Morgenposten: Krig om ansatte efter konkurs – ny dansk maskinproducent - Case IH lærling hædret
Her mandag morgen er der mange, som gerne vil have fingrene i de ansatte hos Jysk Maskincenter i Randers. Læs mere om det og meget andet i mandagens morgenpost på maskinfronten.

God mandag morgen,

Så er vi i gang igen.  Det er jo ikke fordi, at vi er arbejdssky elementer her på redaktionen, men fredag kom der en overraskende nyhedsstrøm blæsende ind på redaktionen, der betød, at mine fingre nærmest fløj over tastaturet som trommestikker.

Lidt efter at dagens leverpostejsmadder var indtaget ringede telefonen nemlig, og vupti så var løsningen på den uløste konkurs hos Randers-forhandlerne Jysk Maskincenter, som jeg skrev om for en uge siden, serveret.  

Deutz-Fahr-importøren HCP havde købt bygninger og reservedele fra den konkursramte Agco-forhandler Jysk Maskincenter i Randers. Overtagelsen sker indtil videre formelt set først fra nytår, men HCP har allerede erklæret, at de så hurtigt som muligt, gerne fra i dag af, vil begynde at ansætte tidligere ansatte hos Jysk Maskincenter og meget gerne vil i gang med arbejdet. De er dog ikke alene om at interessere sig for de ansatte.

Agco Danmark håber nemlig, at de tidligere ansatte fortsætter i deres regi, så nu har vi to traktorimportører, der offentligt bejler til medarbejderne – og sikkert flere andre forhandlere, som også forsøger at gøre sig et kup i en branche, der skriger efter medarbejdere.  

Lander på maskinauktion

Midt på ugen kunne vi i samme sag berette, at kuratoren havde opgivet at sælge den store maskinforhandler i Randers videre som en virksomhed i drift. Derfor skal maskinerne, nye som gamle, nu på maskinauktion. Vi forventer at høre mere om det i de kommende uger, ligesom auktionen ventes afholdt i slutningen af måneden.

I en af ugens mest læste nyheder forklarede min kollega John Christensen, at Danmark har fået en ny producent af gyllevogne. Læs også 10 detaljer om vognen fra Gøma.

Konkurrenten og Gømas tidligere samarbejdspartner Samson Agro stod heller ikke stille – og kom med flere spændende nye produkter – ligesom ugen også bød på en ny giganttromle fra Dal-Bo.

Case IH-lærling løb med sejren

En særlig spændende mandag morgen må det også være for Mathias Lundehave fra Flemløse Maskinforrentning. Fredag aften blev han nemlig kåret til ’Danmarks Bedste Lærling indenfor faget som landbrugsmaskin-mekaniker – mød Mathias i vores videoreportage fra finalen, som vi netop har lagt live på LandbrugsAvisen Maskiner.

Nach Hannover…

Mens mange danskere så småt går og tænker på, om Christian Eriksen igen igen scorer for Danmark på lørdag i den første play off-kamp mod Irland, så er vi nogle, som har Hannover og den gigantiske landbrugsmaskin-messe, der fylder mere end 40 fodboldbaner, plottet ind som weekendenes store begivenhed. Egentlig åbner den først for de brede masser næste tirsdag men 12. og 13. november er der preview-dage for maskinhandlere, topinvestorer og dem, som gerne vil se de mange nyheder først, og det hele krydres med et væld af arrangementer, hvilket os i maskinpressen mærker meget tydeligt. Vi har fået et hav af invitationer til alle mulige events, lanceringer og briefinger med snacks og andet mundgodt. Søndag aften kom den seneste fra intet mindre end det tjekkiske handelsministerium, der genre vil promote sin nationale maskinbranche. Og hvorfor ikke – som glad og godt kørende Skoda-ejer er nyheder fra de kanter også spændende.

Ha’ en rigtig fin mandag, god uge og på gensyn i Hannover. Tchüss!  

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen, LandbrugsAvisen Maskiner

PS: Vi arbejder videre på at forsyne dig med gode nyheder og spændende indslag i løbet af ugen. Har du gode forslag, tips eller indfald til vores næste historier, så er du meget velkommen til at kontakte mig på cjj@landbrugsavisen.dk eller mobil 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.