Millioninvestering sætter skub i FarmBackup
Med en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb vil start up-virksomheden FarmBackup gøre det nemt for landmanden at skabe en rentabel og effektiv virksomhed i landbruget. Her er nemlig et stort, uindfriet potentiale for digitale, innovative løsninger, lyder det fra de to iværksættere bag FarmBackup.

Da Søren Iver Knudsen og Anders Knudsen først fik ideen om at bringe deleøkonomi og digitale løsninger til landbruget, havde de nok ikke regnet med, at de blot et par år senere ville stå med en kapitalindsprøjtning i millionstørrelse. 

Det er ikke desto mindre virkelighed for de to landmandssønner fra Lolland, der står bag virksomheden FarmBackup, lyder det i en pressemeddelelse.

"Vi ser et stort potentiale i at skabe innovative, digitale løsninger til landbruget, og det kan investorerne heldigvis også se markedspotentialet i", siger Søren Iver Knudsen, som sammen med sin bror Anders Knudsen er meget glad for vitaminindsprøjtningen, der muliggør, at FarmBackup konsolideres yderligere.

"Med kapitalindsprøjtningen har vi mulighed for at realisere nogle af de projekter, vi udvikler på lige nu, og så sikrer det selvfølgelig soliditet og sikkerhed over for vores kunder", tilføjer han.

Nøglen til fremtidens landbrug

FarmBackup blev født som en digital platform baseret på deleøkonomi, ligesom vi kender det fra for eksempel Airbnb.

Ideen var oprindeligt, at maskinstationen eller landmanden stiller sine maskiner til rådighed for andre på en digital markedsplads. Dermed behøver landmanden ikke selv eje alle de maskiner, man har brug for i et moderne landbrug.

Og det har ramt direkte ind i et behov i markedet, for FarmBackup er hurtigt blevet udbredt i alle hjørner af Danmark, og har nu også med stor succes udvidet til både Storbritannien og New Zealand.

Hos FarmBackup har man flere ideer og udviklingsprojekter på tegnebrættet, for der er ingen tvivl om, at digitale løsninger er nøglen til fremtidens landbrug, mener Anders Knudsen.

" Vores mission med FarmBackup er at skabe farm management systemer, som kan hjælpe landmænd over hele verden med at skabe mere effektive, rentable virksomheder ved hjælp af data og digitale løsninger", siger han.

Kombination af landbrug og tech

Det er den danske teknologifond, Promentum Equity Partners, der står bag investeringen, og her har man høje forventninger til det, FarmBackup byder ind på markedet med.

"Vi er ekstremt glade for investeringen, for vi er overbeviste om, at Anders og Søren har fat i en del af løsningen på landbrugets udfordringer med både image, miljø og økonomisk bæredygtighed. De bringer visionære og meget inspirerende løsninger ind i branchen på en kanon intelligent måde, som vi ikke har set før#, siger Janos Flösser, som er fond manager hos Promentum Equity Partners.

At brødrene har haft en opvækst på et landbrug er en af årsagerne til, at FarmBackup kommer til at skabe forandringer i en sektor, der har hårdt brug for det. For det er netop kombinationen af viden om tech og indsigt i landbrug, der skal til, mener investoren.

"Vi har brug for løsninger, der kan forny en meget traditionsbunden branche, som har så stor effekt på os alle sammen - både hvad angår fødevarer, miljøbelastninger og økonomi. Her har de to iværksættere bag FarmBakcup helt særlige forudsætninger, fordi de har et ben i begge verdener, og det er meget inspirerende", slutter Janos Flösser, der også selv har en fortid som iværksætter, hvor han blandt andet har stået bag spilsuccesen Hitman.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.