Morgenposten: 106 sælgere kan klare det danske traktormarked
Maskinernes nyhedsoversigt denne mandag morgen skriver bl.a., at ifølge Agco kan 105-110 sælgere stå for årssalget af fabriksnye danske traktorer – og så kan du se, hvad en gammel langsnudet Ford koster.

God mandag morgen,

Denne morgenpost skriver jeg, mens jeg ruller i tog igennem det danske landskab. Morgenposten kommer denne gang til at centrere sig om de mange nyheder med Agco’s forhandlere i sidste uge – og hvad denne udvikling egentlig kommer til at betyde – regnskabstal for en af landets største maskinstationer og så hammerslagsprisen for en klassisk langnæset Ford-traktor.
Inden vi kommer så langt, så kan jeg berette, at senere på morgenen holder mine kollegaer fra Mascus – dem hvor du kan sælge brugte traktorer og meget andet godt og få det ud i hele verden – et seminar i Vejle for en række maskinhandlere, hvor de får tips og tricks til at forbedre deres salg. Jeg er selv med og fortæller nærmere om, hvordan man arbejder godt sammen med medierne.

Og apropos arbejde så fik jeg og kollegerne dejligt travlt torsdag og fredag, hvor der skete en del for dem som enten kører med Massey Ferguson og Fendt eller arbejder med mærkerne.  

Ultrakort opsummeret får TBS Maskinpower nu en meget stor del af Jylland som Fendt-forhandler. Dansk Maskincenter bliver rendyrket Massey Ferguson-forhandler og får et kæmpe område fra grænsen og op til Limfjorden at operere på. Hjallerup Maskinforretning får udvidet deres MF område i sydvestlig retning – og så har A/S Henry D. Nielsen solgt forretningen til TBS, der endnu engang udvider medarbejderskaren.  

Se historierne her som hurtigt strøg ind og blev nogle af ugens mest læste på www.landbrugsavisen.dk/maskiner:

TBS køber A/S Henry D. Nielsen og skaber en stærk Fendt-base i det midtjyske

Taber traktormærke og vinder terræn: Når vi har sukket over det, så tager vi de positive briller på

Uro efter maskinhandler-salg i Vestjylland – men maskinforretninger står klar at træde til

Sælgere med store distrikter

Hos importøren Agco Danmark er der tilfredshed med udviklingen, som er en opfyldelse af deres Route 66-strategi med forhandlere, der skal have en vis størrelse for at operere. Jeg spurgte fredag Christian Devantier, direktør hos Agco for Distribution Management i Norden og Baltikum, hvordan Agco nu ser på udviklingen i resten af Danmark efter, at Jylland mere eller mindre er faldet på plads i strategien.

Her lyder meldingen, at der ikke er konkrete planer her og nu om at ændre på Agco’s Danmarks kort yderligere. Det skal ske ved naturlig udvikling så og sige. Til gengæld er der ingen tvivl om, at forhandlerne øst for Lillebælt også skal have størrelse.  

”Det er stadig i sin spæde start – og det er en dynamisk udvikling. Vi skal også tænke på forhandlernes lønsomhed. Markedet skal være stort nok til, at man kan have en eksklusiv størrelse. En sælger i dag skal op og sælge en 15 enheder af vores produkter. I et totalt marked med 1.600-1.700 traktorer så er det nemt at regne ud, hvor mange sælgere der er brug for”, lyder det fra Christian Devantier.

Og regnestykket fik du så i overskriften. Læs hele interviewet her:

Agco-chef: Med de her skridt i Jylland kommer vi i top 5 i Europa

 

Vådt år koster

Nu hvor vi er indenfor maskinbranchen så har en af landets største maskinstationer netop serveret nye regnskabstal. 2017 er naturligt nok påvirket af lange perioder med våde marker – og Bejstrup leverer det dårligste regnskab i fem år – dog stadig med et resultat på 1,3 mio. kr. på bundlinjen.

”I et udfordrende år er det et acceptabelt resultat. Men vejrsituationen har været meget ustabil, og det har givet os megen kørsel frem og tilbage, hvilket har resulteret i mere spildtid”, fortæller Henrik S. Larsen, økonomichef hos Bejstrup Maskinstation i vores historie, som du kan læse her:

Smattede marker har udfordret maskinstations bundlinje

Dyrt hammerslag i UK

Og så til den klassiske Ford traktor. Vi taler om en Ford County Long 1474 Long Nose, som med et hammerslag på ca. 800.000 kr. nu er blevet den dyreste klassiske traktor på den anden side af Nordsøen.

Læs historien her:

Rekordpris for klassisk Ford-traktor

Det sker i branchen

Senere i dag leverer vi en historie er på landbrugsavisen.dk/maskiner med en sjælden mejetærsker, som skal leveres til en landmand, som bor i et meget kuperet terræn. Han får nemlig leveret sin traktor med et særligt system, som den klarer hældningerne meget bedre. Glæd dig til at se den grønne mejetærsker lidt senere…

I de kommende uger er der nok mange, som skal ud og vise maskinerne frem ved diverse dyrskuer. Eks. starter Roskilde Dyrskue 8. juni. Dagen inden bliver en fast gæst på dyrskuet, den sjællandske maskinhandler Asger Andersen 90 år, og kan fejre den som stadig aktiv maskinhandler. Imponerende!

Tæller jeg en dag længere tilbage, så er der den store maskindemo for græsmaskiner Græsland 6. juni på Elmegaarden ved byen Frederiks i Karup-området.

Og så er der alt det, som vi endnu ikke kender endnu i den stadig morgenfriske uge. Ha’ en rigtig god mandag.

Ligger du inde med en god historie, men ved ikke helt, hvordan du skal få den fortalt, så tøv ikke med at ringe til mig på 40283032 eller skriv til mig på cjj@landbrugsavisen.dk.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.