Morgenposten: Endnu en selvtænkende mejetærsker lanceret
Maskinernes nyhedsoverblik er tilbage efter en sommer, hvor fabrikanterne især har lanceret nyt på mejetærskerfronten.

God mandag morgen,

Velkommen tilbage til alle jer, der ligesom mig selv, netop er gået i sving igen efter sommerferien. Og godt holdt ud i varmen af jer andre!

Mens solen allerede driver ned her fra morgenstunden, er jeg efter en tur hjemover fra Finland og Sverige læst mig lidt op på, hvad der egentlig er sket i de seneste uger.

Begge vores nordiske nabolande var præget af tørke og hedeslag. Og det er det som bekendt også herhjemme. Inden vi når til historien nævnt i overskriften, så skal vi lige runde min kollega Frederik Vincent reportage med nogle sjællandske brandfolk, som desværre havde ualmindelig travlt med at slukke markbrænde og mejetærskere.

Se de dramatiske billeder her på denne video:

Video: Nedbrændte mejetærskere og marker - på tur med brandvæsenet til markbrande

Jeg har øvrigt hørt fra flere landmænd under ferien om ”nærdødsoplevelser” med deres mejetærsker, der har været ultratæt på at antænde i varmen.

Hos Hjadstrup Maskinstation ved Otterup på Nordfyn har man dog fundet på en mulig løsning til at minimere risikoen for markbrande fra mejetærskeren. Det er vores mest læste historie på maskinstoffet netop nu – og også ganske debatteret. Bedøm selv løsningen her:

Er det her løsningen for at undgå markbrande? Det er simpelt, men det virker

Case IH’s selvtænkende mejetærsker

Som overskriften på dagens morgenpost indikerer så har der været en del nyt på mejetærskerfronten på det seneste. Case IH inviterede for nylig en stor gruppe europæiske journalister til pressemøde. Her blev der bl.a. lanceret en ny Axial Flow 250, hvor en række funktioner bliver automatiseret, så maskinen selv kan udtænke indstillinger efter forholdene.

Ifølge Case IH er der nemlig placeret 16 følere i maskinen, så den kontinuerligt overvåger sin præstation. Den kan derfor automatisk justere syv forskellige indstillinger for at øge præstationen. Det hele styres i kabinen med den tilhørende AFS Pro700 terminal.

Læs meget mere om den her:

Case IH satser på øget automatisering med nye 250-modeller

Automatiseringen på mejetærskerne har vi set fra flere producenter på det seneste – bl.a. Agcos nye Ideal-mejetærsker, som i øjeblikket tærsker demo-kørsel på danske marker. Der kører i øjeblikket seks af dem i landet – og en af dem kan ses i eftermiddag på Skørringe Gods på Nordfalster, lyder det fra maskinforretningen Karl Mertz ifølge deres Facebook.  

Høster en hel gård på otte timer

Inden vi går over til dagens nye udgave af vores traktormagasin TraktorTech, så skal vi lige slutte i mejetærskenes verden.

Det er ikke kun sportsfolk, der konstant går efter rekorder. Claas vil også være med. Læs mere om, hvordan man får høstet et areal på størrelse med min gamle slægtsgård hjemme på Vestsjælland - da den var i størst forfatning – på otte timer:

141 hektar høstet på otte timer – Claas sætter verdensrekord

TraktorTech udkommer fra i dag

Og så er det i dag, at vi sender årets fjerde udgave af TraktorTech afsted til læserne. Her besøger vi bl.a. Jan Petersen fra Knarhøj og ser på, hvordan hans New Holland 9280 har klaret de sidste ti år, siden vi besøgte ham sidste gang.

Udover vores besøg hos Jan Petersen på Knarhøj, så skal du også møde Janni Petersen fra Skjern Maskinforretning i Traktorprofilen, som er ansvarlig for salget af Polaris.

Gå heller ikke glip af vores test af Claas helt nye læssermaskine, Torion. I Brugtklassikeren møder du en traktor med et fornemt navn, der emmer af luksus.

Og heller ikke i TraktorTech har vi glemt mejetærskerne. Max Madsen har også lavet et Flash Back til Axial Flow 2300, som på den måde slår en sløjfe til det seneste dages nyheder. God læsning – og ha’ en rigtig god dag derude. Jeg drager selv ud på en lille høstturne i dag for at se nærmere på mejetærskere og kerner.

Venlig hilsen redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du en god historie indenfor maskinernes verden, så er du meget velkommen til at slå på tråden på 40283032 eller skriv til mig på cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.