Minister tog imod landbrugsmekaniker-helt
Deltagerne i EM i Skills i Gøteborg blev i går hædret af undervisningsminister Merete Riisaager.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) bød mandag eftermiddag på kaffe til SkillsDenmarks EuroSkills-landshold, der i december kom hjem med flotte resultater fra EM i Gøteborg.

Blandt dem var naturligvis guldmedaljevinderen, 23-årige Anders Ebbekær Pedersen fra Rødding, som kan kalde sig Europas bedste landbrugsmaskinmekaniker.

I starten af december dystede 400 unge fra 35 nationer om EM i 34 forskellige fag i Gøteborg. De unge danskere, der stillede op i seks discipliner, fik medaljer med hjem i de fire. Efter den præstation havde ministeren ønsket at møde landsholddeltagerne personligt, og det blev en til en god og uformel snak om konkurrencen og det personlige udbytte for den enkelte.

Seks af holdets syv deltagere var med hos ministeren:

  • Det var landbrugsmaskinmekaniker Anders Ebbekær Pedersen fra Rødding, som fik guldmedalje og dermed kan kalde sig Europas bedste.
  • Anlægsgartnerne Anne Møllegaard Rasmussen og Chris Johansen, Odense, som fik bronze.
  • Bygningssnedker Frederik Riber, Haslev, bronze.
  • Social- og sundhedsassistent Olivia Rohde Olsen, Sorø.
  • Og møbelsnedker Alexander Sten Sanduro, Tølløse.

Den syvende landsholdsdeltager, gulvlægger Philip Knudsen fra Kolding var lovligt undskyldt, da han netop er begyndt som værnepligtig i hæren.

EuroSkills holdes på lige årstal, og i ulige år er der WorldSkills. Næste WorldSkills foregår i oktober i Abu Dhabi. SkillsDenmark er en non-profit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, fag, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Formålet er at sætte fokus på erhvervsuddannelserne gennem DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.