliserede tilstande i Bretagne – i hvert fald endnu.

”Det er nok i sin vorden i Frankrig med at lukke ned. Vores franske folk fortæller, at de franske skoler bliver lukket ned i dag. Ellers har der ikke været nogen panik. Folk passer deres arbejde og holder møder med 2-3-4 deltagere. Jeg tog selv bilen ned, fordi jeg syntes det var rarest nu, så tager det lidt længere tid. I næste uge har jeg aflyst alle rejser til Østrig og Norge”, siger han.    

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.