Morgenposten: Mareridtet aflyst – 22 år og tredje nye traktor på et år – kæmpe omlægning hos Bogballe
Nyhedsoverblikket fra maskinernes verden byder denne gang bl.a. på en meget ung maskinstationsejer, som i noget tid har været i gang med at handle – en opdatering på gyllesæsonen – og meget andet godt.

God mandag morgen,

Uha, hvor er det koldt. Disse linjer skrives tæt på kysten mod Sverige, og alligevel lystrer termometeren på iskoldt indlands-klima. Det er vist 6 minusgrader derude, men jeg bliver inde en stund endnu for at skrive på den rigtige side af radiatoren.

Min overflyvning af nyhedsstrømmen for jer, der gerne vil følge med i maskinernes verden, har stor samklang med vejr-situationen og udviklingen i prognoserne.

Forleden kunne vi nemlig berette, at det mange steder er lykkedes at bringe nok gylle ud til, at mareridtet med overfyldte gylletanke er blevet et lidt mindre problem på nuværende tidspunkt. Kulden har dog fået gyllekørslen til at forstumme - og så må vi jo se, om situationen igen er presset, når vi når en uge eller to længere frem. Læs mere her:

Gyllemareridtet aflyst

Ugens (ungdoms) Handel

Er der en, som ellers er klar til at køre gylle, så er det den 22-årige Jacob Skoven. Allerede som 18-årig oprettede han cvr-nr til sin egen maskinstation – her fire år senere har han bl.a. en AP gyllevogn i maskinparken og fire traktorer. Vi fangede ham forleden efter, at han havde købt ny traktor hos Skjern Maskinforretning til vores løbende serie om maskinhandler, Ugens Handel:

Ugens handel: 22-årig anskaffer sig sin tredje nye traktor - på et år

Kæmpe omvæltning hos Bogballe

”Det er hele vores DNA, at vi vil lave verdens bedste gødningsspreder”, sagde adm. direktør Nils Jørn Laursen i vores artikel forleden om Bogballe, der på imponerende vis har magtet at skifte store dele af produktionen, så den nye M-serie pludselig fylder størstedelen af opgaverne på fabrikken i det jyske.

Allerede få måneder efter den nye serie blev lanceret er 75 procent af produktionen målrettet M-line.

”Det er en hård nyser at omlægge produktionen. Det kræver mandsmod at tage sådan et skrald på en gang, for det er hårdt for en organisation. Der er nye værktøjer, programmer og kendskab, der skal ind under huden”, fortæller direktøren bl.a. i denne artikel:

Bogballe omlagde produktion - og kasserede for blot 100.000 kr. varer

Byggede kæmpe stensamler

Og har man som jeg tilbragt en pæn del af opvækstens eftermiddage med at farte rundt i en af de knap så morsomme landmandsdiscipliner, indsamling af sten, så er det en fornøjelse at læse om en kæmpe stensamler med hele otte meters indsamling af sten, som i dag opererer på Bornholm. Det grundlæggende i stemsamleren er hentet fra Canada, mens den danske ejer har om- og udbygget den, så den nu kan samle sten i en arbejdsbredde på imponerende 8,3 meter - og samtidig holde til alle sten op til 50-60 cm.

Landmand er træt af sten - har bygget gigantisk stensamler

Skal du også se en maskinhandel på fredag?

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at være på vejen og få synet gyllesæsonen i det vestsjællandske, mens der stadig nu og da kunne køres gylle. På torsdag er vi igen på banen med vores papirudgave af LandbrugsAvisen Maskiner, hvor du bl.a. kan følge slagets gang fra Hald & Hansens Maskinstation ved Holbæk.
Her kan du også blive klogerere på, hvad der sker i øjeblikket indenfor maskinhandel i Randers, hvor der efter Jysk Maskincenters konkurs pludselig er tre maskinhandlere i gang indenfor få meters afstand. Mange vil i øvrigt nok se HCP Maskincenter i sømmene, når de på fredag præsenterer deres nye maskinforretning.

Samme dag åbner et andet maskinklondyke også dørene op. På Kærup Parkvej i Ringsted ligger nemlig både Hydrema, Nicolaisen & Larsen, Mertz, Helms og Scantruck – og de er som anden god handelsstandsforening gået sammen om at holde åbent hus på en gang.

Dermed er der linet op til en begivenhedsrig uge. Jeg kipper i øvrigt med Dannebrog med tanken om, at Canadas svar på Plantekongressen i de kommende dage har inviteret "robotprofessor" (og meget andet!!) Ole Green over for at fortælle mere om udfordringen med jordpakning og løsninger med lette køretøjer.

Ha’ en god uge. Næste udgave af LandbrugsAvisen Maskiner er lige om hjørnet.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip, så nøl ikke med at ringe på 40283032 eller skriv til mig på cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.