Morgenposten: Lukker uden fyringer - og klar med 1.000 hk kæmpe
Maskinernes nyhedsoverblik zoomer ind på en stor begivenhed onsdag, en kæmpe John Deere og en lukning hos en stor dansk maskinforretning.

God mandag morgen,

En flot weekend fortsætter med en klar mandag morgen – og en uge, hvor epicentret i den danske maskinbranche onsdag bliver Gisselfeld Kloster ved Haslev. Her afholder Vkst en storstilet harvedemonstration med 32 harver fra 14 forskellige firmaer. Manden bag er i øvrigt en Volvo-entusiast og kendt maskinkonsulent. Læs mere om harverne og Christian Rabølle her i vores interview ’Ugens Profil’:

Maskineksperten: Hvem ved? Måske den billige harve laver et lige så flot resultat

Lukker uden at fyre

Arbejdsugen var godt på vej til at gå på hæld i fredags, da Hjallerup Maskinforretning kom med en meddelelse om, at de lukker deres afdeling i Aars. Dermed fortsætter maskinforretningen med afdelinger i Hjallerup, Støvring, Hjørring og Randers.  Når man lukker, tænker mange nok nedskæringer og fyringer. Men sådan forlyder det ikke fra Hjallerup. Personalet fortsætter – og lukningen skal ses som et udtryk for, at man - i lighed med eks. Semler Agro - vil klare mere og mere fra såkaldt rullende værksteder. Jeg giver ordet til direktør Morten Bordvik her:

”Vi har diskuteret mulighederne længe. Skal vi satse på mange fysiske værksteder eller endnu flere rullende serviceenheder? Skal vi satse på lokale værksteder nogenlunde tæt på kunderne eller et stort antal servicebiler, der hurtigt kan få kunderne videre i tilfælde af driftsstop? Nu har vi valgt side og satser på stor tilstedeværelse i hele vores område via mange rullende serviceenheder med kompetente serviceteknikere ved rattet.”

Læs meget mere om omvæltningerne hos den store Agco-forhandler her:

Stor nordjysk maskinhandler lukker én af fem afdelinger

En ordentlig bøf

Denne morgens overskrift dækker bl.a. over en større produktnyhed fra John Deere. Fredag gik man nemlig ud fra hovedkontoret i Moline i USA og proklamerede, at John Deeres største finsnitter er vokset med mere end 100 hk og fået nyt navn, 9900. Maskinen kan nå op på hele 970 hk i topydelse.

Læs mere om den store maskine i vores historie, hvor vi også fortæller om avanceret teknologi i maskinen, som sørger for, at den selv kan fylde vognen optimalt og NIR-sensor, der analyserer afgrøden.  

John Deeres nye finsnitter: Sender 970 hestekræfter ud fra V12-motor

 

Ugens Handel: Ny stortærsker til Bornholm

Apropos store høstmaskiner så har Agcos nye stortæsker Ideal gjort sin entre i landet på diverse fremvisninger denne sommer.

Næste sommer kommer den tilbage hos de første kunder. Det bliver naturligvis spændende at følge udbredelsen rundt omkring. Den første kunde har bidt på krogen, kunne vi fortælle torsdag. Allerførste handel er foregået via maskinhandleren Karl Mertz, som har solgt den med MF logo( ja, den kan bestilles både som en MF og en Fendt) til en af Bornholms største landbrug. Læs om den fascinerende handel her og kommentarerne fra den forventningsfulde landmand, som jeg roligt kan afsløre glæder sig rigtig meget:  

Så er den første Ideal handlet i Danmark

Så langt er vi med smart farming

Hver uge kommer der vel nyt indenfor smart farming. Så er der opfundet en robot, en selvsprøjtende maskine og meget mere. Det hele bliver mere præcist og det er sådan set meget smart – og har et kæmpe potentiale. Men hvad tænker verdens største maskinproducenter egentlig om det?

Danske Morten Schmidt er direktør for Agcos smart farming aktiviteter i Europa, og han har nogle interessante pointer. Faktisk kan nutidens maskiner rigtige mange ting, som brugerne langt fra udnytter godt nok.

”Hvis vi tager 50 Fendt kunder i Tyskland, så har 90 pct. af dem autostyring i dag. Halvdelen af dem bruger nok sektionskontrol på deres sprøjte. Taler vi så variabel tildeling, er vi meget længere nede i procentandel og det samme med management software. Vores største problem er altså det store gab mellem, hvad teknikken kan, og hvad der rent faktisk bliver gjort i hverdagen”, siger han i dette interview:

Dansker på toppost i Agco: Smart farming bliver din billet til at få lov til at være landmand

Morten Schmidt er indlægsholder på årets Vækstkonference, som vi her hos LandbrugsMedierne arrangerer sammen med Yara. Konferencen afholdes 28. september på Bygholm Landbrugsskole i Horsens. Vi nærmer os udsolgt – og kan afsløre, at der kommer en del deltagere fra maskinbranchen. Skal du nå med, så kan du læse mere og bestille biletter via vaekst.nu

Ha’ en fortsat god mandag morgen – og rigtig god uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Hvis du er på udkig efter en ny såmaskine eller viden om, hvad der rører sig i markedet, så er der syn for sagen og råd at få, når rådgiverne fra Sagro i næste uge , 12. september, afholder sådemo hos Morten Bjerre i Sørvad.

Læs mere her: Demo af såteknikker byder på nye metoder

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.