Morgenposten: Han har selv bygget en høstmaskine på bælter

Maskinernes egen nyhedsgennempløjning har spottet en helt usædvanlig maskine på danske marker.

God mandag morgen.

For en del danskere er det ugen, hvor man skal afprøve, om man stadig kan køre lige så godt på ski, som man husker det.

For medlemsvirksomhederne hos DM&E er det ugen, hvor nok et medlemsmagasin kommer rundt til alle medlemmerne rundt omkring på danske maskinstationer, entreprenører og skoventreprenører.

Vi har spottet en særdeles spændende historie om en entreprenør, som har selv har bygget en stor pilehøster med bælter, som er indsat på arbejde flere steder i Jylland.

Mere om den historie lige om lidt. Først skal vi lige runde et par aktuelle historier:

Ugens største nyhedsbombe: Väderstad på indkøb i Thyregod

Vi havde jo hørt fra Väderstad, at man gerne ville til at producere radrensere. Men at det lige skulle indbefatte en dansk løsning fra Thyregod, ja det var en pænt overraskende nyhed, som landede forleden.

Med andre ord var det lidt af en cadeau til udviklingen af mekanisk ukrudtsbekæmpelse hos den danske maskinproducent, der trods, at man nu har solgt rettighederne til sit eget produkt kan ende med at producere langt flere af dem.

Få historien her:

Opsigtsvækkende handel kan føre til flere danske radrensere

Og læs flere perspektiver her:

Maskinekspert om Väderstads danske opkøb: - Positivt med så mange konkurrenter

Väderstad: Thyregods radrenser passer perfekt til vores Tempo-såmaskine

Väderstad får vigtigt nyt produkt - via Thyregod

Noget af en overraskende start på traktoråret

Nuvel, så var det måske ikke chokerende, at der blev indregistreret forholdsvis få traktorer i årets første måned – et fald på 40 procent i forhold til januar 2022. December var vild på traktormarkedet, hvor skatteregler også gjorde sit til, at en masse traktorer skulle leveres inden nytår.

Den helt store overraskelse i sidste uge, da de nye traktortal blev frigivet hos bilstatistik.dk var imidlertid, at Deutz-Fahr for første gang i det, som må føles som en evighed hos traktormærket, kunne indtage pladsen som Danmarks mest indregistrerede traktormærke i en måned.

Med 18 nyregistrerede traktorer indtager Deutz-Fahr nemlig førstepladsen på listen foran Fendt.

Læs mere her: Den stilling har vi ikke set før: Tysk traktormærke tager nu førstepladsen

Kronjuvelen i samlingen er egenbygget pilehøst

Og så skal vi til historien bag overskriften.

Entreprenøren Kasper Nielsen fra Skovbygaard i Nordjylland er i den grad også entreprenant, når det gælder anskaffelsen af nye maskiner. Han elsker nemlig selv at udvikle og fremstille dem selv. Senest fik han sidste år en ny pilehøster på 20 ton, som han selv har tegnet, dimensioneret, bygget og monteret på et bæltedumper-chassis fra Canada, skriver DM&E Magasinet, som udkommer med historien i disse dage.

Alene projekteringen af den seneste pilehøster tog et par tusind timer, der gik med research, planlægning og tegning af maskinen i et 3D-tegneprogram, forklarer han i magasinet.

- Oveni kommer udgifterne til alle komponenterne plus de i alt 10 uger, vi brugte på at samle og montere alle delene på den nyindkøbte bæltedumper, siger Kasper Nielsen, Skovbygaard A/S.

Ansatte og ejere hos DM&E’s cirka 700 medlemsvirksomheder kan læse meget mere om Kasper Nielsen i de kommende dage – mens andre må låne magasinet af gode venner i kredsen eller få sig et medlemskab for at læse mere om den fascinerende historie.

Maskinhandlere barsler med stor mark- og maskindemo

Danmark har fået en ny mark- og maskinudstilling. Op til weekenden meddelte Dansk Maskinhandlerforening nemlig, at de lige nu arbejder på en storstilet mark- og maskindemo på et 32 hektar stort areal ved Kolding 7. og 8. juni.

Der har været tæt kontakt med en række af branchens spillere i forhold til at få dem til at udstille og vise grejet frem på demoarealet, der primært skal handle om jordbearbejdning, såning og præcisionssprøjtning.

Læs mere her: De vil gøre 32 hektar klar til ny, stor dansk maskindemo

eller på udstillingens egen hjemmeside: www.markdemo.dk

Q-traktor landet i Danmark

En af sidste års store traktornyheder var Valtras nye Q-serie, der bl.a. bliver en konkurrent til de nye Puma og T7-traktorer, som CNH’s mærker lancerer netop nu. Nu er den første Q så leveret hos en dansk kunde. Den heldige gård er Valdemarskilde Landbrug med 770 hektar i markplanen på Sjælland.

Køberen var så ivrig sidste år, at Q-modellen på 305 hk blev bestilt uden, at man hverken kunne nå at se selve traktoren eller prisen først.

  - Jeg har aldrig været med til at sælge en traktor, hvor vi endnu ikke havde priserne, og hvor kunden aldrig har set den - heller ikke billeder af den. Sigfus købte den alene på hvad vi fortalte ham om traktoren, og det ser jeg som et tegn på at han har tillid til produktet og ikke mindst vores forhandler, lyder det fra Jimmi Ravnborg i en pressemeddelelse.

Se her: Hverken Valtra-chef eller Danmarks første køber af ny traktor kendte prisen

Ideal havde problemer med pålideligheden

Tillid eller rettere sagt pålidelighed var også oppe at vende forleden.

I den seneste tid har både CNH og Agco sendt årsregnskaber ud, hvor man efterfølgende har haft topledelsen ude og snakke med børsanalytikerne om stort og småt. Under Agcos møde blev man spurgt til status for Ideal- mejetærskeren. Her forklarede topchef Eric Hansotia, at man begyndte at få en god følelse med mejetærskeren i 2022.

- Det forgangne ​​år var året, hvor vi virkelig kom i mål. Vi har altid haft en fremragende maskine, men vi havde nogle tidlige problemer med pålideligheden i de første par år. 2022 var et år, hvor vi selv syntes, at vi havde en pålidelig maskine på alle de store markeder, lød det.

Læs mere her: Topchef om prestige-tærsker: Der var problemer med pålideligheden

Hvad sker lige om hjørnet?

Udover at maskinstationerne kan glæde sig til den nye udgave af DM&E Magasinet, så byder vi her på Landbrugsavisen selv på en 2. sektion med masser af artikler om jordbearbejdning i den kommende weekend – ligesom vi i de her dage har vores egne folk, Claus Solhøj og John Christensen på langrejse til de britiske øer og Indien for at hente nye historier til jer.

Følg med her på landbrugsavisen.dk – bl.a. vil det være nyt om, hvordan det går Danish Agros maskinfolk i de kommende dage– nogle af dem skal i øvrigt vise en masse nyt sneudstyr frem i Norge, hvor jeg er så heldig at holde et par snerige feriedage.

Ha’ en fortrinlig uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du ikke hørt seneste udgave af podcasten Maskinitis, så kan du lige nå det, inden der forventeligt kommer nye udsendelser på programmet om meget kort tid…

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.