Morgenposten: Masser af friske regnskabstal fra maskinbranchen – se maskinen der blev handlet på få timer
Mandag morgens rundtur i maskinernes nyhedsbillede byder bl.a. på en masse nøgletal fra branchen, Googles vej ind i landbrugsmaskinerne og en usædvanlig handel.

God mandag morgen,

Så er vi i gang igen, og det har næppe forbigået selv de mest virkelighedsfjerne eksistenser, at det er i marken, at det sker for tiden. Det afspejles også i vores nyhedsbillede her i dette overblik fra maskinfronten. Vi skal bl.a. høre, om maskinstationen som kom i klemme sidste weekend med ekstrem travlhed med såningen og derfor resolut investerede i en stor Kuhn-maskine i millionklassen.

Inden vi kommer til den historie, og interviewet med Case IH’s nye chef fra en mark i Slovakiet, så lad os tage den mest friske historie af alle.

Vi har nemlig lige serveret nyheden om, at smartfarming kometen Ole Greens selskab, Agro Intelligence, kommer ud af 2017 med et rigtig flot regnskab, som viser, at ideerne ikke bare er rigtig gode, men altså også har udviklet sig til en sund, kommerciel forretning. Et af indtjeningsområderne er konsulentbistand til store internationale spillere. Det er velkendt, at eksempelvis New Holland sidste år annoncerede en høst-app, som kan hjælpe med at anvise den optimale logistik under høsten, baseret på Ole Green og Cos teknologi. .

Læs her: Nu tjener dansk smartfarming komet også gode penge

Regnskabssæsonen er i fuld gang

Her i weekenden kom der nye tal for maskinhandleren A.P. Hellisen på Bornholm, som lander et mindre overskud efter et svært 2016.

For få uger siden kom Datalogisk, som bl.a. sælger Ole Greens Weedmaps, med deres tal  - og de gik også frem fra et lille minus før skat forrige år til et plus på 435.000 kr.

Maskinhandleren Axel Knudsen Maskinforretning lander et beskedent overskud under 100.000 kr.

En meget klikket historie fra de senere uger har i øvrigt været den store John Deere-forhandler Herborg Smede og Maskinforretnings særdeles stærke regnskabstal. Se den her:

Maskinhandler nu oppe på 80 ansatte og med nyt rekordregnskab – men 2018 kan nok ikke blive lige så godt

Og så var det nok om tal og branchens økonomiske udvikling for denne gang. Vi forventer i øvrigt nyt fra en større traktor- og maskinhandel op af dagen.

Når vi nu snakker udvikling, så må man ikke glemme Google. Heller ikke i landbrugets verden, hvor Google også kan komme til at spille nøglerolle. Google’s værktøjer indenfor kunstig intelligens kan eks. bruges til, at maskinerne lettere kan finde ud af, hvad der er ukrudt eller korn i en mark ud fra mio. og mia. af billeddata, som værktøjerne kan fordøje.  Læs om den fascinerende teknik her:

Google er klar til at oplære din maskinpark

Ny topchef for Case IH i Norden hoppede i marken

Sidste uge bød også på en markant nyhed fra CNH-folkene i Danmark. Efter Kristian Refnovs afgang i starten af året, har man nemlig ansat den nye chef for Case IH’s markeder i Norden og Baltikum. Han er svensker, hedder Markus Ågren, bor på landet syd for Helsingborg – og hoppede direkte i felten fra dag 1 på Case IH’s training camp i Slovakiet– og så måtte kontorarbejdet vente. Ågren har en kort baggrund fra John Deere’s program for finansiering – og har ellers arbejdet i diverse jobs hos Mercedes og trailervirksomheden Smith Cargobulls svenske selskab. Ågren varsler som det første, at Case IH fremover skal være mere aktive i marken hos landmændene, så forvent gode muligheder for at afprøve en rød traktor fremover. Se her:   

Ny Case IH-chef lader kontor være kontor og hopper direkte i marken

Købte stor såmaskine i et snuptag

Og vi forsætter i marken. Og det kæmpes for at blive færdig med såningen i øjeblikket. Sådan var det også forrige lørdag midt på dagen, da Erik Hundahl fra maskinforretningen J. Hundahl i Thisted fik maskinstationsejer Viggo Madsen i røret fra Dollerup Maskinstation på samme egn.

Maskinstationen havde i forvejen en seks meter Kuhn Espro i folden, men da forårsarbejdet eksploderede i Thy netop nu, så måtte der gøres noget i fart.

”Han var bagefter af Pommern til med at få sået. Så snakkede vi frem og tilbage. Så købte han en seks meters Kuhn til - og så tager jeg den gamle i bytte, som han beholder her i forårssæsonen. Det kunne hjælpe med at servicere hans kunder på de her meget travle dage. Og jeg havde maskinen stående. Vi handlede omkring middagstid lørdag – og lørdag aften var han ude at køre”, fortæller Erik Hundahl om handlen med såmaskinen, som nærmer sig millionklassen i værdi.

Hørte på stor såmaskine lørdag middag – kørte i marken samme aften

Når vi nu er ved maskinstationerne, så skal du også lige læse om maskinstationen, som droppede maskinstations-arbejdet og i stedet fandt en anden niche:

Maskinstation solgte alle maskiner og startede i niche: Nu er transformationen komplet

Inden Morgenposten slutter for denne omgang, så vil jeg lige gøre opmærksom på, at Valtra har startet en større traktoroffensiv med en Smart Tour, som kører rundt i en række lande. I de kommende uger er det Valtras danske forhandlere, som er klar til at vise traktorerne frem med særlig fokus på Valtras touchskærm Smarttouch.

Ha’ en rigtig god uge. Bedste hilsner redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Tøv i øvrigt ikke med at kontakte mig på 40283032 eller mail cjj@landbrugsavisen.dk, hvis du ligger inde med en god historie

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.