Morgenposten: Danskere faldt ikke på halen over kæmpeordre

Maskinernes faste nyhedsoverblik zoomer bl.a. ind på en interessant ordre fra dansk maskinfirma fra køberes, som fandt dem på YouTube – og en kæmpe nyhedsstrøm fra Agritechnica.

God mandag morgen.

Midt i den store vrimmel af produktnyheder op til Agritechnica har vi også et par gedigne andre nedslag i nyhedsstrømmen her til morgen.

Bag dagens overskrift gemmer der sig en fascinerende ordre hos et dansk maskinfirma. Ordren kommer fra nogle thailændere, som vil købe 50 maskiner fra Danmark, som de mener kan håndtere deres sukkerrør-produktion, selvom maskinerne her til lands laver noget helt andet.

Den historie skal du selvfølgelig høre mere om lidt.

Først runder vi lige et par aktuelle ting.

Agritechinca-nyheder er ude af flasken – men medaljerne venter til torsdag

Agritechnica-messen fylder naturligt meget i vores branche. Ikke mindst for tiden. I sidste uge var journalister fra hele Europa inviteret til hotel La Strada i Kassel, hvor maskinproducenter og journalister var på en slags lyn-dating i et stort rum med en masse borde. Herefter kunne vi journalister så få en masse informationer, skrevne som billedmæssige, med hjem – og det giver jo en større strøm af nyheder. Nogle er større – og andre er knap så store. Det kan konstateres, at den danske branche ikke var til stede, mens alle de store traktorproducenter og især de tyske redskabsproducenter var meget til stede.

Agritechnicas arrangør – tyske DLG – benyttede også lejligheden til at rulle nogle tendenser ud, som de ser det. 

Ikke overraskende drejer det sig om mere digitalisering og elektrificering i maskinerne. 

Vi forventes at blive 445.000 gæster i Hannove  – John Deere har tegnet sig for en hal alene – de store producenter får centrale udstillingspladser(igen)  – der bliver fokus på bl.a. en masse præcisionsudstyr (som sidst).

Der kommer en forstørret el-drevet traktor fra Schweiz og Rigitrac – det lyder til at New Holland igen kommer med deres gas-traktor.

Hvad vi ikke fik at vide fyldte også lidt udstillere og journalister imellem.  

Nu hvor man havde samlet alle journalisterne, så kunne man nemlig tro, at oversigten over medaljevindere ved Agritechnica blev afsløret. Men nej.

Det afsløres i stedet på torsdag. Jeg tipper, at mon ikke de store tyske producenter får deres del…

Fra maskinproducenterne var der også en temperaturmåling:

Der er en lille nedgang i markedet på globalt plan – nedturen er dog på et højt niveau og i Tyskland forventer et salg fra de tyske producenter på 8,4 mia. euro – det andethøjeste niveau nogensinde.

Et par udpluk af nyhederne dernede fra:

  • Väderstad klar med gigantharve:

Väderstad står på spring med gigantharve – den lander i 2021

  • Continental vil lave landbrugsrobot:

Dækgigant pønser på at så og gøde dine marker

  • John Deere udskifter i sin kommende 8Rserie hydraulik ud med el i sin nye eAutoPowr transmission.

John Deere på vej med elektronisk transmission

Ville købe 50 maskiner – fik to

Og så til dagens overskrift.

”Den ser god ud. Vi vil godt købe 50 maskiner”, lød det for nylig, da Ribers Maskinimport fik besøg af en mulig kunde fra Thailand.

Maskinen thailænderne ville købe, er en ombygget Teagle halmknuser. Den skulle bruges til at knuse sukkerrør til ethanolproduktion i Thailand.

”Jeg gav dem besked om, at de kunne købe to. Og de var himmelfaldne. De havde aldrig været ude for en sælger, der ikke straks prøvede at sælge så meget som muligt”, griner Jørn Riber fra firmaet, som holder til i Nordenskov ved Varde.

Historien kommer på vores hjemmeside senere på dagen, men trofaste morgenlæsere kan allerede nu læse med her:

Danskere overrumplet: Ville købe 50 maskiner

Ny god måned for rød stue

I torsdags var der også nyt for dem, som følger med i traktorsalget. August måned blev en ny god måned for Case IH – og denne gang lå også New Holland pænt med  svinget.

Se her: CNH’s mærker havde travlt med pladerne i august

New Hollands plove sælger ikke som planlagt

Alt går dog ikke til punkt og prikke for New Holland, hvis man læser med hos vores svenske naboer ATL. Her skrev man for nylig, at plovfabrikken Överum er blevet nødt til at nedbemande.

Överum, der tidligere var en del af danske Kongskilde, blev egentlig gearet op til en større produktionsfremgang, da CNH’s forhåbninger til salget af plove under New Holland-mærket har været større end det, man foreløbig har kunnet indfri. I hvert fald er man nu begyndt at nedbemande i takt med, at der står i større lager af plove på lager i det svenske.

Læs mere her: https://www.atl.nu/teknik/overum-drar-ner/ 

Sløv handel til kæmpemesse i Fargo

Rundturen i maskinpressen skal også en tur forbi en Københavns avis og en af verdens største maskinmesser.

Det er nok ikke så tit af en af vores hovedstadsaviser vælger en amerikansk landbrugsmesse som mål for en sine større søndagsartikler.

Ikke desto mindre har Berlingske været en tur på »The Big Iron Farm Show« i Fargo i North Dakota, hvor de har talt med flere landmænd om Donald Trump og USA’s handelskrig med USA.

Som vi herfra har berettet flere gange har maskinproducenter som John Deere og CNH nedjusteret sine amerikanske salgstal i takt med, at farmerne bliver ramt af handelskrigen. Meldingen i Berlingske er da også at købelysten ikke var særlig stor på messen.

Se her: De bragte Trump til magten, men nu ulmer oprøret: »Vi har været tålmodige, men vi har fået nok«

Mens de amerikanske farmere de seneste uger har haft travlt med at komme på deres landbrugsmesser, så må vi andre vente små to måneder endnu, før snoren klippes i Hannover.

Men man behøver heller ikke køre ud af landet for at se nye maskiner. Onsdag er der nemlig markdemo med fremvisning af nye såmaskiner fra finske Multiva ved Sabro udenfor Århus.

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.