Morgenposten: Briter snart klar med selvkørende flåde i marken

Maskinernes faste nyhedsoverblik kan bl.a. berette om robotterne Rob, Dick og Harry, kæmpe maskinsalg i Nordjylland – og en danskproduceret MF-traktor.

God mandag morgen,

Lad os starte denne morgen, som nogen af os kom ud af sengen.  

Baglæns.

Derfor starter vi i året 1970.  

Dengang strejkede Massey Ferguson-ansatte i Storbritannien af en eller anden årsag, som fortaber sig i Landsbladets gamle arkiv.

Til gengæld blev der tænkt kreativt hos traktorproducenten. Kunne man finde en importør, der kunne sætte en samleproduktion i gang i stedet?

Løsningen blev danske Nordisk Diesel, der lovede MF at samle 300-400 traktorer i Danmark.

Læs mere her:

Dengang Danmark producerede Massey Ferguson-traktorer

Vil sælge maskiner og habengut fra Hjallerup for 20 mio. kr.

Inden vi skal forbi dagens overskrift, så lad os lige runde startskuddet til et kæmpe maskinsalg, der blev skudt i gang i det nordjyske forleden.

Et salg som alt andet lige også må få gavn af udsigterne til, at Folketinget i nat blev enige om at pumpe pengene fra tre ud af fem opsparede ferieuger ud til danskerne senest til oktober – svarende til 60 mia. kr. ud til danske lønmodtagere.

KJ Auktioner har nemlig købt de brugte maskiner samt varelagret ud af konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning. Fredag kunne vi så fortælle, at der er investeret et to-cifret millionbeløb fra auktionshuset i maskinerne. Håbet er, at man kan sælge for mindst 20 mio. kr.  

Se her:

Auktionshus forventer salg for over 20 mio. kr. på Hjallerup-maskiner

248 maskiner på auktion: Nu sælges maskinerne fra Hjallerup Maskinforretning

FarmDroid og Robotti er ikke alene

Indrømmet. I den danske traktorpresse har der været fokuseret en masse på danske FarmDroid og Robotti som fremtidens løsning på selvkørende maskiner, der drøner rundt og gør arbejdet i marken for os.

Det er helt naturligt spændende løsninger – og danske. Men de er altså ikke alene. Jeg faldt i weekenden over en artikel i britiske Farmers Weekly, der i samme dur fokuserer på britiske Small Robot Company.

  Pressefoto

Briterne lover, at de om et par år er klar til at sælge robotterne Rob, Dick og Harry som en samlet flådeløsning, der sår og holder afgrøderne rene i en samlet flok i din mark. Den ene robot, Rob scanner marken for alle ukrudtsplanter, Dick slår ukrudtet ihjel med strøm, mens Harry er en mini-no-till-såmaskine-robot.

Læs mere om Rob, Dick og Harry hos Farmers Weekly

Forleden kunne magasinet Future Farming fortælle, at den canandiske DOT selvkørende redskabsbærer, som kan minde lidt om AgroIntellis Robotti, nu er sat ind i Ontorio af et lokalt grovvareselskab, hvor den bl.a. kører kunstgødning ud for lokale landmænd. Efter de første ture er begejstringen stor, omend maskinen stadig skal programmeres bedre til at køre i et landskab med små marker modsat dens ”fabriksindstillingerne” til store vider på prærien.

Læs mere hos Future Farming

Maskiner on tour: Du kan nå det endnu

I sidste uge kom min kollega Claus Solhøj et smut forbi MI’s store græs-tour. I fredags tog han os derfor en tur med rundt i universet omkring Kuhns integrerede rundballepresser og indpakker Kuhn 3135. Her er der bindingen og indpakningen, som får en særlig bemærkning med.

Se meget mere om ugens maskine her:

Ugens maskine: - Det er nok bindingen og indpakningen, der for alvor gør den interessant

Demoturen forsætter i øvrigt i dag ved Tinglev.

MF gav Agco ekstra bid i markedet

Forleden blev Agco Danmarks 2019-tal offentliggjort. Regnskabet viste, at der samlet set blev omsat for lidt mere hos Agcos danske importør. Særlig et stort hop for MF på det danske marked gav Agco medvind, mens 2019 bød på lidt færre markedsandele for Valtra og status quo for Fendt.

Solgte for 631 millioner: Agco fik ekstra bid af traktormarkedet

Første detaljer om Årets Traktor 2021

MF og Fendt er også med i dagens sidste kapitel. For at gøre lidt opmærksom på sig selv, formoder jeg, så har arrangørerne bag årets traktor i Europa, Tractor of the Year, offentliggjort en lille flig om årets konkurrence. Til en start er der nemlig blevet annonceret hvilke mærker, der stiller op. I den store – og mest prestigefyldte konkurrence – stiller MF og Fendt op mod mærker som Armatrac, Case IH, Claas, Landini, Kubota, Steyr og New Holland. Hvilke modeller der er tale om, vides ikke endnu. Ved første øje bemærkes det, at John Deeere ikke er nævnt på listen.

Disse mærker skal kæmpe om årets traktor 2021

Det sker snart

Apropos John Deere, så er der varslet nyt  fra John Deere på et stort internationalt pressemøde i næste uge.

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen    

PS: Har du en god historie om en ny maskine, særlig udvikling i branchen eller noget helt tredje, som du synes, at LandbrugsAvisen bør skrive om? Så send en mail til cjj@landbrugsavisen.dk eller ring på 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.