Morgenposten: Flot hop til CNH i Danmark – Manden som ikke vil lade Dronningborg dø – og februars mest solgte model

Morgenposten serverer både nye tal fra landets største traktorimportør, en usædvanlig Dronningborg historie fra dagens nye TraktorTech – og en lille gækkebrevs-opgave…

God mandag morgen,

Februar måneds mest solgte traktormodel står med prikker ….. … Pas på den ikke stikker.

Jo, der er gang i løjerne, og der går jo ikke mange minutter mellem mine ellers så søde prinsesser smider den ene mere eller mindre fantasifulde tegning med mystiske navne i postkassen…

I denne lille påske-gimmick lover jeg, at vi ikke skyldner hinanden æg. Svaret får du til allersidst.

I mellemtiden skal vi lige flyve en tur over maskinernes eget nyhedsflow med helikopteren.

Her til morgen har vi lige sendt en historie afsted med CNH’s danske regnskab. New Holland og Case IH-importøren har bl.a. øget omsætningen indenfor landbrugsmaskiner i Danmark ganske pænt i det netop overståede 2017. Tendensen fra traktorindregistreringerne kan altså også oversættes til et pænt millionhop i regnskabet, der også smitter af på bundlinjen.  

I kommentaren til CNH’s tal og udvikling i Danmark er det værd at lægge mærke til, at CNH melder om ro i forhandlernettet.

Læs hele historien her:

Pænt løft i salget af Case IH og New Holland til danske landmænd

Kæmpe gevinst i det digitale landbrug

Vi taler for tiden meget om digitalt præcisionslandbrug for tiden. I vores afdeling af LandbrugsAvisen går vi gerne i dybden med, hvor langt teknikken egentlig er kommet. I sidste uge satte forskerne så data på, hvor meget den teknologiske udvikling egentlig betyder for danske landmænds økonomi. Data fra droner og satellitlandbrug er nemlig en god forretning. Potentielt skal gevinsten tælles i mia. kr. indenfor få år. Se her:

Droner og satellitter vil give milliardgevinster til landbruget

Gyllekonge og manden som ikke vil slippe Dronningborg

I dag er også dagen, hvor vi sender et nyt TraktorTech ud til vores læsere. Os på LandbrugsAvisen Maskiner er nemlig også i høj grad aktive på den front – ligesom vi har en skare af andre skribenter, der bidrager med at fortæller spændende nyt fra traktorenes verden – uagtet, om det gælder helt nyt grej, gammelt jern eller blot det vi kalder spændende historier. En af historierne har vi allerede flashet en del i ugens løb. Nemlig en særlig gylleekvipage fra Bejstrup Maskinstation med gyllepiloten, der også går under navnet gyllekongen – og det er jo i den grad, fordi han sætter en ære i at få kørt noget indtjening hjem til den 31 kubikmeter store gyllevogn fra Samson til maskinstationen, der har udstyret ham med en stor MF-traktor som kontorplads.

Video: Han vil cementere sig som gyllekongen

I samme Agco-boldgade kan vi også berette om en landmand, der har købt en MF-mejetærsker og fået malet den om til en Dronningborg Jumbo eftersom mærket har spillet en større rolle i familiens mejetærskerhistorie. Den sidste Jumbo er altså nyere, end vi lige gik og troede!

TraktorTech spænder både i de enkelte udgaver og over tid meget bredt blandt mærkerne. Også denne gang. Vi skal eks. også en tur forbi Deutz-Fahr og John Deeres modeller ligesom, I kan læse mere om en østrigsk traktor ved navn Syntrac, der måske har knækket koden til fremtiden.

Blev du nysgerrig og er så uheldig, at du ikke abonnerer på magasinet, så kan TraktorTech i øvrigt købes i et større antal kiosker over hele landet:

http://www.traktortech.dk/forhandlerliste.asp?m1=211&m2=222&p=115&uid=888834515

Facebook i tovene

En mand, som måske mest kommer til at spise påskeæg som trøstespise er Facebooks Mark Zuckerberg. Facebook er nemlig kommet stærkt i modvind for at videregive en masse data fra millioner af brugere. Jeg var også inde på det i sidste uge, men Facebook er heller ikke i vælten hos alle i maskinbranchen. Mange fortsatte med at læse og debattere vores historie om maskinstationen, der forbyder de ansatte at bruge Facebook. Foreløbig har historien fået 17 Facebook(!)-kommentarer. Hvis du vil debattere med(og har en Facebook-konto), så skal du klikke med her:

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/maskinstation-forbyder-facebook-tre-chancer-eller-ud-af-vagten

Vinterbadning med en presser

Det er ikke kun Skamstrup Maskinstation, som har fundet vej til linjerne den sidste uges tid.

Hos Philipsdal Maskinstation ved Ulstrup på den midtjyske højderyg har man i den seneste uge været i gang med en yderst usædvanlig opgave. Det er vel det, som man kan kalde for maskinernes svar på vinterbadning.

Erik Egelund Jensen, der ejer maskinstationen, har nemlig brugt ugen på at presse intet mindre end 300 hektar halm.

"Det har simpelthen været så vådt i høst, at vi ikke har kunnet få det presset. Nu har der været lidt frostvejr i den sidste uge og ingen regn, og nu kom muligheden så", siger Erik Egelund Jensen med henvisning til, at månederne efter høst har budt på store regnmængder, som i sidste ende har efterladt store mængder ubjerget halm på markerne. Læs mere her:

Jysk maskinstation har presset 300 hektar halm den sidste uge

Fortjent opmærksomhed til hverdagens helte

Røde Kors kører i øjeblikket en kampagne, hvor de fremhæver folk, som har ydet førstehjælp på stedet og gjort en forskel. En af dem kom landmanden Asger Nissen til gavn, da han fik sin hånd fast i en stor maskine, da han var igang med at fritlægge kartofler. Det kostede ham en hånd, men hvis ikke det var for kollegaen Claus Carstens, havde det kostet ham livet. Claus Carstens er derfor nomineret til prisen Årets Førstehjælper 2018 af Røde Kors. Røde Kors har produceret en rigtig god film, som er tankevækkende for alle os, der enten helt eller lejlighedsvis sætter os op og kører i store traktorer og store maskiner.

Landmand mistede hånden i kartoffelmaskine - Uden kollegaens hjælp var han død  

Og så lovede jeg jo løsningen på den mest solgte traktormodel i februar. Det var en Fendt 939 med fem styk. Tillykke – og i øvrigt deles hæderen med JD 8320R og Case IH Puma 240, som der også blev indregistreret fem styk af.

Ha’ en rigtig dejlig påske. Jeg er tilbage igen tirsdag i næste uge, et påskeæg eller to fattigere. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip, så nøl ikke med at ringe på 40283032 eller skriv til mig på cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.