Morgenposten: Så stor er John Deeres smart farming hær
Maskinernes nyhedsoverblik går denne gang bl.a. over Atlanten for at se på, hvor meget John Deere egentlig bruge af kræfter på at udvikle morgendagens teknologi indenfor smart farming.

God mandag morgen,

Sidste uge var ugen efter den store Agromek-uge i Herning. Og det bar nyhedsbilledet indenfor landbrugsmaskiner også stadig præg af.

Der var en efterstrøm af nyheder derfra – som ugens handel fredag – hvor en ung maskinstationsejer fik købt sig en ordentlig omgang grej på Agromek med en stor Claas Xerion og Claas Jaguar finsnitter.

Se den her: Ugens handel: Kroner maskinstationen med snitter og stortraktor

Landbrugsstyrelsen har fået en del publicity for deres EU-tilskudsordninger, som støtter udvikling i landbruget. Selvom det drejer sig om at sætte skub i investeringerne i alt fra stalde til maskiner, så er omtalen ikke altid lige positiv.

Omvendt er der noget, som fungerer. Efterspørgsel. Således har 227 landmænd søgt om tilskud til at få gps, sektionskontrol og andet udstyr, som kan øge præcisionen og mindske forbruget af pesticider for nylig. Det lykkedes dog ikke embedsfolkene, at designe en ordning - som det hedder i det sprog - der kan få økologerne til at købe udstyr for 15 mio. kr.

Læs den historie her:  Her er maskintilskuddet, som økologerne ikke slår til på

Kæmpe smart farming team hos John Deere

I løbet af i år har vi flere gange skrevet om, hvordan mejetærskerne i stigende omfang begynder at blive mere og mere automatiserede og selvtænkende ved hjælp af bl.a. avanceret teknik, der gør, at maskinerne bliver i stand til at tænke selv på udvalgte parametre.

I en historie, som vi også sender ud her til morgen, fortæller en højstående direktør hos John Deere om, hvordan maskingiganten har ca. 1.000 ingeniører, udviklere og data-folk til at drive den udvikling ved siden af John Deeres traditionelle udviklingsarbejde.

Læs mere om den historie her:  Maskingigant har 1.000 udviklere og ingeniører ansat til ét formål

Danish Agro Machinery opruster

Når vi snakker smart farming og den slags produkter, så opruster Danish Agro Machinery i øvrigt i øjeblikket indenfor området. Fra Stemas har man således hentet Henrik Bach Jensen til et nyt job for salg og service af Claas produkter indenfor udbyttemåling, gps-styring, præcisionsstyring med mere. I Claas regi kalder man i øvrigt produkterne Easy – hvilket jo skaber håb om gode brugeroplevelser…

Samson på sit højeste

Nogen som har formået at overbevise kunderne det seneste år må siges at være den danske gyllevognsproducent Samson. I hvert fald endte omsætningen bedre end længe – faktisk skal vi tilbage til guldtiden før finanskrisen for at finde lignende omsætningstal – og samtidig har direktør Lars Henriksen og hans folk også løftet indtjeningen i selskabet.

Læs mere om Samsons gode dagsform i 2017/18 her:

 

Samson på højeste niveau siden finanskrisen

Og hvis man har lyst til at se nærmere på Samsons produkter, så er dagen i dag en faktisk rigtig god dag. Der holdes nemlig julemarked hos Samson Agro og søskendeselskabet Samson Agrolize i Viborg med længe åbent til kl. 20 og rundvisning på fabrikken og i værkstedet.  

 

Folkene fra TBS Maskinpower har også travlt med at åbne døre for tiden. Fredag var det i hovedafdelingen i Starup og torsdag er det TBS i Holstebro, som kører det grønne materiel frem.

 

En som også har nogle spændende dage er direktøren for Karl Mertz, Anders Mikkelsen. I dag fylder han 50 år. Vi siger tillykke – og minder ellers om, at ugen sikkert også byder på nye tal for traktorsalget og sikkert nye kreationer indenfor traktorer og julepynt.

Her en jeg fandt fra John Deere's twitter-folk her:

 

Ha’ en rigtig god uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

 

PS: I dag har jeg i øvrigt en ualmindelig festlig arbejdsdag, da jeg drager vest på for at overrække en ATV til vinderen af TraktorTechs konkurrence op til Agromek. Læs mere om det i det nye TraktorTech 17. december, eller allerede på torsdag i LandbrugsAvisen.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.