Morgenposten med rent a tractor: ”Stadig et område vi og kunderne skal lære at kende”
Maskinernes faste nyhedsoverblik mandag ser bl.a. nærmere på Danmarks mest radikale leje-produkt efter 1 års fødselsdagen, en forklædt John Deere og nye tal for traktorsalget.

God mandag morgen,

Efter en weekend var der flere steder blev åbnet for lidt for sluserne til glæde for vores planter, så er vi klar til at se nærmere på et af verdens første forsøg på at leje traktorer ud, som man lejer biler hos Avis.

For et år siden var Danish Agro Machinery en af de første Claas-handlende selskaber i verden, der fik lov til at sætte systemet op som et forsøgsprojekt herhjemme.  

Hvordan det er gået, hører vi mere om – om lidt.

Først et par friske nyheder fra de senere dage.

Få nye traktorer i maj

Her til morgen er de nyeste tal for indregistreringer af traktorer for maj ankommet. Mens de foregående måneder har ligget meget på sidste års niveau, så falder antallet af nyregistrerede traktorer betydeligt i maj. En oplagt forklaring kan være corona-krisen i takt med, at traktorfabrikkerne i en periode havde svært ved at producere og følgelig levere nye maskiner.

Læs tendensen her:

Nye tal for maj: Meget få nyregistrerede traktor netop nu

Men ingen corona for gyllevognene

Apropos corona. I weekenden havde vi en lille update på salget af gyllevogne hos Samsons egen maskinhandler, Samson Agrolize i serien om maskinsalg og corona. 

Større landbrug og ikke mindst maskinstationerne har ikke ændret deres indkøbsmønster, og er allerede i gang med at bestille til den nye sæson, lyder meldingen.

”Når vi kommer rundt, så bliver vi altså ikke sparket ud af dørene af kunder, som siger, at de intet vil købe”, siger adm. direktør Henrik Kirketerp-Møller bl.a. i historien.

Den finder du her:

Ingen coronakrise her: Nu bestilles der gyllevogne til 2021

Ny traktorchef er brormand til kendt maskinkonsulent

Forleden offentlige Case IH navnet på deres nye marketing manager for Danmark og syv andre lande i Norden og Baltikum. Han hedder Martin Geert-Jørgensen, og driver selv et landbrug på 250 hektar sammen med sin lillebror Søren, der også arbejder med traktorhandler, bare på den anden side af skrivebordet som maskinkonsulent hos VKST. Storebror er ugens profil på vores maskinsite LandbrugsAvisen Maskiner – hvor du bl.a. kan læse om lidt om hans egen maskinpark – og fortid og fremtid.

Ny Case IH-chef har kun allernådist fået lov til at købe en Axial Flow til egne 250 hektar

Claas fortsætter traktorernes Avis

Og så til historien bag dagens overskrift.

Ligesom når man lejer bil hos Avis, så har du det sidste års tid kunnet klikke dig frem til traktorleje hos Claas i Danmark på Danish Agro Macinerys bookingside First Claas Rental.

Efter det første år er konklusionen, at projektet kører videre, oplyser adm. direktør Michael Husfeldt.
»Der er interesse for traktorerne, og også stigende interesse. Men det er stadig et område, som vi og kunderne skal lære bedre at kende«, siger han.

Han fortæller, at mange i højere grad vælger at korttidsleje en brugt traktor til lavere pris, hvis den kan klare en specifik opgave lige så godt.

Claas-folkene arbejder videre med konceptet, og dermed kan du altså stadig prøve denne nye form for leje af.

Læs hele historien her.

Claas fortsætter traktorernes svar på Avis

Hemmelig stortærsker kørte test i Nordjylland

Der er fortsat stort hemmelighedskræmmeri over John Deeres kommende stortærsker, John Deere X9-serien.

Selv hævder John Deere, at den nye supermaskine kan feje samtlige konkurrenter af banen, men beviset mangler offentligheden endnu at se - ligesom den endelige lancering og specifikationer på maskinen lader venter på sig. Markedsføreringen er dog i fuld sving.I en ny video viser John Deere en lille smule af mejetærskeren, og selve videoen - ja den er faktisk optaget i Danmark i høsten 2019.

Forklædt som en John deere S680i har John Deere nemlig testet maskinen et sted i Nordjylland.

Se her: Deeres nye stortærsker sneg sig rundt i Nordjylland sidste år

Lemken dropper sprøjterne

Det er bare et velvoksent halvår siden, at vi stod på Agritechnica i Hannover og så nye marksprøjter fra Lemken.

Det var både en 4.000, 5.000 og 6.000 liter i tanken og bomme fra 24 til 39 meter. Lidt længere ude i horisonten ville Lemken introducere en selvkørende sprøjte med op til 7.200 liter i tanken. Nova hed prototypen vi bliver præsenteret for.

Nu dropper den store tyske redskabsproducent helt produktområdet.

I en pressemeddelelse oplyste Lemken forleden, at producenten har konkluderet, at man ikke har formået at nå en relevant størrelse indenfor sprøjte-segmentet efter mere end 10 års produktion på området.

Stor redskabsproducent dropper sprøjter

Sker i ugen

I denne uge kommer MI’s demo-karavane ifølge deres facebook-side til Grindsted og Aabenraa med deres Kuhn græsudstyr.

Lidt længere fremme i horisonten forventes der spændende nyt fra John Deere, som holder virtuelt pressemøde 25. juni for en god bid af traktorernes verdenspresse.  

Vi slutter af med en genudsendelse. Fra en kant af er traktortrækstævner og de helt store hestekræfter blevet aflyst hos traktor pullerne rundt omkring i Europa på grund af corona. Sidste efterår fik danske traktor pullere medaljeregn ved EM i Brande.

Se lige den største trække igennem her med 13.000 hk.

 

  

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.