Morgenposten: Dansk producent laver ekstra mange maskiner, men det er ikke nok

Maskinernes faste nyhedsoverblik ser bl.a. nærmere på efterspørgslen hos en dansk producent af vandingsmaskiner, der kunne have solgt en del flere maskiner.

God mandag morgen,

Vi starter denne lune mandag morgen med en rekord.

Der var nemlig dyrskue i Roskilde i weekenden, og det var både en god ide for landbruget, Hansen IS, der solgte is – og en rekordstor maskinudstilling.

Aldrig før har der været så mange mennesker på dyrskue i Roskilde med 113.017  besøgende.

De fik bl.a. set kronprinsessen, dansende rendegravere og set en særdeles velvoksen vogn, der om ikke så længe skal køre med rekordlast under kornhøsten på Lolland og Falster.

Guldborgsund Agro har nemlig erhvervet sig landets første Annaburger snegle-pendlervogn med hele 46 kubikmeter på ladet. Læs mere i ugens handel om vognen, der via sneglen aflæsser 20 kubikmeter i minuttet.

Stor sydhavs-bedrift køber en af de rigtige store vogne

Kunne have solgt 50 flere

Sidste års decideret ubehagelig tørre vejr skabte naturligt nok stor efterspørgsel efter maskiner hos en lille gruppe maskinproducenter, dem med vandingsmateriel.

Efterspørgslen og fokus på vanding er fuldt med ind i det her år, konstaterer de hos Fasterholt.

I weekenden kunne vi nemlig berette i vores papiravis, at producenten har skruet produktionen op fra 250-250 vandingsmaskiner på et ”normalår” op til 400 i år. Det er bare ikke nok, hvis de ville gøre alle potentielle kunder tilfredse. Der kunne nok være solgt 50 maskiner mere – men udsolgt-skiltet blev faktisk allerede rejst omkring Agromek tilbage i november, forklarer direktør Peter Flø Petersen, der også må melde om vanskeligheder med at få leverancerne i hus af bl.a. gearkasser til de danske vandingsmaskiner.

Velvoksent maskinhus hitter

Sidste uges mest populære historie her på landbrugsavisen.dk/maskiner blev hentet fra vores TraktorTech-univers i forbindelse med, at vi sendte et nyt magasin ud til læserne.

Hos Kirstinesminde Landbrug ved Løgstør er de rigtige ko-folk, der har fokus på præstationerne blandt malkekøerne. Men glæden ved arbejdet stopper ikke der. De er måske endda et hak gladere for arbejdet i marken – og vægtlægger at lave det meste selv. Det kan du bl.a. opdage, når du hører om deres velvoksne maskinhus i denne video, hvor nøgleordene er kapacitet og rettidighed.  

Følg med her: Se hans maskinhus: Det var faktisk billigst at købe den her gyllevogn

Satser ekstra på Robotti’en

Det er næppe gået forbi de fleste, at vi har en danskproduceret landbrugsrobot ved navn Robotti. For tiden bruges der ekstra penge på at få udviklingsarbejdet over i næste fase – salgsfasen. Derfor har firmaet bag, Agro Intelligence med Ole Green i spidsen, det sidste års tid brugt ekstra mange midler og ressourcer på at få robotten til at slå til med et væld af aktiviteter i ind- og udland. Det koster til gengæld på deres konsulent-konto for andre firmaer – og derfor må firmaet for 2018 konstatere et nedgang i indtjeningen og et indkalkuleret underskud på bundlinjen.

Læs seneste nyt om Robotti og firmaet bag:

Dansk robot-komet: Det koster at investere

Apropos robotter så er folkene bag Robotti ikke alene om at tænke den vej. På Fyn har en anden gruppe iværksættere lavet en mindre robot ved navn FarmDroid, der ifølge en historie fra TV2 Fyn nu kører 12 steder rundt omkring i landet. Du kan også læse mere om FarmDroid i en anden historie her til morgen.

Rigmanden Esben Østergaard, der er blevet rig på to milliardsuccesser, Universal Robots og Mobile Industrial Robots, har investeret en lille del af sin formue i selskabet bag denne type robot. 

Læs mere her: Robotrigmand satser på soldreven lugerobot 

Se de nye såmaskiner

MI importerer både mærker som Kuhn og Bednar. I sidste uge var der nyt fra begge mærker, bl.a. når vi taler såmaskiner. Kuhn er således klar med en ny såmaskine til direkte såning.

Bednar lancerede ligeså en maskine på et større arrangement i Tjekkiet, hvor vi var med. Det kan du læse meget mere om i den kommende udgave af LandbrugsAvisen.

Inden da kan du dog læse lidt mere her:

Kuhn klar med ny maskine til direkte såning

Efter test i Danmark: Bednar afslører ny såmaskine

Er du mere til stor-traktorer 1970’erne og 80’erne – og har en lidt åben kalender for den kommende weekend – så er der i øvrigt godt nyt fra det jyske.

En gruppe friske traktor-entusiaster fra området omkring Aars har nemlig samlet nogle rigtige ”han-traktorer” med legende-status fra perioden, der vises frem til træf i weekenden.

Der forventes omkring 150 udstillede traktorer – deriblandt en sjældent Ford FW 35, som blev produceret i Australien – og ikke mindst en landets eneste International 1568 Black Stribe model årgang 1976 med V8 motor. Sidstnævnte skulle der kun være 119 eksemplarer af på verdensplan i øvrigt.

Hvis du er interesseret, så kan du læse mere om træffet på Facebook-siden ’Haubro Traktortræf Klassisk og Veteran’.

Med det er der blot tilbage at ønske dig et godt folketingsvalg på onsdag og en god uge derude.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Ligger du inde med en rigtig god historie, så skriv gerne til cjj@landbrugsavisen.dk eller ring på 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.