MF-åbning i Hjørring: - Folk skal lige tjekke, at porten er åben

Nordjyllands nye MF-forhandler har midlertidigt husly frem til august i Hjallerup Maskinforretnings gamle afdeling i Hjørring.

Fra sorte skyer til Nordjyllands berømte solskinstimer.

Arbejdslivet for Jørgen Nødbak og resten af Hjallerup Maskinforretnings mange medarbejdere har gået i en bølgedal de seneste måneder.

Først mistede de deres arbejdsplads, da deres gamle arbejdsgiver pludselig lukkede.

I dag står Jørgen Nødbak så som ny daglig leder af MF-afdelingen i Hjørring hos den nye MF-forhandler i Nordjylland, Brdr. Thorsen

Med en midlertidig lejeaftale i hånden flytter Thorsens folk ind frem til midten af august, hvor en ny ejer skal overtage lokalerne - og afdelingen efter planerne findet et nyt sted i byen.

At være med til at åben på nyt, føles fantatisk, siger en glad og lettet Jørgen Nødbak.

"Vi har arbejdet meget for, at det skal lykkedes”, fortæller han. 

For Nødbak og knap 20 andre tidligere Hjallerup-folk består basen til det nye arbejdsliv af to afdelinger i Støvring og Hjørring, som her onsdag 13. maj kom med i Thorsens nye set-up.

Efter et hurtigt facebook-opslag tirsdag aften havde rygtet hurtigt spredt sig i lokalt, beretter den nye daglige leder af afdelingen.

”Der har været mange mennesker i dag, selvom jeg bare lagde et Facebook-opslag op i går. Folk skal lige se, at porten er åben igen. Det er megt positivt”.

Hvordan er stemningen i forhold til at handle?

”Den er god. Jeg har da ikke solgt 20 nye traktorer i dag. Men folk og meldinger er positive over, at vi er her. Mange har været triste over, at deres sædvanlige afdeling var væk”, siger han.

Dropper kattefoder

Med et besætning bestående af de gamle ansatte i netop Hjørring og Støvring, så kan folk forvente samme service, som de kender, lyder meldingen.

De skal dog ikke forvente at få helt de samme handlemuligheder og kvadratmetre at gå rundt i.

”Vi havde en del folk fra byen, som før kørte ud og købte hunde- og kattefoder og mange andre ting. Vi åbner slet ikke butik på samme måde, som Hjallerup Maskinforretning havde før. Men vi kommer med tiden til at have nogle landmandsartikler”, siger han.

I har jo MF som det store mærke, og Kverneland får I også. Kommer der andre mærker på med i salgsmappen?

”Det kommer der nok. Jeg har snakket med diverse produkter, som Hjallerup har forhandlet før. Vi har ikke nået at få det på plads endnu, men set-uppet vil blive nogenlunde det samme med mange af de samme mærker som tidligere, men det er ikke sikkert, at vi vil favne så bredt”, siger han.

Når jeres lejeophold ophører, hvad vil I så gerne flytte ind i?

”Vi er ved at finde en løsning i nogle huse. Vi har ikke brug for så meget plads. Det halve er rigeligt i forhold til her. Det skal være Hjørring – selvfølgelig forudsat, at vi kan finde det rigtige hus. Nu har vi en base, som har været savnet i hverdagen, hvor man skal håndtere varelevering, reservedele og en masse praktiske ting”.

Hvorfor vil I være i Hjørring og ikke Hjallerup eksempelvis?

”Logistisk ligger det godt med god placering i forhold til Støvring og en placering op til motorvejen. Alle snakker om Brønderslev heroppe, men der ligger alle de andre. Hjallerup er et dejligt hus, men det er alt for stort til os. Og så har vi mange MF-traktorer og høstmaskiner kørende her i området”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.