MF har fyret op under udviklingen: Næste nye traktor en kendsgerning

Næppe har Massey Ferguson fået hænderne ned efter at den nye 8S-serie er kåret til årets traktor i Europa, før næste nye skud på stammen lanceres. Denne gang er det afløseren for MF5700-serien.

En julegave til frontlæsser-entusiasten. Det er en passende betegnelse for den nye MF 5S-serie, som Massey Ferguson netop har lanceret. Serien afløser med fem modeller den nuværende, og ganske populære MF5700S-serie, der blandt mange er en populær frontlæssertraktor, og 5S byder på en række af nyheder fra den næsten lige så nye MF 8S, der i fredags blev kåret til Tractor of The Year 2021.

Rækken består af MF 5S.105, 5S.115, 5S.125, 5S.135 og 5S.145. De fem modeller yder fra 105 til 145 hestekræfter (max. eff.), som modelbetegnelsen angiver, og dermed er der skruet op for effekten i forhold til den nuværende serie, der går fra 95 til 130 heste ved maksimal effekt. Det samme gælder momentet der er hævet fra henholdsvis 405 og 545 til 440 og 550 newtonmeter i den mindste og største model i 5S. Motoren er dog stadig den samme 4,4 liters Agco Power-variant på fire cylindre.

Ikke komplet nyskabning

Mens den større MF 8S er udviklet fra bunden, så er 5S lidt mere en mellemting. Den fortsætter med den samme seks-stolpede kabine, og Dyna-4 og Dyna-6 transmissionerne kører også videre. Der, hvor traktoren skiller sig ud, er på design og betjening.

Designmæssigt er der linjer fra 8S'eren, og i kabinen får du det nye armlænskonsol med nyt kørehåndtag og Datatronic 5-terminalen - hvis du altså vælger den højt-udstyrede Exclusive-variant. Her får du også fuld elektrisk betjening af hydraulik-udtagene, 110 liter olie pr. minut og op til otte udtag. Går du efter mellem-udgaven Efficient får du samme armlæn, men med to elektriske og to mekanisk-betjente olieudtag samt Datatronic 5 som ekstraudstyr.

Essential er lavere specificeret med 58 liters hydraulikpumpe og et T-håndtag i stedet for multihåndtaget. Du må også tage til takke med den lidt mindre Dyna-4 transmission på 16 gear frem og bak med Speedmatching frem for Dyna-6 med AutoDrive-funktion og dens i alt 24 gear frem og bak - og hvor transmissionen selv kan skifte op og ned mellem gearene efter behov.

Nyt på 5S er også en opgraderet, stærkere forakselaffjedring og stærkere lift med en løftekraft på 5.700 kg mod tidligere 5.200 kg. Også totalvægten er øget med 1.000g kg til 9.500 kg, oplyser Massey Ferguson.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.