Morgenposten: John Deere og Agco i kamp om fremtidens teknik
Et kæmpe milliardmarked for præcisionsudstyr er lige nu genstand for retssag mellem to af branchens største spillere, lyder det i maskinernes nyhedsoverblik.

God mandag morgen,

Nu kan du snart høste med app’en SmartConnect.

Eller IntelliSense.

Det ene er Agco.

Den anden New Holland.

Eller hvad med at lære sig Case IH’s AFS Harvest Command–system?

Den seneste uger har budt på en strøm af nyheder med mere og mere avancerede systemer og udstyr på mejetærskerne, som samtidig peger i retning af forenkling og automatisering for den, som skal styre den.  

Konkurrenterne byder sig til. Men de bider også af hinanden for tiden. I USA har John Deere eksempelvis startet en juridisk kamp for at få stoppet Agcos præcisionsudstyr på såmaskiner.

For at gøre en meget lang historie ultrakort, så sagde de amerikanske myndigheder nej til, at John Deere med deres store andel af det amerikanske marked kunne købe Monsantos high tech selskab Precision Planting sidste år. I stedet fik Agco adgang til selskabet – men nu mener John Deere så, at selvsamme high tech selskabs produkter overtræder John Deeres patentrettigheder. Hvem der har ret, er svært at gennemskue ud fra den i øvrigt store medieomtale.

Læs mere om den spegede sag her:

Maskingiganter strides om et kit til såmaskiner

Tusindvis af folk i marken for at se mejetærsker

Ifølge Agco Danmarks produktchef for høstemaskiner, Martin Jensen fra Nykøbing Sjælland, så har der været travlt i markerne, hvor Agcos stortærsker Ideal har kørt demo i de seneste uger. Han anslår i fredagens interview, at 2.000 til 3.000 har været ude og se dem. Blandt dem er der mange nysgerrige – men Agco har også fået VIP-kunder i marken på trods af, at høsten har kørt for fuld damp. Læs om Martin Jensens store forventninger til maskinens position på det danske mejetærsker-marked her – og se den køre på en mark ved Skjørringe Gods.

Han er 100 pct. Agco Ideals mand

Se Agcos stortærsker bide sig ind på de danske marker


Læs i øvrigt også om New Hollands nye mejetærsker her:

New Holland napper en bid af mejetærskerpilotens arbejde

En sjældenhed i branchen

Det fornærmer næppe nogen at konstatere, at landbruget i almindelighed og også maskinbranchen omkring den har mange mænd ansat.

Men der er også seje kvinder iblandt. En af dem er Janni Lysgaard fra Skjern Maskinforretning, som bl.a. står for deres salg af Polaris U og ATV’er. I vores nye udgave af TraktorTech har vi snakket med hende – og en lille bid af det interview får du også i denne historie, hvor hun bl.a. fortæller om salget af Polaris maskiner og hvordan hun endte i branchen:

Nyt TT: Hun styrer Polaris-salget

Læs også historien om den nye Claas Torion, som er prøvekørt i det nye TraktorTech:

TT Tester: Du får en ged der er vant til det hårde liv

Apropos maskinbranchen så har der været en del handler med mejetærskere i år, forlyder dem. En af dem blev ugens handel. Det drejer sig om New Holland-forhandleren Farmas’ salg af en mejetærsker, der bl.a. blev købt til at køre i faste kørespor hos forskningscentret i Foulum. Der er også et lille video-indslag med billeder fra kabinen her:

Ugens Handel: Mejetærsker skal bruges til faste kørespor

Flat traktormarked i Europa – Danmark ned

Det er kendt, at det danske traktormarked har haft en nedgang i år efter den imponerende slutspurt sidste år.

Foreløbig er der blevet indregistreret næsten 20 pct. færre traktorer indtil videre i år. Stort set alle mærker er ramt af nedgangen.

På den store klinge har Agco i forbindelse med sit kvartalsregnskab fortalt om sine aktuelle forventninger til maskinbranchen i år. På vesteuropæisk plan forventer traktorgiganten et nogenlunde uændret marked i ft. sidste år og op til fem procent højere salg i USA:

Agco: Stabilt traktormarked i år

Hjemme i den danske maskinbranche bød sidste uge på annonceringen af et par ændringer. Stenderup får ny servicepartner i Norge i form af Hadeland Traktorservice – og Claas-forhandleren Maskincenter Roskilde og Maskincenter Ringsted skal indenfor det næste års tid samle aktiviteterne på en adresse Roskilde, lød det forleden via Maskinbladet.

Inden vi slutter helt af for denne gang, så hopper vi lige over i vejret. Efter en frisk brise bliver det nemlig varmt igen i de kommende dage.

DMI skriver nemlig her til morgen, at onsdag bliver stegende hedt. Varmerekorden på 36,4 grader fra 1975 meldes truet. Så er det bare at håbe, at air con’en virker derude.

Ha’ en god uge. Vh redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Brænder du inde med en god historie, så tøv ikke med at ringe til 40283032 eller skriv til cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.