Morgenposten: Her har de fået øget appetit på danske maskiner

Maskinernes nyhedsoverblik zoomer bl.a. ind på fremgangen for danske landbrugsmaskiner og giver dig her en top 10 over de mest forbrugende lande for danske markredskaber.

God mandag morgen,

Efter en weekend hvor mange af os fik slået katten af tønden og spist os vel igennem fastelavnsbollerne, så er det tid til at fortsætte med positive aktiviteter i vores faste nyhedsoverblik på maskinfronten.  

En af dem er eksporten af danske landbrugsmaskiner. Det går nemlig rigtig godt, som vi også kunne fortælle i weekendens papirudgave af LandbrugsAvisen Maskiner.   

Det kommer jeg tilbage til lige om lidt, hvor vi ser på, hvilke lande der i øjeblikket har kastet ekstra kærlighed på ’Made in Denmark’.  

Først skal vi omkring et andet aktuelt emne. De seneste dage har det været højsæson for at komme ud og se maskiner og sparke lidt dæk og få lidt godt til ganen og maveskindet.

I Ringsted var serveret noget ekstra godt fredag og lørdag for dem, som godt kan li’ at se på knækstyrede traktorer fra de store vidder.

Mertz kunne nemlig fremvise Danmarks første trinløse Case IH Steiger-traktor netop hjemkommet fra fabrikken i Fargo. Se den her – og klik også på artiklen under billedet, hvis du vil læse endnu mere om, hvorfor en kunde på Lolland har købt den – og se yderligere en stak billeder af traktoren.

Se den her:

Og læs meget mere her:

Så er den i Danmark: Knækstyret Steiger med trinløs transmission

Case IH Steiger’en var langt fra den eneste maskine i Ringsted. Fem maskinforretninger – Helms TMT, Scantruck, Nicholaisen & Larsen og Hydrema havde nemlig fælles åbent hus på det, som man i Ringsted  kalder Maskinvejen.

Hos P. Lindberg i Vejen var der i øvrigt besøg af 1.500 mennesker fredag.   

Tyskerne har fået fornyet smag for dansk mekanik

Og så skal vi til dagens overskrift. Danmarks Statistik har foreløbig opgjort eksporten for dansk markredskaber for årets første 11 måneder. Det viser sig, at eksporten er steget knap ti procent og på bare elleve måneder rundet næsten fem mia. kr. Tyskland er kongeeksemplet. Tyskerne har nemlig øget deres indkøb med 110 mio. kr. i perioden til samlet 625 mio. kr. Store aftagere som Polen og USA har i øvrigt øget indkøbet med 25 og +30 pct. Ikke overraskende er de største aftagere lande lige omkring os, men der sælges i øvrigt også nye danske maskiner i så fjerne destinationer som Filippinerne, Kasakhstan og Argentina.

Top 10 får du her:

Tyskland

635

Sverige

466

Norge

388

Frankrig

317

UK

314

USA

304

Polen

205

Rusland

142

Canada

136

Holland

122

Tallene er i mio. kr. pr. 1. jan. 2018 til og med november 2018. Kilde: Danmarks Statistik

Thyregod med fabrik i Ukraine

Thyregod er en af de virksomheder, der i øjeblikket arbejder hårdt for at øge eksporten. En af metoderne er bevidst arbejde med at få flere forhandlere i eks. Tyskland – ligesom der nu skal produceres Thyregod-maskineri i Ukraine til nærmarkederne derovre.

Læs mere om den historie her:

Dansk maskinproducent satser østpå – har åbnet fabrik i Ukraine

Makronyt: Så mange traktorer sælges der i Europa

Hver uge har vi en bred pallette af nyheder – fra din lokale maskinforretning i Nordjylland til de store markedstrends verden rundt.

Under vores ”udlands-sider” kunne vi i sidste uge fortælle, at der blev solgt 146.000 nye traktorer i Europa sidste år. Det er nok svært at forholde sig til, om det er meget eller lidt. Tallet af indregistreringer faldt i Europa i 2018(om end lidt mindre end herhjemme), men salget var egentlig ikke så dårligt, lyder tolkningen fra de europæiske maskinproducenter.

Læs den historie her: 146.000 nye traktorer i Europa: Ikke så dårligt som man skulle tro

I samme genre kunne vi øvrigt fortælle, at ejerne bag Valtra, Massey og Fendt, Agro, tror på, at de fremover kan øge indtjeningen på deres traktorer. Vejen er mere effektive fabrikker og et øget sammenfald af komponenterne på traktorerne.

Følg med her: Det er der penge i: Flere komponenter på Valtra, Massey og Fendt ensrettes

Sima: Se de største nyheder på et minut

Sidste uge startede ugen med en perlerække af nyheder fra Sima-udstillingen i Paris. Og hvad er indtrykket? Der var absolut nyt i Paris – men det var også tydeligt, at de store producenter i øjeblikket sparer krudtet til en noget større lancering af nyheder op til Agritechnica i Hannover i november i år.

Se 10 nyheder fra Paris i billeder her:

Se billederne: 10 maskiner vi husker fra Paris

Bilnyt: Ny godsejer-VW

Her på LandbrugsAvisen Maskiner følger vi også nyhedsstrømmen indenfor biler, når det nærmer sig noget, som kan fungere rundt omkring i landbruget. Vi er nok mange, som må melde pas, når der skal lægges finansiering ind på denne nyhed, men derfor kan det jo godt være spændende at læse med…

Se her: Godsejer-VW med bjørnestærk V8

Ugens profil: Andreas ”McHale” Olsen

Maskinbranchen er dog langt fra kun hestekræfter, jern og elektronik. Det er også passionerede profiler. En af dem er Andreas Olsen, som i årtier har arbejdet med det irske mærke McHale. For nogle år siden mistede han kontakten med mærket. Nu har han fået ny firmakasket hos Helms – og comeback med mærket fra den grønne ø.

Profilen:Danmarks Mr. McHale genforenet: Et rent pletskud for mig

Ha’ en fin uge, hvor du nok skal forvente at lære mere om, hvad McCormick egentlig er for et traktormærke. Store dele af den danske traktorpresse er nemlig på fabriksbesøg hos den italienske traktorproducent Argos i de kommende dage.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Er du også typen, som kan li’ at læse om gamle dage. I weekenden havde vi dykket ned i en artikel fra vores arkiv om dengang Dronningborg tilbage i 70’erne lancerede elektronisk overvågning på mejetærskeren.

Mejetærskernyt anno 1978: Dronningborg lancerer elektronisk overvågning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.