Morgenposten: John Deere fører traktorsalget – maskinhandler satser på gamle traktorer til udlandet – Stort åbent hus i Viborg på fredag
Bedre liv i traktorsalget, maskinhandler der lægger ud på nyt eventyr og spektakulært åbent hus på fredag i Viborg er bl.a. med i morgenposten.

Godmandag morgen,

Ny uge, nye muligheder… og det er jo godt med lidt optimisme her i den mørke morgenstund,  mens man hører morgentrafikken i fuld sving ude på vejen.  

Inden jeg for alvor griber fat i, hvorfor denne uge bliver så spændende, så hopper jeg lige nogle dage tilbage og giver en lille nyhedsopsummering:

Som varslet i sidste uge var jeg et smut forbi maskinhandlernes generalforsamling i Odense onsdag. 

Her var der bl.a. dækket op med historier om, at der atter er lidt vækst under traktorsalget i Danmark (John Deere fører!) – og at man også godt kan køre fint som maskinhandler uden et traktormærke.

Under frokosten, et ordentlig stykke flæskesteg, kunne min sidemand fortælle, at landmændene er i godt humør for tiden, og at han forventer, at de for alvor begynder at handle traktorer, plove og såsæt mm. til næste år, men lige nu er bremset af, at bankerne vil have fyldt hullerne op efter år med trange tider.

Sælger maskinforretning – vil eksportere gamle traktorer

En maskinhandler for hvem 2018 bliver anderledes er med garanti Søren Næsborg. Indtil for nylig velkendt for at drive Horsens Maskiner. Det er nu ved at blive afhændet. I stedet har han kastet sig over eksport af brugte traktorer, gerne på mellem 100 til 200 hk, fortalte han til os i starten af weekenden.  

En anden markant historie på det seneste har været VM i pløjning, som er gået over al forventning for vores egne pløjere under de seneste dages konkurrence i Kenya.   Thyboen Bjarne Nielsen viste sin rutine og blev nummer tre i stubjord og nummer fire i grønjord, hvilket altså gav en samlet bronzeplads. Det morsomste i den historie er, at 60-årige Bjarne faktisk har vundet medaljer før, det er bare tre årtier(!) siden. Godt gået!

Bjarne havde i øvrigt selskab af Jesper Madsen (34), der blev nummer 10 fredag, nummer otte lørdag og altså fik en samlet niendeplads i sin VM-debut.

Mens vi vender sportsheltenes præstationer, så er det også værd at hædre Mathias Lundehave Kristensen, der fredag eftermiddag fik overrakt pokalen som Danmarks Bedste Lærling som landbrugsmaskine-mekaniker.  

Stor fredagsfest i Viborg

Her på redaktionen gør vi årets sidste udgave af TraktorTech endeligt klar til tryk i denne uge. Det byder bl.a. på en tur bag scenen på, hvordan Agco har bygget en mejetærsker, der kan klare sig i hele verden. Men vi har også meget andet end Ideal-mejetærskeren, som jeg glæder mig til at præsentere vores trofaste traktor-magasin læsere for. For snart mange år siden opstod Læsernes Traktor på en halvkedelig mandag på redaktionen.  Det blev et fornøjeligt projekt. Og nu gør vi det igen. Og så kan jeg ellers ikke afsløre så meget mere om den sag.

Ha’ en god uge. Husk Gøma har grillen tændt og Danmarks nye gyllevogn GG 25 stående klar, når de holder åbent hus fra 10 til 20 på fredag på matriklen i Viborg.   

Ha’ en rigtig fin uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til ugens profil, handel eller bare en rigtig god historie, så ring til mig på 40283032 eller skriv på mail cjj@landbrugsavisen.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.