Morgenposten: Sådan klares skærene efter maskinhandlers konkurs

Stor MF-forhandler er klar til at tage over, der hvor konkursramte Jøla Maskincenter slap, lyder det bl.a. i maskinernes faste nyhedsoverblik.

God mandag morgen,

Feriestøvet er ved at lægge sig, så velkommen tilbage til de af jer, som i dag igen trækker i arbejdstøjet. For andre var der masser af støv i weekenden.

Det var virkelig Super Bowl for høstmaskinerne rundt omkring. Os der var så heldige at tage os et road trip igennem landet kunne se, at der blev arbejdet for sagen. Og det bliver der mange uger endnu. Der var stadig meget, der kunne høstes med øjnene.

Vi går direkte til dagens overskrift, som er hentet fra weekendens udgave af LandbrugsAvisen. Her kan vi nemlig fortælle, at der bliver god support til kunderne efter sommerens lukning af konkursramte Jøla Maskincenter i Brædstrup. Jøla var nemlig underforhandler af Massey Ferguson, mens Dansk Maskincenter er områdets hovedforhandler.

Dansk Maskincenter har nu overtaget et par mand fra Jøla, og står nu på stikkerne for at tage over med salg og service i området, fortæller de i weekendens papirudgave af LandbrugsAvisen.

Storhandel i Ribe

Der findes næppe den maskinhandler, som ikke er klar til en god handel.

På Ribe Dyrskue var der godt gang i tingene forleden, hvor Brødrene Holst Sørensen A/S fra Obbekær ved Ribe kunne fortælle til Jyske Vestkysten, at de nu har solgt otte traktorer til en samlet nypris på 14,4 mio. kr. Handlen blev i øvrigt behørigt fejret med et glas champagne sammen med køberen, Torben Kamp fra Skamstrup Maskinstation. Ifølge artiklen er der iøvrigt tale om otte styk Case IH Puma.

Sparer rundvisningen

Denne uge bliver også festlig på Sydhavsøerne, hvor der starter ny direktør hos maskinforretningen Karl Mertz. Her skal der dog ikke bruges tid på rundvisning og indføring i IT-systemerne, og hvad man ellers gør, når der kommer nye folk til.

Frem til 2016 var den nye direktør, Anders Hansen, nemlig adm. direktør hos Karl Mertz. Efter en periode udenfor maskinbranchen som underdirektør hos DLG Øst kom han sidste år tilbage som salgschef hos Karl Mertz fra 1. september.

Nu rykker han så frem til direktørposten igen, lyder det fra den store Agco-forhandler Karl Mertz, der tidligere i foråret har øget sit distrikt fra Lolland, Falster og det sydlige Sjælland til med opkøbet af HMC Maskiner i Sorø og Holbæk til også at tælle det meste af Sjælland.

Anders Hansen afløser i øvrigt Anders Mikkelsen som direktør efter, at maskinforretningen og Mikkelsen stoppede samarbejdet et stykke inde i juni.

Se her:Får comeback i spidsen for stor Agco-forhandler

Læs i nyt TraktorTech: Big dansk business med traktorpulling

I morgen begynder vores traktormagasin TraktorTech i øvrigt at komme ud i kioskerne og rundt til vores mange trofaste læsere.  

Denne gang gør vi særligt meget ud af traktortræk og traktorpulling, hvor vi ser frem til kæmpe EM og DM-stævne i Brande 7. og 8. september.

En af deltagerne der bliver John Deere Pulling Team fra Thy. Bagmændene Michael Galsgaard og Rasmus Højen De lever og ånder så meget for sporten, at de i dag har otte ansatte i deres firma JD Motorteknik og udover selv at være blandt Europas bedste til sporten leverer dele og traktorer til store dele af verden.

Læs mere om den historie her: Har otte ansatte til traktorpulling

Danmarks mest indregistrerede traktor

Inden vi hopper over i, hvad der sker i denne uge – og det er ganske meget – så skal vi lige runde, hvad der egentlig er de mest populære traktorer for tiden.

I sidste uge lavede vi nemlig opgørelsen over de fem mest populære modeller plus nogle runners up.

Den mest populære i første halvår blev Case IH Puma 240 med 30 styk, viser vores optælling på baggrund af statistikken fra DBI IT.

Og efter handlen med Case IH-traktorer i Ribe ser det nok heller ikke helt skidt ud for modellen, når vi efter året skal gøre status på året…

Se mere her:  Top 5: Her er Danmarks mest populære traktorer

Sker i ugen

I Give gearer de op efter, at de har skiftet traktormærke fra Deutz-Fahr til New Holland. I hvert fald melder ejer Søren Kristensen fra Traktorgården Give ud, at han i Jørgen Kragh har ansat en ekstra sælger med erfaring med de blå traktorer, som du kan møde hos maskinforretningen i denne uge.

Dermed er der bundet en sløjfe på en sommerens branchehistorier, hvor Traktorgården først trak sig fra Deutz-Fahr, hvor man ellers havde et samarbejde helt inde på matriklen hos importøren HCP, for derefter at tage et mærkeskift til New Holland og samarbejde med J. Hundahl, som i øvrigt har købt 40 pct. af Traktorgården.

I den store traktorverden kommer både Agco og CNH med kvartalstal i denne uge og dermed en frisk status fra den internationale traktorhandel.

Torsdag frigiver Claas de tekniske detaljer om deres nye Lexion-mejetærsker.

De første billeder har dog været ude efter, at journalister fra hele verden besigtigede nyheden tidligere på måneden.

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Ligger du inde med et godt tip til en historie, så er du mere end velkommen til at ringe på 40283032 eller skrive på mail cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.