Minilæsser kører op til fem timer på el
Kommende Avant e5 minilæsser kører på el og klarer fra en til fem timer pr. opladning

Avant har en elektrisk drevet minilæsser på vej med forventet produktionsstart næste år.

Der er dog allerede oplysninger ude om maskinen som får navnet, e5. Blandt andet har den en løftekraft på 900 kilo hvilket modsvarer modellerne i mærkets dieseldrevne 500-serie, skriver norske Bedre Gardsdrift.

Når maskinens 201 amperetimer store batteri er opladet kan den ifølge Avant arbejde op til fem timer med let arbejde. Ved tungt kontinuerligt arbejde kører maskinen mindst en time imellem opladningerne.

Batteriet driver to elektriske motorer hvor den store på 6 kilowatt trækker fremdriften. Den lille der yder to kilowatt trækker hydraulikpumpen som giver 30 liter pr. minut. Ladetiden for batteriet er fem timer og sker via en almindelig 220 volt stikkontakt,

Fabrikanten forventes derudover at tilbyde ekstra batterier som føreren selv let kan skifte for at undgå stop i arbejdet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.