Morgenposten: De er meget lidt imponerede over traktormærkers tyveri-indsats
Stor undersøgelse blandt maskinhandlere fortæller, at mærkernes repræsentanter i marken ikke er meget imponerede over den tyverisikring, som deres mærker efterlader dem med.

God mandag morgen.

Ja, vi forleden kom den årlige undersøgelse blandt Europas maskinhandlere, hvor de evaluerer deres oplevelse af deres egne traktormærker.
Nok en gang var forhandlerne af Fendt mest glade for deres mærke – og grundlæggende var der pæn eller okay rating til alle mærker.

Skal man dog kigge særligt på et emne, hvor forhandlerne ikke var tilfredse, så skal man dykke ned i deres syn på tyverisikringen hos traktormærkerne.

Det fortæller jeg mere om lige om lidt.

Først skal vi forbi et par historier, som mange af vores læsere besøgte i sidste uge.

Kjær Knudsen køber ny teleskoplæsser

Den ene var en typisk pressemeddelelse om en maskinhandel, som givetvis blev klikket en hel del, fordi det angår en af de største virksomheder blandt primære landbrug i Danmark:  

Familien Kjær Knudsen driver i dag svineproduktion både fra basen på Sjælland, i Jylland og i Sverige. Når der produceres flere hundred tusind svin, så er behovet for grej naturligt også lidt større end i så mange andre landbrug. Familiedynastiet har netop indkøbt næste teleskoplæsser, så maskinparken tæller ti styks af den slags – læs mere om her:

Kjær Knudsen har nu 10 teleskoplæssere: Flytter også grise

Ny seks-cylindret fra New Holland

New Holland meldte sig også på banen med ny traktormodel i sidste uge.

Det er T6-serien, der bliver udvidet med sin anden seks-cylindrede model i serien. New Holland kridter selv banen op ved at trække tråde tilbage til firserne og introduktionen af en rigtig seks-cylindret klassiker 7810 i Fords gamle univers.  

Se mere her:

New Holland med ny T6’er: Tager arven op fra 7810

Historisk lavpunkt for tyverisikring

Og så skal vi til den historie, som leverer indmaden til dagens overskrift.

Fra en skala på 1 til 20 så vurderer de europæiske maskinhandlere arbejdet, som deres egne traktormærker gør for at undgå tyveri som værende 9,7. Det kan jo virke lidt abstrakt med tal – men tallet er det laveste for samtlige kategorier, hvor maskinhandlerne vurderer deres mærker. I snit ligger de på over 13, når man tager vurderingen af samtlige mærker over samtlige kategorier. Formanden for sammenslutningen af de europæiske maskinhandlere i Climmar, hollandske Erik Hogervorst er da heller ikke imponeret, fremgik det af det digitale pressemøde, hvor han præsenterede konklusionerne forleden.  

”Det er historisk lavpunktet i vores undersøgelse. En pointscore på ni er virkelig lavt. Vi ser ingen initiativer fra producenterne til at forebygge det. Vi ser dog, at Claas og Valtra får bedre score, og vi må høre, hvad det er, som de har gjort”, lød det fra ham.

Samlet vurderes Fendt ligesom sidste år højest af forhandlerne på tværs af alle parametre – nærmest forfulgt af Kubota og Claas. Det er værd at bemærke, at CNH’s mærker Case IH og New Holland ligger placeret længst nede – og at John Deere også er kravlet nogle trin ned af rangstigen. Alle mærker får dog samlet set ganske solide karakterer.  

Læs mere her:

862 maskinhandlere: Her er de bedste traktormærker

Ny letvægts-såmaskine fra Pöttinger

Østrigske Pöttinger kunne forleden berette, at man nu udvider Terrasem serien med en ny letvægter uden jordbearbejdningsudstyr. Den nye udgave kommer i arbejdsbredder fra fire til ni meter, lyder meldingen - og er stadig udstyret med gødningsplacering.

Se maskinen her:

Terrasem i lettere udgave til minimal jordbearbejdning

Lukker fabrikkerne igen?

I sidste uge skrev jeg om, hvordan det oprindelig var tanken, at der skulle afholdes store maskinmesser i Paris og i Italien. Italienske Eima blev dog afholdt digitalt – og er netop overstået.

Ifølge teknikmagasinet Profi var der en stemning af usikkerhed om corona-situationen og udviklingen på maskinmarkedet i den kommende tid fra de italienske maskinproducenters organisation FederUnacoma, da de berettede om deres verdenssyn under den digitale messe.  

”Det er svært at forudsige, hvad der kan ske”, lød det fra maskin-præsidenten Alessandro Malavolti.

Da første corona-bølge ramte Italien hårdt i foråret, blev store dele af maskinproduktionen i Europa også ramt i nogen grad, da mange italienske virksomheder bl.a. byder sig til som underleverandører for resten af Europas producenter med vitale dele i deres produktion.    

Fire af de mest innovative maskiner fra Italien netop nu

På den digitale messe blev der via internettets glæder også udstillet nogle en række maskiner og varmet op til en endelig prisoverrækkelse, der efter planen skal ske, når den fysiske messe skal køre næste år i februar(er det så helt corona-sandsynligt mon tro..?).

En af de fremhævede traktorer er en ny hybridtraktor fra Landini. Ifølge Eima er det den første kompakttraktor med en frontaksel, hvor motorkraften kommer fra el fra traktorens to elmotorer. Traktoren er også udstyret med semi-elektrisk affjedret kabine og en automatiseret gearkasse.

Se mere her:

Fire af de mest innovative maskiner fra Italien netop nu

Sker i ugen:

Sådan som situationen er lige nu, så er det jo oplagt, at der ikke sker de helt store ting for tiden. MI oplever dog, at der er en del interesse for at komme forbi udstillingen i Fredecia.

Inden weekenden fik vi informationer om, at man derfor holder åbent i udstillingen på alle hverdage frem til jul - dog kommer man kun ind i små grupper på to til fire stykker - og skal lige huske at ringe først. 

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.