Morgenposten: Sådan speed-åbner Løkke Agromek

Maskinernes nyhedsoverblik beretter bl.a. om, hvorfor du skal skynde dig, hvis du skal nå at se statsministeren på Agromek i år.

God mandag morgen.

Om ca. 25 timer starter den officielle indvielse af indvielse af Agromek.

Og med fire minusgrader og frost på havemøblerne, så bliver det dejligt at kunne vandre lidt rundt indenfor i de kommende dage.

Inden jeg runder detaljerne om det forestående Agromek og vores chancer for at møde statsminister Lars Løkke, så ska vi lige rundt om de seneste dages mest markante historier indenfor landbrugsmaskinernes verden.

Nul-rente på brugte maskiner

En af sidste uges mest overraskende historier var nemlig den store maskinhandler S.D. Kjærsgaards tilbud om nul-rente på brugte maskiner i et kort vindue frem til nytår.

Ejer og adm. direktør Palle Kjærsgaard vil med skridtet forsøge at få løftet brugtsalget for december 20 til 30 pct.

”December er historisk set en stor måned for os. Også for brugte maskiner. Vi tror, at vores nysalg får svært ved at nå slå niveauet sidste år, men så vil det her kompensere. Jeg håber, at brugtsalget vil stige 20 til 30 pct. og det dermed bliver et dyrt initiativ for os”, lød det bl.a. i historien.

Læs mere om renter og brugte maskiner her:

Maskinhandlers nytårstilbud: Nul-rente på brugte maskiner i tre år

Danish Agros maskinhandel køber op

En anden af sidste uges markante historier stod Danish Agro for. Grovvarekoncernen kandiderer efterhånden meget stærkt til titlen som Danmarks største maskinforretning, når man puljer de maskinforretninger sammen, som man har opkøbt via datterselskabet Danish Agro Machinery.

I sidste uge blev Kolding Maskinforretning tilføjet til listen samtidig med, at man købte resten af aktierne i Traktor & Høstspecialisten. Hidtidig direktør og medejer af Kolding Maskinforretning, Henrik Thomsen, skal i øvrigt fremover også lede Traktor & Høstspecialisten.

Læs mere om opkøbene her: Danish Agro opkøber endnu en Claas-forhandler

Løkkes morgen i Herning

For fire år siden blev Agromek også åbnet af Lars Løkke Rasmussen. Dengang lancerede han som oppositionens statsministerkandidat en ny landbrugspakke, ligesom han kom rundt og så diverse stande og maskiner. I år får statsministeren særdeles travlt, når han møder op til åbningen kl. otte tirsdag morgen.

Kl. 13 skal han nemlig være midtpunkt for en spørgetime i Folketinget, så derfor forventes han at forlade messeområdet i Herning igen ved ni-tiden, så han tidsnok kan nå frem til Borgen i midten af København. Vi lover dog, at vi nok skal nå at hilse på ham og få lidt nye kommentarer fra Lars Løkke om Agromek og landbruget.

Læs i øvrigt mere om, hvad han sagde om dansk landbrugspolitik, da han for få uger siden var i netop Herning til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.

Video: Løkke: Vigtigere at aftaler bliver gode, end at de bliver brede

Case IH går til kamp mod ukrudtet

Når du tænker Case IH, så tænker du nok på Puma’er, Magnum’er og den slags kendte traktormodeller og Axial Flow-mejetærskere.

Men Case IH kan selvfølgelig også meget andet – og i fremtiden påtænker mærket også at slå ukrudt ihjel med elektricitet.

I hvert fald vil Case IH i februar lancere et system med navnet XPower, som kort sagt går ud på at sende højenergi-elektroner gennem ukrudtsbladene og ned til rødderne. Systemet bliver i øvrigt lanceret på den forestående SIMA-messe i Paris, hvor man forleden udsendte en liste over Frankrigs svar på Agromek Stars.

Læs mere om Case IH og ukrudtsbekæmpelsen her:

Case IH vil bekæmpe ukrudt med elektricitet

Traktormærker dominerer de store stande

Inden vi slutter af, så binder vi lige sløjfen her til morgen omkring Agromek. Når du går rundt i Herning, så kan du med god grund forvente, at traktormærkerne har booket mest stand-plads til deres store traktorer og maskiner. De allerstørste udstillere er i øvrigt Claas-importøren Danish Agro Machinery, John Deere og New Holland.

Få mere overblik her:

De er de fem største udstillere på Agromek

Ny importør til svenske vogne

Forud for Agromek har vi fået et hav af pressemeddelelser og nyheder tilsendt. Med ca. 530 udstillere er der stor konkurrence om omtale af nye produkter, nye agenturer og hvad man ellers kan finde på. Kort før morgenposten blev skrevet tikkede Præstbro Maskiner ind med sin Agromek-vinkel:

Præstbro kan præsentere nye entreprenørvogne fra svenske Randex i varianter fra en 4 tons-vogn med en enkelt aksel til en tre-akslet vogn til 25 tons. 

Det sker de kommende dage

Ja, som jeg indledte, så er det Agromek, som er den altdominerende event i branchen de kommende dage. Agromek er et hav af udstillinger og events. Her har jeg lige samlet en lille huskeliste:
På førstedagen tirsdag bliver der bl.a. uddelt Agromek Awards til nogle af årets sejeste nyheder. Det sker sidst på formiddagen, når åbningen er veloverstået. 

Vi får også skudt live-værkstedet i gang, hvor bl.a. Læsernes Traktor 2.0 deltager – og for mange udstillere slutter dagen i øvrigt med en kæmpe udstillerfest i Herning.

Som noget nyt har Agromek et nyt innovationsområde, som er åbent hele ugen. Området kaldes Agromania og indeholder en række løsninger til fremtidens landbrug, lyder det i programmet.

I løbet af ugen har Agromek også en form for en ungdoms-konkurrence, hvor særligt dygtige studerende fordelt på ni teams skal dykke ned i nogle forretningscases fra udvalgte Agromek-udstillere for at finde nye forretningsmodeller, ideer og koncepter til virksomhederne. Bliver spændende at se, hvad de egentlig finder på.

Torsdag aften bliver fremtidens landmand i øvrigt kåret ved årets awardshow i landbruget. Hvis du gerne vil med, så er der måske en enkelt eller par ledige billetter endnu. I så fald er det bare at skynde sig via dette link:

Awardshow Fremtidens Landmand torsdag kl. 17 på Agromek 29. november

Ha’ en rigtig god tur til Agromek. Vi ses, måske, på LandbrugsMediernes stand i Hal D, nr. 3270.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.