Mobiltørrerier udnytter varme fra biogasanlæg

Turbodan Danmark har udviklet en kalorifere, der, som noget nyt, gør det muligt at udnytte den overskydende varme fra biogasanlæg til tørring af afgrøder i firmaet mobiltørrerier. 

"I stedet for at sende den cirka 75 grader varme luft fra biogasanlæg ud i det fri, kan den varme luft udnyttes til tørring af eksempelvis raps, såsæd og græsfrø ved temperaturer på op til 75 grader" fortæller Svend Lassen fra Turbodan Danmark. 

Hvis der skal tørres ved højere temperaturer, kan der suppleres med varme fra mobiltørreriernes egen varmekilde, et oliefyr. Som alternativ til varm luft fra biogasanlæg, kan mobiltørrerierne også tørre med halm-, pille- eller flisfyr som varmekilde.

"Uanset, om varmen kommer fra et biogasanlæg eller fra halm, træpiller eller flis, er der tale om en indirekte forbrænding. Det betyder, at der ikke passerer røggasser igennem den afgrøde, der tørres, hvilket er et krav i forbindelse med nedtørring af blandt andet brødkorn" siger Svend Lassen.

En yderligere nyhed fra Turbodan Danmark er, at firmaets mobiltørrerier nu kan fås med isoleret kasse og blæserhus. Isoleringen består af 50 millimeter isoleringsplader på alle ydersider. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.