MF: Vi arbejder måske på noget, I ikke har spurgt om

Kampen om den perfekte traktor på alternativ brænstof er for længst indledt – men hvad vinder?

Det vælter ind med nye eltraktorer, prototyper på den ene og anden slags alternativt drevet traktor – men det er meget småt, hvis man vil ud og købe noget i handlen her til lands. 

New Holland er netop nu på banen med en metandrevet traktor – men serieproduktionen er lige knap startet – og volumen er, foreøbig, ikke voldsom.

Hos Agco har Fendt adskillige gange fortalt om deres projekt med en eltraktor, som for flere år siden var meldt på vej ud til markedet – men foreløbig er den heller ikke handlen.

Hos Agco-brødrene MF kigger man også på alternativer til dieseltraktoren.

Torsdag blev der spurgt til, om man eks. arbejder på el- og hybridtraktorer. Det blev der svaret ja til – men svarene var – af forståelige grunde – langt fra udpenslende i en tid, hvor mange producenter nok arbejder på et eller andet, men næppe er lige ved at introducere en masseproduceret eldrevet traktor.

 ”Ja, vi arbejder på emnet, men jeg vil hellere tale om, hvordan vores transmissioner kan spare brændstof”, lød det bl.a. fra MF’s viceprecident Thierry Lhotte.

MF-topledelsen kom dog tættere på, da man sagde, at man bl.a. arbejder på traktorer, der kan drives af solpaneller.

”Og måske noget, som I ikke har spurgt om”.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.