Morgenposten: 1.000 forhandlere har stemt om bedste traktormærke

Maskinernes nyhedsoverblik byder bl.a. på historien om to traktormærker, som maskinhandlerne selv er mest tilfredse med.

God mandag morgen,

Det har været en hæsblæsende uge, vi er kommet fra. I øjeblikket er der en stor strøm af nyheder – her kort før der åbnes til Agromek sidst på måneden - og så er der tætpakket med begivenheder i verdenen omkring maskinhandlerne.

Fredag havde jeg fornøjelsen af at være med, da Dansk Maskinhandlerforenings formand Jens-Aage Jensen afholdte reception i anledning af sin 60 års fødselsdag.

Kommende fredag er Jensen og resten af maskinhandlerne igen i festtøjet. Denne gang er det foreningen, som skal fejres. Det sker på generalforsamlingen i Kolding, hvor de samtidig fejrer imponerende 100 års virke.   

Vi går i øvrigt også ind i en uge, hvor vi kan forvente spritnye tal for traktorsalget i oktober.  

Kubota og Fendt igen i top

Som overskriften antydede så er der nogle traktormærker, som er mere populære blandt deres forhandlere end andre. Sidste år brød Kubota på europæisk plan mange års førsteplads for Fendt, når vi netop taler maskinhandlernes tilfredshed med traktormærkerne, som undersøges i den såkaldte mærkeundersøgelse. 

Igen i år ligger Kubota og Fendt i top med en score på 14,5 ud af 18 mulige. For Fendt er det en fremgang, mens Kubota altså holder skansen i toppen. John Deere og Valtra deler tredjepladsen med en score på 13,4 point.

Bag kåringen står mere end 1.000 maskinhandlere fra 10 europæiske lande, inklusiv danske maskinhandlere via deres europæiske organisation Climmar, fremgår det af en historie i den britiske udgave af Profi.

Ifølge årets måling har John Deere, Case IH og Valtra i øvrigt forbedret deres forhold til forhandlerne, mens det er gået en smule tilbage for mærker som Massey Ferguson, Deutz-Fahr, New Holland, Same og Claas.  

Dropper kæmpe messe-setup

Når vi snart skal på Agromek, så skal vi ikke forvente, at hallerne er plastret til med Massey Ferguson-udstyr fra ende til anden. Mærket har nemlig bekendtgjort, at man fremover dropper kæmpe massestande på internationalt plan, da man alligevel har svært ved at stille med hele det store traktor- og maskinprogram i takt med, at det vokser med deres full line-strategi.

Beslutningen kunne første gang ses på den store italienske messe Eima i sidste uge – og så bliver det for alvor spændende at se, hvor meget de indskrænker pladsen på den store scene på Agritechnica næste år...

Læs historien her: Verdenskendt maskinmærke kørt sur i store messestande

Hov, Fiat er tilbage

Efter et år hvor traktornyhederne ikke ligefrem har stået i kø, så skete der en del med selvsamme Eima-messen. CNH, som er på hjemmebane i det italienske, benyttede bl.a. lejligheden til at genudsende Fiat som traktormærke, for en stund.  

Se mere her: Godt nyt for Fiat-entusiaster: CNH genskaber ikonisk traktormærke

Traktorkåring gik til Case IH

Kåringen af årets traktor I Europa, Tractor of the Year, var denne gang også henlagt til Eima's haller. Efter at have lagt op til kåringen i sidste uges morgenpost, så fik vi så endelig resultatet.

Vinderne blev Case IH’s Maxxum 145 Active Drive 8. Læs mere om kåringen og de andre kandidater og specialpriser her: Case IH Maxxum kåret til Tractor of The Year 2019

 Ikke flere danske blå

I en anden opsigtsvækkende historie fra den forløbende uge bekendtgjorde Grimme og Asa-Lift, at det danske maskinmærke fremover skal udkomme i Grimmes farver. Grimme købte hovedparten af aktierne og indflydelsen i selskabet tilbage i 2013, og nu udvides samarbejdet altså endnu mere. Asa-Lift består dog som mærke.

Få hele historien her: Slut med blå maskiner hos dansk virksomhed

Skiftedag hos Väderstad

Det er ikke kun Grimme, som har travlt med at ændre på tingene. Svenske Väderstad meldte i løbet af ugen ud, at man tager ledelsen af det danske datterselskab hjem. Det betyder samtidig, at den kendte branchemand David Pedersen har valgt at sige tak for nu hos Väderstad.

Læs mere her: Ny ledelse hos stort redskabsmærke i Danmark

Årets sælger er Fendt-mand

Som rosinen i pølseenden så skal vi også lige have en anden lille fejring med. Maskinbranchens Rejselaug kårer hvert år årets sælger indenfor deres regi af sælgere, som ikke sælger direkte ud til slutbrugerne. Denne gang faldt valget på Agco Danmarks Peter Midtiby.

Se begrundelsen her: Kendt branchemand hædret som årets sælger

Ha’ en rigtig god uge. Er du i øvrigt opmærksom på en begivenhed eller en god historie, vi bør tage fat i, så giv os gerne et tip på mobil 40283032 eller mail cjj@landbrugsavisen.dk

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: I sidste uge skrev vi om resultatet af Danmarks Bedste Lærling. Læs i øvrigt den interessante beretning om en vinder, som klarer sig på trods i historien fra ugens papirudgave af LandbrugsAvisen: Danmarks bedste traktorlærling: "Jeg kan ikke skrive mit eget navn"

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.