Morgenposten: Maskinhandler har boom i nye måder at sælge traktor på

En traktor køber man da.. nej ikke nødvendigvis, lyder det i maskinernes eget nyhedsoverblik.

God mandag morgen,

Hvis du ønsker dig en traktor, men ikke vil købe den, så er der en interessant trend lige nu i den danske maskinbranche.

Pointen afleveres af Semler Agro i forbindelse med udgivelsen af et nyt TraktorTech.

Det vender jeg tilbage til lige om lidt.

Først kan du lige sætte autopiloten til og indtage to af de største nyheder fra sidste uge – mens mange danskere oksede rundt med ungerne under efterårsferien.

Dobbelt op for John Deere

En af ugens store internationale begivenheder var utvivlsomt kåringen af årets traktor i Europa. Hele showet skete under maskinudstillingen Eima i Italien.

Sandt at sige var resultatet det mest spændende – mens en 50 minutters optakt med pinger, der holdt taler var lidt af en sejtrækker for os, der skulle skrive om de prisvindende traktorer…

Til gengæld var det et stærkt felt, hvor John Deere’s nye topmodel i 7R-serien, den 388 hk stærke 7R.350 blev vinderen.  

John Deere vandt også en af de underliggende klasser for mindre, fleksible traktorer med maks. fire cylindre med John Deere 6120M, mens New Hollands metantraktor fik en præmie for mest bæredygtige traktor.

Her er årets traktor i Europa: John Deeres nye 7R-topmodel

Crazy days: CNH måtte betale 20-dobbelt

Historierne om komponentmangel vil ingen ende tage. Forleden refererede vi et interview fra et amerikansk medie, hvor CNH’s topchef fortæller, at man har været oppe og betale tyvedobbelt for at få semikonduktorer, som jo er vigtige til elektronikken på alt fra kaffemaskiner til traktorer.  Samtidig har man også i fem-seks måneder sendt motorblokke helt fra Brasilien til Italien for at holde traktorproduktionen kørende.

I sidste uge var nogle af CNH’s fabrikker øvrigt lukket ned på grund af netop komponentmangel.

Læs mere:

CNH-topchef: Vi har betalt 20-dobbelt for at kunne producere

Opbrud hos Semler-kunder

Og så til historien bag overskriften i dag.

At en traktor skal handles på en købskontrakt har længe været standard i branchen, selvom vi har snakket om andre muligheder i årevis.

Men for tiden er der opbrud i tingene for tiden, forklarer Rasmus Thing, salgschef for Semler Agros Used Equipment Center i Vejrup samt for udlejning og eksport i et interview med LandbrugsMediernes traktormagasin TraktorTech.

”Lige nu ser vi, at mange tænker i nye baner omkring maskinerne. Der er behov for fleksible løsninger, og alternative ejerskaber fylder meget, altså om man skal eje, leje eller lease. Det er noget, vi nok taler om med 80 procent af vores kunder. Der er opbrud i det«, lyder det fra Rasmus Thing i interviewet, som du kan læse, når TraktorTech lander i kiosker og på tankstationer landet rundt i næste uge.

Her kan du også læse, at markedet for brugte maskiner er yderst varmt. Hos Semler har det betydet en vækst i salget af brugte maskiner på 35 pct., hvorefter brugtlageret er blevet reduceret med 40 procent.

Du kan som sagt læse mere om Rasmus Thing og hans job hos Semler Agro i det nye TraktorTech via rundt omkring i landet – ellers få sendt det direkte hjem i postkassen med et abonnent via vores shop.

Fascinerende østrigsk traktor på vej..  

For et par år siden var vi her på redaktionen så fascineret af en ny østrigsk traktor, at vi sendte John Christensen ned for at køre en af verdenspressens første ture med traktoren.

Ifølge ATL sigter østrigerne nu på at sende og sælge SynTrac i Norden. Hvis man vil have en meget fleksibel traktor indenfor matriklen, så kunne det være en spændende løsning, som man ellers nok ikke lige stod og overvejede.  

Jeg genudsender hermed video’en igen til almindelig information – og lidt lir her fra morgenstunden.

 

 

Dalbo bliver kendt hos millioner

For millionvis af gamere over hele verden er 22. november en mærkedag. Her udkommer den nye udgave af Farming Simulator med efternavnet 22.

Med danskerøjne er nyeste nyt, at Dalbo’s maskiner også bliver eksponeret overfor millionvis af folk på landet over hele verden.

Læs med her:

Endnu en dansk maskinproducent med i prestigefyldt computerspil

Det sker:

De kommende dage er ekstra spændende for dem, som vil nærstudere mejetærskere.

TraktorHøst indleder 27. oktober fire specialarrangementer om den nye Claas-mejetærskerserie Trion – som er en slags mini-Lexion, der erstatter Tucano-serien.

Helt nybagt mejetærskerserie kan opleves i de kommende uger

John Deere afholder et par online events, hvor man enten på engelsk eller tysk kan se en masse indslag om deres produktprogram – mon ikke, der kommer en masse info og baggrund om den nye supertærsker X9’eren.

Det engelske foregår 27. oktober og kaldes rammende for The Combine Show.

Sidst på ugen fortæller Agco sidste nyt om deres regnskabstal – og mon ikke, vi hører en del om stærkt salg af maskiner – og ditto besværligheder med at få komponenter til produktionen.

I næste uge har Väderstad i øvrigt indbudt verdenspressen til online møde med hele to verdenspremierer på programmet.

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.