Morgenposten: Se de første billeder af ny dansk sprøjte
Maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen viser for de første billeder af fremtidens Hardi-sprøjte udenfor udstillingshallerne og så kan du se en anden rigtig god dansk ide køre på oversvømmet mark.

God mandag morgen,

Det er de gode ideers morgen.

Så nyd kaffe og godt stykke brød til, og jeg lover dig en herlig start på ugen.

Det hele har ellers været lidt surt med al det vand rundt omkring. Og jeg skal da indrømme, at der stadig er meget våde marker og vand rundt omkring i landet.

Men heldigvis er der gode krøllede hjerner, der kan komme med løsninger midt i elendigheden.

Sådan en er Jacob Ulv Christensen, der driver en maskinstation i det sydjyske. Her har han bl.a. suppleret sine ”normale” gyllevogne med en lille specialbygget gyllevogn, der kan køre, når alt andet må stoppe.

Se den her og få historien i vores mest sete historie i de seneste dage:

 

 

Her er gyllevognen, der næsten kan svømme

Hardis nye sprøjte

Og så skal vi dagens overskrift. I weekenden har den gode gamle papirudgave af LandbrugsAvisen været ekstra flot set med maskinelle briller. Vi har nemlig suppleret vores kolleger med en større sektion om maskiner med et særligt fokus på sprøjter og gødningsspredere. Dermed kan folk orientere sig om de nyeste produkter og tendenser, inden det går løs i marken.

En af historierne drejer sig om Hardis nye trailersprøjte, Hardi Aeon. Den er så ny, at der nu skal til at køres seriøse test på bl.a. danske marker efter foreløbig fire år på tegnebrættet og under udvikling. Vi har fået de første billeder af sprøjten fra den virkelige verden, hvor den kører udenfor fabrikken på Falster. Sprøjten er tænkt som en overbygning til Hardis Commander-serie. Kodeordene for sprøjten er, at det skal gå hurtigere, lige fra kørslen i marken til betjening og rengøring.

Sprøjten kan måske nå at komme i produktion til sæson 2021 – alt efter testresultaterne.

Se her:

Vokseværk i Skjern

Vil man forbi et sted, hvor der er fremdrift blandt danske maskinhandlere, så er Skjern som destination et godt bud. Skjern Maskinforretning havde for to-tre år siden lidt over 20 ansatte. Nu er de mere end 40 ansatte, viser sidste uges historie om maskinforretningen, der gennemgår en imponerende udvikling i de her år. Fysisk vokser forretningen markant med opkøb af en naboejendom. Vokseværket sker ikke på bekostning af forretningens evne til at tjene penge. Tværtimod har der også været pæn vækst der.

Følg med her:

Fordoblet på to år: Vestjysk maskinhandler tordner frem

Stor ekstraregning aflyst

Alle landbrugskøretøjer skulle med stor hast over på en ny EU-typegodkendelse om et halvt år, der ifølge branchen kunne true produktionen af landbrugskøretøjer i Danmark.

Nu kan danske maskinproducenter, maskinhandlere, maskinstationer og landmænd trække vejret lidt lettere.

Færdselsstyrelsen har netop bekræftet, at de producenter, der vil vente med at hoppe på de nye regler, kan vente til 1. januar 2022.

Nu er det slået fast: Omstridte regler for landbrugskøretøjer udskudt til 2022

Stor kanon fra udlandet imponeret I Ringkøbing

Når vi nu er i det positive hjørne. Jeg havde i sidste uge en ekstra historie fra AgroIntellis lancering af den nye landbrugsrobot Robotti. Med ved lanceringen var den hollandske forhandler. Det er faktisk en del af en verdens største maskinhandlere, BayWa og altså ikke hvem som helst. Her arbejder mere end fem mand alene med smart farming produkter. Hollænderen var i øvrigt svært optimistisk overfor det danske roboteventyr.

Se her:

Han kom fra en af verdens største maskinhandlere og tænkte wauw

Italien hårdt ramt – også på traktorfronten

Selvom jeg proklamerede i starten, at det er en positiv morgen, så er der også lidt malurt i bægeret. Som bekendt er Italien hårdt ramt af Coronavirus netop nu. En af landets traktorproducenter, Arbos(ejet af kinesiske Lovol) har frivilligt indgået i rekonstruktion ved rette i Italien, lyder det fra flere medier.

Bump for Fendts el-traktor

Under Agritechnica tilbage i 2017 viste Fendt for første gang en eldrevet traktor. Projektet var dog i sin indledende fase.

Som vi også har skrevet i 2020 er den endnu ikke lige på vej på markedet. Forleden var vores traktorekspert John Christensen til konference, hvor Fendts specialister kunne fortælle, at hydraulisk støj og støj fra transmissionen samt kølingen af el-traktoren har vist sig noget mere besværlig end først antaget.

Læs mere i vores papiravis, som du også kan læse i vores epaper.

De er mest ivrige efter ny traktor

Her på LandbrugsMedierne har vi for nylig gennemført en undersøgelse blandt Landbrug & Fødevarers medlemmer. Her fremgår det, at op mod hver femte landmand kan tænkes at ville købe en ny traktor.

Nu kører det for tiden rigtig godt for svineproducenterne. Alligevel er det faktisk planteavlerne, der er mest ivrige. Hvis man tager dem med, som er ubeslutsomme, men ikke afvisende, så er det op mod 27 pct. , der kan tænkes at ville købe ny traktor.

Se her: Nu skal der handles: Hver femte drømmer om nye maskiner

Fendt stikker af

Denne morgen har også budt på nye tal i traktorsalget. Ugen starter rigtig godt for Fendt-folket. Det er nemlig den mest indregistrerede i februar. Det var også samme stilling i januar.

Få overblikket her: Stor føring til Fendt efter vintermåneder

Køb luftbremser nu

En anden frisk nyhed her til morgen er en ny anbefaling fra Dansk Maskinhandlerforening. De går nu ud og anbefaler, at man allerede nu køber traktor og påhængskøretøjer med luftbremser, så man overholder EU-reglerne til punkt og prikke fra 2025 uden flere problemer til den tid.

Se her: Maskinhandlerne med ny anbefaling til dine bremser

Sker i ugen

På fredag er der fest i Horsens! Yding Smedie & Maskiner fejrer to gange 50 års fødselsdag hos ejerne Jeppe og Christina Rasmussen og indvielsen af nyt stort byggeri med åbent hus.
Du kan læse mere om Jeppe Rasmussen i et fornylig portræt:

Egentlig skulle han bare hygge sig med en gammel smedje

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.