Morgenposten: Hvad får du mest for: 70’er Ford eller Volvo?

Brugtprisen på særligt en gruppe traktor er oppe i liebhaverklassen, lyder det i maskinernes egen nyhedsgennemgang, hvor vi også ser frem til historisk traktorlancering i Danmark i dag.

God mandag morgen,

På det der desværre kan blive en regnfuld mandag flere steder i Danmark, så vi bl.a. på brugtpriser på nogle af fortidens pragteksemplarer på traktorfronten – og så en særlig traktor, der starter sin introduktion på det danske marked i dag helt uden diesel i tanken.

Først skal vi lige rundt om et par markante nyheder fra maskinbranchen. Den første er indenlands.

Det er nemlig ikke hver dag, at maskinproducenten Thyregod skifter direktør. Efter mere end ti år på posten er Claus Harrild Jensen fortid på posten. For godt en uge siden meldte man ud, at den hidtidige bestyrelsesformand Jens Chr. Hundahl selv tager over.  

Se her: Hundahl får direktørpost hos stor dansk maskinproducent

Ny 700 hk motor fra John Deere

Ifølge flere tyske og hollandske medier er John Deere på vej med et par nye finsnittere, der bl.a. får smidt en helt ny John Deere-motor under hjelmen. Motoren med navnet JDX18 kan levere 766 maksimale hk på den nye 9500i og hele 787 hk på 9600i-modellen.

Den nuværende topmodel er født med en motor fra Liebherr, så det er markant, at John Deere nu selv kommer med hestekræfterne.

Ifølge Agrar Heute får de nye modeller muligheder for en masse præcisionsteknik som NIR-sensor, Auto-trac og Active Fill Control. Hvornår maskinerne kommer endeligt ud på markederne har John Deere ikke endeligt løftet sløret for.

Helt anden motorlyd

Og så er det i dag, at New Holland tager hul på introduktionen af en traktor, der gør kul på noget af det mest almindelige for en traktorpilot i Danmark: Den skal tankes diesel. Nej, ikke på den nye metangas-drevne New Holland T6, som vises frem for traktorpressen i eftermiddag. Introduktionen er længe ventet, og traktoren har som sådan været vist på en række messer i både ind- og udland før.

Med dagens introduktion markeres det, at nu kommer den på markedet – og går i serieproduktion så det, som nok fortrinsvis er potentielle kunder som kommuner med en særlig miljøprofil kan bestille traktoren. En sidegevinst ved det alternative brændstof bliver, at traktoren bliver mindre støjende end en ”normal” traktor – og så bliver det jo spændene, hvor længe den er alene på markedet, før eltraktorerne for alvor rykker ind. Vores traktorekspert John Christensen ser nærmere på traktoren – og den nye New Holland T7 heavy duty, som også vises frem for første gang i Danmark i dag.

Voldsom Volvo koster kassen

Og så har jeg kigget lidt på brugtpriser her til morgen på Mascus. Og et objekt stikker særligt i øjnene. Volvos gamle 800-serie er virkelig blevet en liebhaver-traktor, som man skal være noget velpolstret for at købe til sin samling.

I øjeblikket finder man bl.a. en Volvo BM 814 hos Sjørup, der står til 165.000 plus moms. Årgang er ukendt.

En anden Volvo med 44 år på samvittigheden – en årgang 1977 model 810 med 7.436 driftstimer på tælleren står lige nu Ejstrupholm udbudt til en pris på lige under 200.000 kr.!

Til sammenligning kan man finde en ganske speciel Ford 5000 med væsentlig færre timer, 4.500, fra 1973 for under 70.000 kr.

Det sker

Udover at mandagen er en stor New Holland-dag, så skal skovfolkene også kigge på maskiner i denne uge. Langesømessen venter lige om hjørnet – bl.a. med nyt fra Valtec, som viser en ny 12 tons vogn fra Finland frem for første gang.

John Deere kommer senere på ugen med nyt kvartalsregnskab. Her får vi nok sidste nyt om de kogende maskinmarkeder – og følgende udfordringer med at producere og levere maskiner i samme tempo, som kunderne vil købe dem.

I de kommende uger venter Have & Landskab i Slagelse, hvor Scantruck bl.a. stiller med et par nye minigravere, mens New Holland afslutter metantraktorens Danmarks-turne med et besøg på messen.

Til slut er der begrundet håb om tørvejr senere på ugen – og forhåbentlig en masse høst rundt omkring i landet. Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.