Morgenposten: De har allerede kørt med morgendagens udstyr
Maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen ser bl.a. nærmere på et nyt skærebord, som først er i handlen i 2019, men har kørt flere steder i Danmark denne sommer.

God mandag morgen,

Det var godt nok dejligt at køre bil i weekenden. Regnen trommede mod bilruden og det heftige tørreapparat over Danmark holdte for en gangs skyld pause. Og så må vi håbe, at der bliver fuldt op i den kommende tid med regn, som kan gøre det muligt at få såningen bedre fra land. Det starter i hvert fald godt udenfor min dør netop nu.

Nuvel. Vejret kan der siges meget om – men jeg får ikke ændret så meget på det.

Men nogle ting kan der gøres noget ved. Claas har konstateret, at de mangler et nyt sejl-skærebord til bl.a. de danske marker. Derfor kunne maskinmastodonten fredag annoncere, at de sender et nyt skærebord på markedet til 2019-sæsonen.

Flittige læsere vil dog notere sig, at skærebordet allerede har ædt sig ind på danske marker. Midt i sidste uge havde vi nemlig vores reporter på plads på Halsted Kloster på Lolland for at lave en video med det nye skærebord, hvor det har kørt denne sommer.  

Se skærebordet i aktion her:

Video: Splinternyt sejlskærebord fra Claas høster på Lolland

Skærebordet har også kørt test andre steder i Danmark. I alt har det været ude og køre hos seks forskellige landbrug. Egeskov Gods på Fyn lagde i løbet af sommeren dette ud på Facebook.

Se her:

 

 

 

Claas får konkurrence

Claas er dog langt fra de eneste, som vil blande sig i konkurrencen på skærebordsmarkedet. Tyske Geringhoff laver nemlig også specialbord til danske landmænd, og har netop også haft et sejl-skærebord ude og høste løs på danske marker. Det er FMR Maskiner, som har hentet bordet hjem til Danmark, og så må vi se, hvordan Gerringhoff og Claas fremover klarer sig imod konkurrenter som MacDon og HoneyBee.

Læs mere her:

Let sejl-skærebord med 30, 35 eller 40 fod prøvekørt på Sydsjælland

 

Maskinproducent ser rødt

Inden vi slutter morgenlæsningen med en afstikker til New Hollands nye mejetærsker, så skal vi også et dyk ind hos en af maskinbranchens håbefulde selskaber.

Desværre har den danske producent af fodervogne, Høgild Aps, måttet sande, at vækst ikke er det samme som en god bundlinje.  

Virksomhedens blot fjerde regnskab viser nemlig et underskud på 1,3 mio. kr. i 2017. I vores historie kan du høre en ydmyg direktør, der erkender, at tingene er gået alt for stærkt for virksomheden.

Se her:

Røde tal hos dansk maskinproducent: "Det er gået alt for stærkt"

 

Tørken rammer også maskinerne

Børsen har her til morgen en historie om, at industrien omkring landbruget bliver ramt af tørken, hvor de bl.a. har snakket med Assentoft Silo.

"Det er klart, at landmændene finansielt skal have luft for at investere i en ny silo – og have et pengeinstitut med på ideen. Det giver et hul, hvis egen høst er ringe, og det bliver dyrere at købe foder ind udefra. Og det gælder også selvfølgelig på vores øvrige markeder som Finland, Sverige og Tyskland," lyder det fra direktør Anders Damgaard i artiklen, hvor det naturligvis er umuligt at estimere nedgangen for agro-industrien.

 Et par ultra-korte historier:

- CNH har fået ny direktør. Han kommer med fortid fra bl.a. Agco. Navnet er Hubertus Muhlhauser.

- Idealmejetærskeren har afsluttet sin Danmarksturne – og kommer for alvor på markedet til næste år, hvor de første landmænd kan købe den.

- Maskinstationen Halm 80 melder om en forholdsvis nem sæson efter, at de i sidste uge afsluttede deres kampagne med at presse 50.000 baller.

Se her:

Maskinstation afslutter presning af 50.000 baller forrygende hurtigt

Mester i kørsel med store maskiner

Og så til de kommende dage i maskinernes verden.

Det er jo nemlig ugen, hvor der er DM i udkørsel af træ. Torsdag afholdes på der nemlig konkurrence på skovmessen Langesø.

Igen i år skal otte garvede skoventreprenører konkurrere om at vinde sejrstrofæet. Arrangørerne fortæller, at der fra halv ti til halv tre vil være brummende motorstøj og vinderen er den, som hurtigst og mest fejlfrit får læsset et antal træstokke på en bane og stablet et tårn af træklodser. Vi glæder os!

Vi er få dage fra at finde landets bedste i udkørsel


Samme dag afholder New Holland demonstration af deres nye IntelliSense-system på den nye CR-mejetærskerserie. Det sker hos NH-forhandlerne Farmas, så forvent, at LandbrugsAvisen – og en række andre medier i vores branche – kommer til at skrive endnu mere om mejetærskere i de kommende dage, selvom høsten i den grad er ved at lukke ned for i år.

Ha’ en rigtig god mandag. Vh redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du en god historie, så er du meget velkommen til at slå på tråden på 40283032 eller skrive til mig på cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.