Morgenposten: Her er de benhårde krav, John Deere sætter på fremtidens forhandler

Maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen ser bl.a. nærmere på de krav, som John Deere sætter til deres forhandlere fremover.

God mandag morgen,

Vi starter fra den store ende med John Deeres såkaldte Growth Strategy for deres europæiske forhandlere. Den er nemlig fyldt med store ambitioner - og en vis brutalitet.  Og så ender vi ellers morgenposten med en spektakulær maskinauktion fra en jysk bedrift, der blev sat til salg for 133 mio. kr. i foråret, og hvor den dyreste maskine i skrivende stund er en Claas Lexion med bælter. 

Første skal vi lige have et par hurtige nyheder fra den forgangne uge.

Flest fra Case IH

Som lovet i mandags var der nyt fra traktorregistreringerne i sidste uge. Case IH indregistrerede med 22 traktorer nok en gang flest traktorer på det danske marked i måneden, viser tallene, hvor vi som bundgrænse for en landbrugstraktor har sat en grænse på 30 kW effektstørrelse.

Lige i hælene var John Deere og Massey-Ferguson med 20 traktorer, mens New Holland med 17 traktorer ikke var langt fra.

I den anden ende af skalaen havde de tyske mærker Fendt, Deutz-Fahr og Claas en stille måned med kun en enkelt traktor hver.

Se mere her: Så tæt var kampen mellem de store traktormærker

Gøma barsler med nye modeller

Gøma begyndte for et par år siden en transformation som ny gyllevognsproducent. I øjeblikket tætter sortimentet gyllevogne på 18, 22 og 25 kubikmeter – ligesom man også gerne tager imod specialbestillinger. Men i det kommende år kan vi forvente et større program.  

”Vi har taget en stor del af udviklingsomkostningerne nu, men vi er klar til at skalere vores løsninger til nye størrelser og kommer med nogle nye produkter i løbet af 2020”, lyder det fra salgschef Karsten Kammer uden nærmere specifikation af indholdet og timingen for lanceringen, da han forleden kommenterede udviklingen hos Gøma. Regnskabstallet viste i øvrigt et lidt mindre overskud end i de foregående år med et res. efter skat på ca. 700.000 kr.   

Se mere her:

Dansk gyllevognsudfordrer vil hæve bundlinjen og barsler med nye modeller

Skal sælge 30 mejetærskere og 15 finsnittere  

Og så til historien om John Deere og deres forhandlere, der fik mig til at skrive overskriften. En af John Deeres største og mest solide britiske forhandlere, Sharmans med fem afdelinger i Midtengland, har netop annonceret, at de er blevet opsagt, selvom de i 25 år år efter år har noget deres salgsmål. I en meddelelse på deres hjemmeside opgiver de, at John Deere under Agritechnica samlede 350 europæiske forhandlere, at man fremover vil reducere antallet af forhandlere med mellem en femtedel og en tredjedel.

En forhandler skal i John Deeres globale Growth Strategy omsætte for 100 mio. euro, fordoble området man sælger traktorer i og så forventes man at kunne sælge 30 mejetærskere og 15 finsnittere om året. Sharmans kalder opsigelsen for brutal. Omvendt giver de håndfaste krav også et meget godt billede af, hvordan og hvorfor John Deere har placeret hele salget i Danmark af landbrugsmaskiner hos Selmer i det forgangne år.   

Profi prøvekører i TraktorTech – og James Brown, åh Bond

Og så skal vi over i en helt anden boldgade. Magasinlæsning om traktorer og andet godt.

I morgen begynder budene at køre landet rundt med den nye udgave af TraktorTech. Og her kan I glæde jer til rigtig mange traktornyheder og ekstra meget prøvekørsel og test-stof.

I det nye TraktorTech byder vi nemlig velkommen til et helt nyt partnerskab med prøvekørsler og test fra det anerkendte tyske magasin Profi.

Vi starter med en prøvekørsel og gennemgang af New Hollands nye T8-stortraktor, der ifølge Profi varsleren række nye teknologier i New Holland-modellerne ned igennem rækkerne i de kommende år.

Vores egen John Christensen har også prøvekørt Zetors nyeste Crystal. En traktor der faktisk overrasker med rigtig god trækkraft og et fornuftigt lydbillede i kabinen.

2020 byder på en ny James Bond-film og dermed tur i hans klassiske Aston Martin. Hvad har det med traktorer at gøre? Aston Martin var i mange år ejet af traktormærket David Brown.

Sådan klarer du julegaven i en fart – og mange hk!  

Jeg brugte selv en ikke ubetydelig del af min søndag på at finde en god del af årets julegaver. En temmelig hektisk aktivitet, som altid kommer snigende på en, vil jeg sige.

Mine kolleger står i øvrigt klar til at hjælpe, hvis du vil ordne julegaverne nemt og hurtigt - eller mangler et eller andet at ønske sig! Det tager kun få minutter at tegne et abonnement på TraktorTech på http://www.landbrugsmedierne.dk/abonnement/

Farm boys gider ikke sidde i traktoren

I den forgangne uge var der i øvrigt en spændende konference i Toulouse, hvor alt indenfor producenter af robotter til landbruget var samlet. En af talerne var naturligvis Ole Green og AgroIntelli, som du øvrigt kan læse en længere historie om i det nye TraktorTech, hvor vi kommer bag scenen på udviklingen af den nye 150 hk store udgave af Robottien. På robotkonferencen berettede man også fra Australien, at her tror man, at robotterne vil slå igennem næste år. Det er simpelthen stigende vanskeligt at få farm boys til at køre omgang efter omgang ude på de store vidder.   

Se med her: “Brugen af robotter vil eksplodere næste år”

Hvad sker der ellers:

Tirsdag morgen hædres årets DBL 2019-vinder Daniel Højbjerg hos John. Mertz. Her har jeg selv fornøjelsen af at være med fra morgenstunden.

Mellem jul og nytår er der i øvrigt stadig godt gang i diverse åbent hus-arrangementer i branchen.

I den annoncestrøm kan man også lægge mærke til et større maskinauktion hos auktionshuset DAB. Det er maskinparken fra Lyngbjerggård mellem Ribe og Bramming med 957 hektar og sohold med 900 søer, der har skiftet ejer.

Gården blev i foråret sat til salg for 133 mio. kr. I fredags kunne vi fortælle, at den nu var blevet solgt i flere bidder – og at maskinparken kører i et separat salg, som man altså nu kan følge på auktionshuset.dk, hvor der kan bydes på maskinerne.  En Lexion årgang 2014 er lige nu budt op i underkanten af en million. I alt 160 maskiner og genstande fra maskinparken udbydes, herunder flere store John Deere, New Holland og Claas-traktoer. En ekstra Lexion-tærsker samt en New Holland-tærsker. Det hele afgøres 29. december kl. 9 om morgenen.  

Ha’ en god uge – og stress nu ikke alt for meget med julegaverne.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.