Morgenposten: Mød drone-landbrugets rockstjerne – Gøma sælger nr. 19
Vi ser frem på en stor event indenfor præcisionslandbrug – og lidt tilbage på en særlig handel og meget andet i mandagsoverblikket for maskinernes verden.

God mandag morgen,

Efter redskabs-reporter Claus Worup gjorde et indhop og vikarierede på morgenposten i sidste uge i forbindelse med mit veloverståede bryllup, så er jeg back in business med overblik over en uge, som har budt på masser af maskiner på udstilling rundt omkring – og et par bud på, hvad du bør få med dig i den kommende tid. Inden jeg runder et muligt møde med drone-landbrugets rockstjerne, så var selvsamme Claus Worup også på pletten i onsdags med både kuglepen og videokamera til Græsland i Frederiks i Midtjylland.

Og han fik optimale arbejdsbetingelser med 60 udstillere og hele 75 maskinsæt – og et stort publikum.  

Der blev bl.a. budt på nogle danmarkspremierer såsom Pöttingers nye kombipresser, en 14 meter Fendt Former rive og en ny Tigo snittervogn fra samme producent samt en ny Claas Torion gummihjulslæsser, ligesom John Deere demonstrerede en førerløs John Deere 8R.

Se og læs mere her:

Video: Se selvkørende John Deere på Græsland 2018

Gøma har nu solgt 19 gyllevogne

Det er næppe forbigået nogen, at Gøma sprang ud som gyllevognsproducent sidste år. Der blev lovet 18 gyllevogne til første 2018-sæson. Vi havde vores unge reporter Frederik Vincents på Roskilde Dyrskue, hvor han opsnappede, at Gøma på skuet nød varmen med salg af vogn nr. 19.

Handlen løber op i 2 mio. kr.

"Det er jo altid dejligt, når der er interesse for det, vi laver. Det skader da heller ikke, at det sker på dyrskuet, hvor man er lidt mere profileret. Og så er det med til at gøre dagene ekstra glade for os på standen", lød det fra Gømas salgschef Karsten Kammer.

Vi siger tillykke med salget – læs mere om handlen:

Gøma sælger gyllevogn til to mio. kr. på Roskilde Dyrskues første dag

Præstbro gør comeback med polsk vogn

Fornylig mistede Præstbro deres agentur af polske Pronars maskiner, som bl.a. er kendt for sit vognprogram. Det agentur står HCP nu for. Præstbro kom dog offensivt til Roskilde Dyrskue med et nyt maskinprogram. Præstbro er nemlig blevet importør af ligeledes polske Metal-Fachs maskiner, hvor der i første omgang bliver fokus på tipvogne og halmvogne fra den polske producent. Præstbro skulle i øvrigt også have indgået aftale om import af et nyt fabrikat af kroghejsvogne, forlyder det. Så vi kommer nok snart til at høre mere derfra…

Forlig – og nyt samarbejde mellem Harsø og Tarm

Ugens mest læste historie på www.landbrugsasvisen.dk/maskiner blev forliget mellem Harsø Maskiner og VM Tarm. Sagen drejede sig om, hvorvidt en VM Tarm produceret gyllekranpumpe krænkede Harsø Maskiners patentrettigheder.

Ja mente Harsø oprindelig. Men nu er der indgået forlig i sagen – og ikke bare det. Parterne har nemlig også genoptaget deres samarbejde, så VM Tarm fremover vil sælge Harsø Maskiners gyllekranpumpe, både som reservedel og på nye gylletankvogne.

Læs hele historien:
Maskinproducenter indgår endeligt forlig om brudt patent

Drone-landbrugets rockstjerne

Og så er det tid til at skue lidt frem. Personligt går jeg og glæder mig til at Borgeby Fältdagar med mange maskiner i marken 27. og 28. juni– og i år med et fokus på præcisionslandbruget. Og så kan vi jo forvente os en masse løsninger indenfor autostyring, sektionskontrol, variabel tildeling, overvågning og meget mere. Rigtig interessant er det, at de svenske arrangører, som altså holder messen lige på den anden side af Broen, i år har hyret hollandske Jacob van den Borne til at fortælle, hvordan han igennem en del år har perfektioneret brugen af droner, vejr- og satelittdata på sin 550 ha. bedrift. Van den Borne kan du høre på Borgebys såkaldte pre-event 26. juni, hvor der afholdes en mini-konference som præcisionslandbrug.

Læs mere om programmet: https://www.borgebyfaltdagar.se/?p=2285

I de efterfølgende dage er der så åbent for hele messen, hvor der bl.a. kan ses maskin-demoer i marken. Vi har i øvrigt et større tillæg om programmet med LandbrugsAvisen 21. juni.

Auktionarius Skifter

Inden morgenen for alvor er klar til 7-radioavisen og ungernes havregrød skal sættes over, så kan vi lige nå en sidste nyhed fra ugen der gik. Danish Agro fortsætter nemlig sin udvikling indenfor maskinbranchen.

Maskindivisionen Danish Agro Machinery Holding har købt auktionshuset Dansk Maskinbørs. Formålet er at styrke afsætningen af brugte maskiner.

Vi siger tillykke med handlen og giver direktør Jens Skifter dagens sidste replik med et par citater fra pressemeddelelsen forleden, som ganske godt fortæller, hvorfor de er gået ind i den business.

"Vi har fra starten lagt op til at ville udvikle en forretning med brugte maskiner, og igennem overtagelsen af Dansk Maskinbørs A/S er vi rigtig godt på vej med det fokusområde", siger han.

"I samarbejde med vores samlede distribution og organisation i Danmark vil vi nu definere vejen frem. Med salg af brugte maskiner fra både vores forhandlere samt fra Dansk Maskinbørs A/S står vi stærkt i markedet".

Ha’ en rigtig god mandag. Vh redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Onsdag afholder vores kollegaer hos Mascus i øvrigt et møde om netop maskinauktioner, hvor jeg selv holder et indlæg om maskinbranchen og pressen – ligesom vi her fra LandbrugsMedierne kan præsentere en undersøgelse om landmandens investeringsvaner. Det sker alt sammen onsdag formiddag i Hvalsø i det midtsjællandske. Vil du tilmelde dig i sidste minut, så skriv gerne til mig på cjj@landbrugsmedierne.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.