Min søster sagde, at jeg ikke turde

Rasmus Lund Kristensen blev provokeret til at stille op til DBL.

Chancen for at tilmelde sig til årets DBL var stort set forpasset.

Men så tog søsteren til Rasmus Lund Kristensen fra Rosmus på Djursland affære.

- Det var hendes skyld. Hun sagde, at jeg ikke turde melde mig, men det gjorde jeg jo, siger han med et smil.

Og det skulle også være nu, da han både står over for DBL-mesterskabet i slutningen af november/start jul samt sin svendeprøve senere i december.

- Enten bliver det en god eller en dårlig jul, lyder det humoristisk kort før, at han skal i aktion som en af fire deltagere i finalen det, som er den ultimative anerkendelse som landbrugsmaskinmekaniker-lærling, Danmarks Bedste Lærling.

Interessen for at skrue i traktorer og maskiner har han altid haft med sig. Hjemme i Rosmus har hans far sit eget maskinværksted, så faget har tidligt fanget ham. Han har dog forsøgt sig som landbrugsmedhjælper.

- Jeg har været ude på en gård, men det var ikke lige det, jeg brændte for. Og så kom jeg i praktik på et værksted – og så er det gået rimelig okay, siger han med henvisning til lærlingetiden hos Thorsen Maskincenter i Nimtofte.

At være problemknuser - og den, som løser landmandens problemer, tiltaler ham.

- Det er nok det med, at hvis der er et problem, så er det en dejlig fornemmelse, at man kan hjælpe de andre. Det bliver for kedeligt at køre rundt i traktorerne, siger han og fortæller, at faget også er hans fritidshobby, hvor han sammen med nogle kammerater går og skruer på deres gamle Volvo – BM 650.

Til DBL ser han sig selv som rimelig alsidighed. Største fornøjelse er nok at få en presser op at køre igen.

- Det vil nok være noget med hydraulik eller presser eller sådan noget. Det er sådan rimelig okay, siger han og forklarer, at det også vil være fedt på den lange bane.

- Jeg vil godt ude at lave en masse pressere og maskiner og forskellige redskaber og det, som følger med, for eksempel minilæssere, siger han.

- Han vil ikke sættes i bås

Ifølge afdelingsleder Lars Juhl, Thorsen Maskincenter er det en meget begavet lærling, som de sender afsted til DBL-mesterskaberne.
- Han har evnen til at blive den bedste af de bedste, men det kan man ikke være på alt. Han vil ikke låses på en type opgaver. Han vil gerne noget mere og er dygtig allround. Han brænder mest for maskinsiden, og så er han en rigtig god kollega, som er meget vellidt hele vejen rundt. Og så ved han, hvad det vil sige at være ansat i en servicevirksomhed, lyder det anerkendende.

Faktaboks

Rundt om Rasmus:

  • 21 år.
  • Bor halv time fra læreplads i Rosmus på Djursland.
  • Står foran svendeprøve i december og endelig udlært i midten af januar.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.