Morgenposten: Forhandler får hele Sønderjylland - se ekstrem manøvredygtig traktor

Maskinernes mandag morgenpost byder bl.a. på et ekstrem manøvredygtig traktornyhed – og et overblik over en kort – men ganske begivenhedsrig uge med bl.a. direktørskifte, maskinhandler i vækst og salg af kendt maskinfabrik.

God mandag morgen,

Efter en fantastisk søndag med masser af sol så er det svært at bevare pessimismen. Mødrene fik sine blomster – og vi fik vist en fantastisk spændende traktor her på hjemmesiden, som jeg skal fortæller lidt mere om lige om lidt.

Først skal vi dog lige runde et overraskende direktørskifte siden sidste morgenpost, en satsende maskinhandler, en opsigtsvækkende handel af dansk maskinfabrik – og en interessant oplysning fundet på Facebook om, hvor rigtig mange danske maskinstationer køber deres finsnitter.

Bo Gade stoppet

Min morgenpost i sidste uge var ikke mange timer gammel, før der skete opsigtsvækkende branchenyt. Agco Danmark orienterede nemlig mandag deres medarbejdere om, at direktør Bo Gade var stoppet som følge af en større organisatorisk ændring i Agco på europæisk plan.

Ifølge Anders Melgaard Clausen stopper Agco samarbejdet med Bo Gade på grund af en større rokade i strukturen på europæisk plan.

”Agco er ved at lave en ny struktur, hvor man stopper med at have fællesfunktioner, som den Bo Gade havde med ansvar for alle mærker. I stedet lægger man det ud hos de forskellige mærker, så fremover kommer der ikke en ny stilling som adm. direktør for Agco Danmark med ansvar på tværs af mærkerne. Juridisk er der så en, der tegner virksomheden ud ad til, og det her i overgangsfasen så mig”, forklarede aftersales dealer development manager på det nordiske og baltiske marked Anders Melgaard Clausen.

Læs historien her:

En af landets største traktorimportører skifter direktør

Kører fra Kolding og i hele Sønderjylland

Kort før mange danskere drog hjem på Kr. Himmelfartsferie fik vi en større nyhed fra Valtra-folket. Valtec, som ejes af TBS Maskinpower – og dermed i sidste ende ejet af tyske Raiffeisen Waren – indgår et samarbejde med Varde Traktorlager og vil nu dække hele Sønderjylland. Valtec, som hører til i Gravens nord for Kolding, er i øvrigt særdeles velkendt for deres ombygninger af traktorer til brug i skovene, hvor de har kunder i hele Danmark. Men nu vil man altså også satse endnu mere på landbrugstraktorerne i et stort geografisk område.

Læs mere: Østjysk maskinforretning går mod vest og etablerer samarbejde

DLG sætter punktum

I mange år var der to ting, som hørte sammen, DLG og Kongskilde. Det blev en lang sej kamp for den landmands-ejede koncern med nogle smertefulde tab og turn-around-processer. Nu er sidste kapitel af historien om DLG og Kongskilde skrevet. Efter først at have solgt harverne og plovene til CNH-koncernen, så er resten af maskinfabrikken nu solgt til en kapital-fond. DLG oplyser i øvrigt, at det er et Kongskilde i væsentlig bedre form, som de har skilt sig af med.

Mere kan du få her: DLG sælger den sidste bid af Kongskilde

Ekstrem manøvredygtig traktor

Mange forbinder nok Østrig og traktorer med Steyr og dermed CNH. Men nu skal vi til at øve os på navnet SynTrac. Min kollega John Christensen har været i Østrig og prøve traktoren – og er kommet begejstret tilbage til fædrelandet. Han kalder den ekstremt manøvredygtig – og betegner den som noget, der både kan være en traktor og en lastbil.  Den kan automatisk koble redskaber på.

Jeg må indrømme, at jeg har genset videoen et par gange. Følg selv med her:

Video: Den kobler selv maskiner på og kan få op til 1.000 hestekræfter

Maskinhandler med meget stor markedsandel

Claas-forhandleren AP Jørgensen i Ribe er i dag en del af Danish Agro-koncernen. En af årsagerne til, at de gerne ville købe forhandleren er nok deres position på finsnitter-markedet. Og i en ny opdatering på Facebook oplyser AP Jørgensen, at de til den nye sæson har solgt hele 15 snittere til det danske marked. Det er ganske imponerende, når man tager i betragtning, at hele det danske marked i nogle år ligger på ca. 20-25 snittere.

Ha’ en rigtig god uge. Bedste hilsner redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Tøv i øvrigt ikke med at kontakte mig på 40283032 eller mail cjj@landbrugsavisen.dk, hvis du ligger inde med en god historie

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.