Morgenposten: Så dykkede traktorsalget – dansker fik Claas overbevist om bælter

Maskinernes nyhedsoverblik dykker bl.a. ned i de nyeste tal for traktorsalget – og en hel særlig maskine dansk maskinstation spiller hovedrolle bag.

God mandag morgen,

Det kan godt være, at DMI lover 25 grader og sommervejr på tirsdag, men når de første linjer skrives her, så er morgenmørket for alvor tiltaget og efteråret synes godt undervejs.

Sådan føles det også for traktorsalget.

Jeg lovede i sidste uges nyhedsoverblik mandag morgen nyt for traktorsalget indenfor få dage. Tallene har så været lidt længere undervejs, end de plejer fra leverandøren, men her til morgen ligger de faktisk klar.

Og det var desværre ikke positivt nyt. Dykket er nemlig ganske markant.

I forhold til august sidste år er nyregistreringerne af traktorer nemlig faldet med ca. 13 pct. – fra 123 enheder i august 2017 til kun 107 i år.

Nu svinger det naturligvis fra måned til måned – eks. kan man se, at hvor Case IH havde en rigtig god juli, så er tallet noget lavere i august, mens eks. Claas har haft en markant bedre måned.

Det mest stabile traktormærke var New Holland, som endte stort set uændret på 26 styk og en førsteplads en enkelt frontvægt foran John Deere.

Mærke

Antal

Markedsandel i pct.

Case IH

11

10,3

Claas

18

16,8

Deutz-Fahr

3

2,8

Fendt

8

7,5

John Deere

24

22,4

Massey-Ferguson

9

8,4

New Holland

26

24,3

Valtra

8

7,5

Total

107

 

  

Så kom særlig Jaguar til Danmark

Apropos Claas så er det ikke kun traktorsalget, som sikrer dem omtale i de her dage. I sidste uge var på den tyske maskingigant på banen med et par nyheder, som vagte omtale. Bl.a. har Claas nu lanceret to nye majsskæreborde i form af Orbis 600 SD og Orbis 750 på henholdsvis 6,0 og 7,5 meters arbejdsbredde, svarende til 8 og 10 rækker majs.

Se dem her:

Claas klapper nye majsborde ud - hurtigt

Ikke mindre opsigtsvækkende fik Gads Maskinstation i onsdags leveret en Jaguar 960 i den specielle TerraTrac-version med bælteundervogn. Maskinen er den første og indtil videre eneste af sin slags i Danmark, kunne vi oplyse, da vi fredag havde udpeget den til ugens maskine.

Og der er en helt særlig dansk historie på den maskine.  Gads Maskinstation har nemlig haft en finger med i spillet.

»Vi satte bælter under en snitter for første gang tilbage i 2008. Allerede dengang kom der folk fra Claas op og så vores setup. De sagde, at det ikke duede, men det var jo det, vi havde at gøre godt med dengang, og noget skulle vi gøre for at bjærge majsen på de udfordrende jorde i området«, fortæller Anders Gad, indehaver af Gads Maskinstation om den mangeårige kontakt mellem maskinstationen og Claas. Og nu kan Claas så levere varen:

Ugens Maskine: Sønderjysk maskinstation får første Jaguar med bælter

Kan Robotti konkurrere med en Horsch?

Det var ikke kun hos Gads Maskinstation, at der skete ting og sager i onsdags. Rådgiverne fra Sagro trak nemlig 300 besøgende til deres store maskindemo ud på markerne hos planteavler Morten Bjerre i Sørvad til en god omgang demo med såmaskiner. Og de fik set noget udstyr, som kan lidt af hvert med Multiva Combi C300, Mzuri Protil 4T, Weaving GD300M, Claydon Hybrid T4, Horsch Focus 6TD, Väderstad Rapid 300C og AgroIntellis selvkørende redskabsbærer, Robotti i marken.

Men hvem er bedst og ikke mindst den bedste til pengene?

Det afhænger nok af øjnene, der ser. Men Sagro-folkene vil faktisk fortsætte demo’en helt til næste års høst ved løbende at følge resultaterne i marken.

Vi havde udstyret vores redskabsjournalist Claus Worup med kamera og pen, så her får du lige en video fra dagen:

Video: Sagro fremviste de nyeste såmetoder i demonstration

 

Kørehåndtag fra John Deere breder sig

John Deere var også på banen i sidste uge.

For små to år siden lancerede amerikanerne CommandPro, et kørehåndtag med op til 11 programmerbare funktioner. Dengang var det dog blot på de to topmodeller i 6R-serien 6230R og 6250R, men nu breder det sig til alle modeller i 6R-serien. Eneste betingelse for at få håndtaget er, at traktoren har den trinløse AutoPowr transmission. Vælger du Ultimate Edition-varianterne i serien er CommandPro-håndtaget standard.

Læs mere her:

Kørehåndtag breder sig ud til hel traktorserie

Stor filmpremiere torsdag

Inden jeg slutter af her til morgen, så er det også tid til at se frem. Og der er noget særligt og godt i vente til alle os, der godt kan li’ at se maskiner på skærmen.

Torsdag byder vi nemlig på filmpremiere af vores nye video-miniserie Piloterne. Over tre afsnit de kommende tre torsdage følger vi tre landmænd med en særlig forkærlighed for deres udstyr i marken. Jeg var så heldig at være med på en intern snigpremiere i torsdags, og jeg kan godt love jer, at I skal glæde jer til at møde Gustav, Hans Jørgen og Peter i et helt nyt film-format om maskiner.

Ha’ en rigtig god uge – og nyd den sidste sommer og god filmpremiere torsdag.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Mener du, at vi burde skrive netop din historie, så tøv ikke med at ringe til 40283032 eller skriv til cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.