Morgenposten: Fremadstormende maskinforretning i nyt opkøb
Maskinernes faste nyhedsoverblik har bl.a. radaren på TBS Maskinpowers nyeste opkøb i Nordjylland, en ny fire-bæltet traktor og en ny reklameguru i branchen.

God mandag morgen,

Det har været en weekend med en rigtig god omgang Jacob Haugaard medvind på cykelstien nogle steder og stiv kuling lige i fjæset, hvis man begav sig udenfor.

DMI gik i øvrigt ud og lovede mere vind i går aftes for dem, som bor på vestkysten gældende for tirsdag. Så er det sagt.  

Nogle der har medvind og fremdrift for tiden er maskinforretningerne TBS Maskinpower og AgroTek. På søndag starter et nyt indtog i Nordjylland som helholdsvis Fendt- og Valtra-forhandlere i området. Det bliver til dels et fælles ridt, som jeg kan fortælle lidt mere om længere nede i morgenposten.

Først skal vi lige til de seneste overskrifter.

Robot-byggerne fra AgroIntelli er også i gang med nogle spændende uger. Der skal nemlig snart sendes en helt ladning robotter afsted til forårsarbejdet. To af dem er bestilt af to unge gutter i Holland, der vil oprette en decideret maskinstation baseret på udlejning af robotterne, der hver har 150 hk. Jeg talte med en af dem i fredags, hvor han fortalte, at planen er at køre med dem som et par, så man kommer op på en kapacitet, der kan måle sig med en normal traktor.

Læs mere her:

To hollandske gutter etablerer maskinstation med dansk isenkram

Jeg skylder nok en pølse

Fredag havde jeg også fornøjelsen af at runde min arbejdsuge af med en snak med Danmarks mest succesfulde maskinsælger lige nu. Der er i hvert fald ingen, der slår Kurt Jacobsen fra Ingemann Larsen i Nykøbing Mors, når det gælder gennemslagskraft på de sociale medier.

Efter Black Friday blev han pludselig omtalt hos Natholdet, og nu er han fast kommentator til at give danskerne gode weekendtips til tv-programmet torsdag aften – altid efterfulgt af sætningen ”så giver de nok en pølse”.  Kurt er med andre ord blevet kult i Mediedanmark, en slags maskinhandlens medieguru og Ingemann Larsen får uden tvivl rigtig god eksponering for tiden.

 

 

Jeg kan nok til at afsløre, at jeg ikke altid får set så meget fjernsyn, da jeg i min interview-artikel fik skrevet, at programmet kommer på DR. Det er nu TV2, som står bag, gjorde hjælpsomme folk mig opmærksom på efterfølgende. Hvis de kommer forbi redaktionen, så gir jeg selvfølgelig en pølse!

Kurt fra Ingemann Larsen er pludselig blevet kendis for sine pølser

TBS køber op

Er der en maskinforretning, hvor der er fart på for tiden, så må det siges at være hos TBS. For mange er navnet nok meget forbundet med Fendt. Af gode grunde. TBS har på kort tid fået udvidet sit område en hele del.

Fra 1. marts skal TBS også være Fendt-forhandler nord for Limfjorden. Virksomheden er nu også meget aktiv på Valtra-området. Dels driver man den store Valtra-forretning Valtec fra Gravens ved Kolding. Dels har man i efteråret købt Skanderborg Maskinforretning og deres Valtra-aktiviteter til. Nu kan vi så her til morgen fortælle, at næste kapitel tilføjes med et samarbejde om en afdeling i Nordjylland med AgroTek, hvor parterne starter en fælles afdeling med det formål, at AgroTek står for Valtra, mens TBS står for Fendt. Samtidig går TBS ind og køber 25 pct. af AgroTek og dermed så småt sætter gang i generationsskiftet hos maskinforretningen.
TBS har i øvrigt købt Henry D. Nielsen i Holstebro og en andel i Askildrup Agro indenfor relativ kort tid.

Læs mere om planerne i Nordjylland for TBS og AgroTek i denne nyhed, som jeg har lagt ud her til morgen:

Hurtigt comeback: Fra på søndag er de tilbage over fjorden med Valtra

Dansker-nostalgi

På redaktionen går vi af og til igennem vores gamle arkivbøger med Landsbladet for at finde nogle gode perler fra gamle dage.

Forleden fandt min gode kollega Maria Hjorth en artikel fra 1980 om det danske traktorproducent JL Traktor. Håbet fra fabrikant Jens Laursen var dengang en markedsandel på 10-12 procent.

Guld i arkivet: Husker du denne dansk producerede traktor fra 1980?

Efterfølgende har vi fået en del respons. Bl.a. ville den tidligere forhandler Johnny Jørgensen gerne bidrage til fortællingen om denne danske traktorepoke. For ham var det en rigtig god tid at sælge traktorerne fra JL Center Syd i Vandel, hvor han var den i Danmark, der solgte flest enheder. Især samarbejdet med iværksætteren og forretningsmanden Jens Laursens husker han som noget helt specielt. 

”Hvis man følte, at det var ved at gå lidt i stå, så ringede jeg op til Jens Laursen og fik modet på det igen. Jeg havde tit to-tre kunder med op til fabrikken. Når jeg efterfølgende spurgte til traktoren, så sagde de, at vi synes rigtig godt om manden. Han gik lige ind folk, og var fantastisk dygtig”, lyder det bl.a. i artiklen, som vi gik ud med søndag eftermiddag.

Læs mere her:

Storforhandler om dansk traktorepoke: Manden bag var fantastisk

John Deeres nye maskiner

Der går ikke år og dage mellem de store maskinfabrikanters produktnyheder. Der sker næsten et eller andet konstant. Således også for John Deere. Forleden landede den først John Deere-traktor i den nye 6M-serie, som placerer sig i segmentet for potentiel traktor for eks. kvægbrug, der skal bruge en traktor med frontlæsser. En af de nye features er bl.a. en meget skrå snude, som vores traktorekspert John Christensen fortæller om i denne artikel:

Skrå snude og lige landet i Danmark: Ny traktorserie på vej ud til kvægbonde

John Deere brugte i øvrigt fredagen på at præsentere nye tal for seneste kvartal. På et efterfølgende møde mellem topledelsen og børsanalytikere fortalte John Deere i øvrigt, at man har mødt særdeles god efterspørgsel efter den nye 8R-model med fire bælter.

Den nye 8R serie og den begyndende produktion af den nye mejetærsker X, som detaljerne stadig er et meget ubeskrevet blad, betyder også, at John Deeres produktion falder noget i de kommende måneder, hvor der skal ændres en hel del på produktionslinjerne hos giganten. Rent talmæssigt faldt omsætningen i de seneste måneder i forhold til for et år siden. De amerikanske landmænd er stadig noget mærket af Trumps handelskrige.

Trumps handelskrig trækker stadig spor hos maskingigant

Det sker i ugen

Onsdag er der nok en del journalister og andre nysgerrige sjæle, der kører en tur til Vestjylland for at være med til den officielle lancering af AgroIntellis nye udgave af Robottien. Her demonstreres det, hvad en selvkørende robot på 150 hk kan trække og udføre af opgaver.

Torsdag giver Kurt Jacobsen fra Ingemann Larsen nye tips til danskerne på Facebook og dagen efter serverer maskinforretningen selvfølgelig ’en pøls’ og et godt tilbud i maskinforretningen.

På lørdag er der åbent hus i Toftlund, hvor Dansk Maskincenter viser maskiner frem – og nok så væsentlig også siger farvel til Kaj Danielsen efter 46 år i branchen, bl.a. som tidligere selvstændig forretningsindehaver af Maskincenter Toftlund og senere sælger hos TBS og Dansk Maskincenter.

Det er i øvrigt samme dag L&F holder et stormøde i Pejsegården i Brædstrup om oversvømmelserne -desværre nok stadig overordentlig aktuelt til den tid. 

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du en god historie, så er du meget velkommen til at skrive til mig på cjj@landbrugsavisen.dk eller give et ring til 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.