Morgenposten: Dommen over særlig pløjedetalje
Maskinernes nyhedsoversigt denne mandag morgen zoomer bl.a. ind på et interview med Ploveksperten, der har en klar dom over, hvor dybdehjulet skal sidde på en plov.

God mandag morgen,

Efter en herlig weekend i kølvandet på uvejret ”Knud” er jeg klar til et zoome ind på en af de afgørende detaljer på ploven.

På torsdag har vi en større reportage og interview med Ploveksperten i form af den tidligere verdensmester Jens Iversen.

Vi har dog allerede en video ude på nettet, som jeg lidt senere vil gå nærmere i dybden med – sådan rent bogstaveligt.

Vi starter dog i vores egen medieverden. Seks gange om året er der et nyt traktormagasin til de danske traktorejere. De ejer i øvrigt ca. 80.000 traktorer. Og en af dem er en særlig Fiat-klassiker, som for årtier tilbage var en institution på mange maskinstationer.
Jens Kristian Sørensen er en af de glade ejere, som har brugt rigtig mange timer på at sætte en medtaget model af slagsten i stand. 

Se en masse billeder – både før og efter – af hans store traktorprojekt i TraktorTech, som fra i dag bliver delt rundt til abonnenterne og samtidig kan købes i en række kiosker.

Nyt TraktorTech på vej: Nu er klassiker-Fiat funklende igen

Mangler du et abonnement på TraktorTech? Så går ind på vores abonnement-tilmelding.  Du kan også ringe til os på 33394700.

Du kan også købe magasinet hos en række kiosker og forhandlere over hele landet.

Mest læste var ny mini-serie

Hvis vi skruer tiden tilbage til torsdag, så finder  vi ugens mest klikkede historie. Vi havde nemlig rigtig mange læsere, som gerne ville se med, da vi frigav det første afsnit af den nye mini-serie ’Piloterne’, hvor vi over tre torsdage i længere video-film følger tre landmænd og deres glæde ved at køre traktor og maskiner.

Hvis du ikke har set den, så klik ind her – jeg synes selv, at det er noget af det flotteste traktor-tv, som er produceret i Danmark.

Ny serie om hverdagens helte: Se første afsnit af Piloterne

Du kan også se en meget kort version, som vi lagde ud som trailer i forkant.

Video: Se teaser til ny serie for traktorfolk

 

Ikke lige meget hvor dybdehjulet sidder

Og så til historien jeg indledte med. Mange læsere er nok bekendt med, at den tidligere verdensmester i pløjning Jens Iversen har lavet en forretning ud af at give gode råd om indstillingen af ploven.

Ikke alle råd koster dog noget. Forleden lagde vi et video-interview ud med ham, hvor han beretter om flere vigtige detaljer, som er interessant, når man anskaffer sig en plov. Bl.a. mener han, at dybdehjulet skal sidde et særligt sted for at fungere bedst.  

”Jeg er absolut af den overbevisning, at et dybdehjul skal sidde bagerst. Min bitre erfaring er, at indstillingen bliver meget nemmere, hvis den sidder bagerst”, siger han i interviewet og forklarer, at hvis det sidder midt på ploven, så er der for meget tryk på dybdehjulet.

”Ploven bliver nemlig for tung, hvis man kører med løs topstang, og så skal topstangen kortes op og ploven skal hænge i traktoren, og indstillingen bliver mere kompliceret”, lyder forklaringen.   

Overordnet set skal indstillingen være så enkel som muligt – ellers risikerer man, at landmanden ikke får indstillet ploven godt nok, og arbejdet bliver gjort dårligere.

Se videoen her:

Video: Risikoen stiger hvis ploven er svær at indstille

 

Medarbejdere køber stor aktiepost – koncerner var ikke velkommen

Sidste uge var i øvrigt særdeles begivenhedsrig på maskinfronten. Fra Thisted fik vi bl.a. et interview med Erik Hundahl fra den store maskinforretning J. Hundahl. Her sælger Erik og broderen Søren 40 pct. af aktierne med stor glæde i et generationsskifte, hvor medarbejderne Martin Dalsgaard og Claus Sørensen går ind og får en aktiepost hver.

Erik Hundahl lægger vægt på, at ejerskabet forbliver i en kreds, som er velkendt for den store medarbejderskare.

”Søren og jeg er ikke det mindste på vej ud. Men vi gør det her for at få nye ind og gøre virksomheden fremtidssikret, og så ønsker vi, at den bliver drevet videre som en privat og selvejende virksomhed og ikke som en del af en koncern”, lyder det bl.a. i interviewet.

Se mere her:

En af landets største maskinforretninger sælger stor aktiepost

Dele af maskinbranchen er netop opkøbt af eksterne aktører. Eksempelvis af bilkoncernen Semler. Og her er ambitionerne som en af branchens største aktører stadig intakte, skinner det igennem fra vores store interview med CEO Morten Buus.

Læs meget mere her:

Ugens profil: Selv kontoret er mobilt for Semler-chefen

Afdragsfrie lån på maskiner

Vi er jo mange, som spændt følger udviklingen i maskinbranchen for tiden efter sommerens katastrofale høst. Ingen kender resultatet før det hele bliver gjort op senere på året. Men aktørerne kæmper i hvert fald for at få gjort nogle handler. Senest kom Claas fredag på banen med en ny finansieringskampagne, hvor landmænd og maskinstationer kan købe maskiner med afdragsfrihed det første år.

Claas lokker med afdragsfrie lån på maskiner

 

Apropos finansiering, så arbejder vi også på at præsentere et større tema om netop finansiering i næste uge, når vi sender vores maskinavis LandbrugsAvisen Maskiner ud til vores trofaste læsere i landbruget, på maskinstationerne og maskinforretningerne.

Ha’ en god uge, god arbejdslyst!

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Mener du, at vi burde skrive netop din historie, så tøv ikke med at ringe til 40283032 eller skriv til cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.