Mesterskab-arrangør: Det her er folk, som dommerne plejer at ville hyre

DBL-mesterskabet er mere end kampen om en pokal.

Er man ung landbrugsmaskinmekaniker, så finder man næppe en bedre scene at vise sig frem på.

De arbejder indenfor en branche, hvor der trods stor stigning i tilsøgningen i de senere år er masser af jobs – og hvor der rives i de unge. Og er man så blandt de fire finalister i DBL, så er aktiekursen ikke blevet dårligere.

”Det plejer at være folk, som dommerne gerne vil hyre bagefter. Det er dygtige og kompetente unge mennesker, som kommer hertil”, fortæller faglærer Jan Bisgaard, som står i spidsen for at arrangere DBL-mesterskabet, der fredags afgøres på HEG i Aars, hvor man uddanner landbrugsmaskinmekanikere til værksteder over hele Danmark.

I øjeblikket mærker man i Aars, at elever der går til svendeprøve er lidt prægede af den lange corona-periode, hvor selv praktiske værkstedsfag skulle transformeres om til langdistancefag over Teams.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi generelt kan se til svendeprøverne, at de ikke har haft det lige så godt igennem hænderne”, siger han.

Sidst på formiddagen er den endelige DBL-vinder klar til at blive kåret – og overblikket over, hvordan det står til med niveauet hos cremen af den næste generation landbrugsmaskinmekanikere.

DBL har været afholdt siden 2013 og arrangeres i fællesskab af Dansk Maskinhandlerforening, HEG, Dansk Metal og LandbrugsMedierne med Krampe som hovedsponsor og bidrag fra en række aktører i branchen, som stiller dommere og maskinel til rådighed. I år kommer dommerne fra Geoteam, Samson Agrolize, Fendt og MI.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.