Morgenposten: Bilkoncern foretager markant ændring i maskinforretning
Maskinernes faste nyhedsoverblik ser bl.a. nærmere på en stor beslutning hos en af landets største maskinhandlere.

God mandag morgen,

Fredag var en lidt usædvanlig dag for de ansatte hos Nellemanns maskinforretning, som bl.a. står for importen af mærker som Kubota og Bobcat i Danmark.

Det kommer jeg tilbage til om lidt.

Først skal vi lige rundt om et par andre branchenyheder.

Gyllevognsproducenten Gøma er på det seneste gået ud i annoncer og fortalt, at man nu producerer en gyllevogn på 29 kubikmeter og dermed en ny topmodel. Lørdag kunne vi i papirudgaven af LandbrugsAvisen tillige berette, at Gøma i sin tredje sæson med egenproduktion på paletten bygger de første to, som er klar til salg her i sommer. Vognene udstyres med 36 meter bom.

Tørke større plage end corona

Corona-krisen har uden tvivl ramt hårdt i mange brancher. Men snakker man effekten for maskinforretninger i Danmark, så er det ikke alle steder, at corona i sig selv har betydet en kæmpe nedgang, selvom samfundsøkonomien er påvirket i et historisk omfang.    

Hos Danmarks største maskinhandler, Danish Agros enhed for handel og service med maskiner, så er vurderingen lige nu, at udviklingen på det danske marked ikke bliver væsentlig ramt af corona-krisen. Faktisk er manglen på vand til markerne i øjeblikket mere bekymrende. Det skal dog tilføjes, at Danish Agro mærker mere coronaeffekt i andre lande – eks. Norge, hvor verdens lave forbrug af olie har presset krone-kursen i bund og gjort det noget dyrere for kunderne at købe nye Claas-mejetærskere etc.  

Læs med her:

Danmarks største maskinhandler: 100 mm regn betyder mere end corona

Dropper Svenningsens

Og så til dagens overskrift. I Kastrup har ejeren af Svenningsens Maskinforretning taget en markant beslutning. Importøren af Kubota og Bobcat skal ikke længere hedde Svenningsens, men i stedet Nellemann Machinery.

Dermed synliggøres det, at familiefirmaet for længst er solgt og blevet en del af Nellemanns portefølje af selskaber, der først og fremmest importører og sælger motoriserede køretøjer, mens der sættes et punktum for familiehistorien om Svenningsen-familien, der startede med en smedje på Amager i 1860’erne, der siden blev til en maskinforretning og en større virksomhed med import og salg af maskiner i Skandinavien.  Direktør Kristian Refnov begrunder ændringen med, at mærkerne for længst fylder mere en selve maskinforretningens brand.

”Når vi eks. sælger Kubota i Norge, så er det langt enklere at snakke om Kubota”, siger han bl.a. i historien, som du finder her.

Nellemann færdig med navnet Svenningsens

Robotti lander i Holland i dag

I går sendte AgroIntelli en ny robottraktor til Holland. Det er den fjerde i dette forår, som nu kommer afsted. På det seneste har vi set en video fra Tjekkiet – og det er unægtelig lidt spændende at få sat yderligere gang i det danske robot-eventyr i en tid, hvor man ikke bare lige kører forbi en farm i udlandet og demonstrerer, hvordan sådan noget kører. Ole Green sendte et par billeder fra læsningen i går, hvor produktdirektør Hans Christian Carstensen gør klar til at komme afsted med maskinen, der skal lande i Holland her til morgen.

Se her:

Rent teknisk læsses Robotti'en på en skifteladslastbil ved at køre den op på skifteladet med nogle små ramper og så hives skifteladet op på lastbilen bagefter.

Og her er den så nået til Holland:

Fasterholt-direktør køber sig ind hos Agromek-vinder

Forrige år var vi nok mange, der var et smukt forbi Herning og Agromek. En af Agromek-heltene blev ”opfinder-virksomheden” MSR Opti-Weeder med en ny mekanisk renser til kartoffelmarkerne.    

Nu er den blevet styrket med ny medejere og personale.

Fra 1. maj har virksomheden, som hidtil har været ejet og drevet af opfinderen Michael Stolberg-Rohr fra Thy, fået direktør fra Fasterholt Maskinfabrik, Peter Flø Pedersen som ny medejer ligesom ejerkredsen også er udvidet med kartoffelproducent Henning Thybo fra Arnborg.

Følg med her:

Nyt ejerskab skal sætte fart i ny mekanisk renser

MF-forhandler slår lejr i Hjørring

Opti-Weeder er ikke alene om store ændringer i maj. For nylig åbnede maskinstationsejerne Brdr. Thorsen en maskinforretning i Støvring, hvorfra de skal drive handel og service med Massey Ferguson. Forleden kom turen så til Hjørring, hvor man midlertidigt åbner i forgængerens – Hjallerup Maskinforretnings – gamle lokaler i byen. De skulle dog være solgt videre af konkursboet til anden side, og derfor er der indgået en lejeaftale til august. Brdr. Thorsen forventes senest til den tid at have fundet sig andre lokaliteter i byen. For mange gamle MF-kunder må det i øvrigt være betryggende, at afdelingen i Hjørring byder på gensyn med en lang række ansigter fra Hjallerup-tiden, som nu arbejder for den nye forhandler.

Se her: MF-åbning i Hjørring: - Folk skal lige tjekke, at porten er åben

John Deere med virtuelle pressemøder

Som det næppe er gået nogen næse forbi, så er en af Corona-krisens vindere de virksomheder, der laver løsninger til video-calls og fjernmøder.

En af brugerne er John Deere. I forrige uge inviterede man den europæiske presse til pressemøde i den virtuelle verden om service på distancen. I sidste uge lancerede man så via en god gammeldags presseinformation fire nye frontlæssere til traktorstørrelser i den mindre ende.

John Deere har i øvrigt lovet, at der bliver virtuelt pressemøde i juni, hvor der bl.a. skal snakkes om nye traktormodeller og sprøjter.

Inden vi bliver klogere på den nyhed, så kan der læses mere om de nye frontlæssere her.

Nye frontlæssere fra John Deere: Til traktorer op til 155 hk

Vil du iøvrigt læse en traktortest med en John Deeres 6R model, så lagde jeg en gratis artikel med test fra vores traktormagasin TraktorTech ud på hjemmesiden i går.

Se hvad der er hot or cold, som vi siger det, på en John Deere 6250R AutoPowr.

TraktorTech tester: En ulv i fåreklæder

Afslutningsvis lige et par hurtige noter:

Traktorernes svar på Oscar-uddelingen, Tractor of the Year, er blevet corona-ramt. Den skulle være uddelt til efteråret på maskinudstillingen Eima. Eima er flyttet, og arrangørerne flytter nu arbejdet digitalt, da efteråret traditionelt går med at flyve landbrugsjournalisterne, heriblandt danske Søren Møller fra Maskinstationen og Landbrugslederen, rundt til testkørsel i Europa. Præsentationen af traktorerne forventes at kunne ske næste sommer.

I Norge skal traktorpiloter snart til at køre med bælte på, oplyser bladet Bedre Gaardsdrift. Hidtil har det været lovpålagt at have et bælte i traktoren, men nu skulle embedsmændene være tæt på en ny lovgivning på området.

Sker i ugen:

Mens danskerne holder Kr. Himmelfartsferie, så er manges øjne i maskinbranchen rettet mod selvsamme John Deere i denne uge. Fredag leveres der kvartalsregnskab fra maskingiganten. Det vi alle sammen venter på er naturligvis nye vurderinger af corona-krisens effekt på maskinsalget og leveringer af maskiner.

Ha’ en rigtig god uge – og god ferie til dem, som på grund af Kr. Himmelfart har en ultrakort uge på arbejdet.  

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.