Morgenposten: Semler kunne have brugt mange flere montører
Midt i corona-krisen så har Semler og mange maskinforretninger utrolig travlt på værkstederne, fremgår det af det ugentlige nyhedsoverblik fra maskinfronten.

God mandag morgen,

Det er herligt sådan en mandag morgen både at kunne love lidt billeder af høstgrej i marken og nyt om, hvor travlt der har været hos en af maskinbranchens største aktører i Danmark, Semler Agro.

For de af jer, som snart rykker ”kontoret” ind i en mejetærsker, så har jeg også et par gode råd fra en ekspert til jer.

Lidt malurt i bægeret. Seneste melding fra DMI her til morgen. Vejret bliver typisk klassisk sommervejr i denne uge. Både sol og byger - og til tider træls, lyder det.  

Dermed har jeg jo lovet lidt af hvert – men først skal vi lige runde et par gedigne maskinnyheder klædt i grønne og gule farver.

Semlers hovedmærke John Deere havde nemlig samlet den europæiske maskinpresse til live streamning og chat torsdag eftermiddag.

Her fra LandbrugsAvisen havde vi vores traktorekspert John Christensen med online. Han beretter bl.a. om udvidelse af John Deeres 7-serie med den nye topmodel 7350R. Den får omkring 350 hh ved maksimal effekt, men inklusiv boost så kommer den op på hele 388 hk.

Se her: 7R-serie fra Deere vokser til næsten 400 heste

Nyheden var langt fra den eneste fra den amerikanske maskingigant.

Fremover tilbyder John Deere 6M-serien i en såkaldt AutoPowr-udgave. Kendere af John Deere vil vide, at det er John Deere-måden at sige trinløs transmission på.

Den slags har man indtil nu skulle købe sig mere fattig for at komme i nærheden af på den dyrere og veludstyrerede 6R  for at få fat i. Men nu kan man altså købe en mindre udstyrsbelagt John Deere i den populære størrelse og få den eftertragtede transmissionstype.  

Få mere at vide her:

John Deere om ny traktor: Drop udstyr - vælg trinløs transmission

Der var også nyt til det arbejde, der sker efter en traktor. Således lancerede John Deere også to nye trailersprøjter i mellemklassen - R732i og R740i hedder de og fås med 3.200 og 4.000 liter i tanken.

John Deere søsætter ny trailersprøjte

Horsch barsler med noget nyt

Så tager vi lige en grøn og gul pause.

Medejer og direktør hos redskabsgiganten Horsch, Philip Horsch har en twitter-kontor, som man normalt ikke behøvet kaste mange blikke på. Der er langt op til Trumps skrivekløe på det sociale medie, kan man roligt sige. I starten af sidste uge skete der dog pludselig noget. Horsch lagde to billeder ud af noget, som har noget at gøre med en ny såmaskine. Philip Horsch lovede i øvrigt, at der ville komme flere billeder af maskinen fra marktest. Vi glæder os og håber, at han kommer tilbage med nye billeder og info i denne uge!

Horsch løfter sløret: Sender ny såmaskine i test om få dage

Travlhed hos Semler

I weekendens udgave af LandbrugsAvisen kan vi fortælle, at maskinværkstederne rundt omkring det danske land i den seneste tid har haft usædvanligt travlt. Er der noget, der bliver udnyttet i Danmark pt. og efterspørges, så er det folk, der kan få landbrugsmaskiner ud og køre.

Her til morgen fortæller Semler Agro, at der virkelig er blevet knoklet igennem i en periode i en grad, så der kunne være ansat langt flere folk hos Semler Agro og Herborg Maskinforretning.  

”Vi skulle lige vurdere med det her corona, hvordan skibet skulle vende. Men det har ikke haft nogen effekt på os. Vi har da haft arbejde til 30 mand mere”, siger driftsdirektør Morten Krusborg bl.a. i historien.

Morgenpostens trofaste læsere får lige historien først her, som ellers er tilgængelig senere på formiddagen.

Semler: Vi har haft arbejde til 30 mand mere

Danskere tæt på milliardsalg på maskiner i Sverige

Sidste uge havde vi også nyt fra en anden af de store danske aktører, Danish Agros maskindivision.

Det er nemlig en regulær vækstraket, som Danish Agro har sat i gang på maskinmarkedet i Sverige.

For fire år siden startede man mere eller mindre datterselskabet Swedish Agro Machinery op fra nulpunktet.

Mens omsætningen i årsregnskabet for 2018 blev opgivet til 471 mio. skr., så voksede det yderligere 30 pct. i 2019. I år forventes omsætningen at nærme sig en milliard skr. inkluderet omsætningen fra datterselskabet Östra Sönnarslövs Traktorservice AB, lyder det nu fra Swedish Agro Machinery.  

Følg med her:  Efter fire år i Sverige: Danish Agro på vej mod milliardsalg på maskiner

Mavepuster trukket tilbage

For et halvt år siden begyndte fabrikanterne af landbrugsmaskiner i Danmark at gispe efter vejret. Transportministeriet ville implementere nye EU-regler på sådan vis, at det pludselig så ud til, at eks. serier af meget få gyllevogne eller andre redskaber og køretøjer skulle igennem en dyr typegodkendelse. Pres fra de ypperste lobbyister i tjeneste for landets maskinhandlere, maskinstationsfolk, maskinfabrianter og landbruget fik i sidste ende overbevist embedsmændene om, at der var en mere smidig vej.

Mavepuster til produktionen af landbrugskøretøjer trukket tilbage

Skal du ud og tærske? Læs lige det her først

I weekendens udgave af LandbrugsAvisen har vi snakket med en instruktør, der giver gode fif til mejetærskerpiloter. Torsten Birk Nielsen har bl.a. et godt råd om spildet efter en mejetærsker – vi skal nemlig ikke gå i panik. Han forklarer, at nogle piloter har tendens til at gå i panik over 15 kerner efter maskinen.

»Men man skal huske, at maskinerne vokser. Det samme gør skærebordet, og derfor skal man vænne sit hoved til, at der gerne må ligge flere kerner i skåret, uden spildet er ret stort«, siger han.

Læs flere fif fra Torsten i ugens avis i vores e-paper og få også historien om, hvorfor gummivalser kan være et godt alternativ på Kuhns græsmaskiner.

Se Dolly i sving

Og så lovede jeg vist også en høstmaskine i aktion. Forleden så jeg på Facebook, at Dansk Landbrugs Management i Køge havde sendt deres Dolly-klippere ud og skære den følsomme engrapgræs af.

Netop som de havde skåret alle 150 hektar af i fredags, fik jeg har en hurtig brief af deres driftsleder Morten Lund Olesen. Potentialet er godt i år – og skårlægningen har bare kørt derudaf.

Se her:

 

 

Og læs historien her:

Se hvordan Dolly-sæt lægger 150 hektar med meget følsomt frø ned

Sker i ugen:  

Tirsdag slutter online-auktionen over 248 maskiner/artikler fra Hjallerup Maskinforretning hos KJ Auktion.

Ugen vil sikkert betyde en hel del mejetærskere i marken, som skal ud og prøve sig af de tidligere græsfrømarker.

Tripper du for at komme ud, så se lige hvordan det spændte af, da Guldborgsund Agro fredag sendte tre Axial Flow i marken for at høste den første frø i en mark med bakkesvingel.

Frøhøsten er skudt i gang: Tre store Case-mejetærskere æder løs af svingel

Næste mandag indleder jeg årets sommerferie. Det betyder også et hvil for morgenposten, som vender stærkt tilbage i august. Maskinnyhderne går dog ikke på ferie.  Så tøv ikke med at sende en nyhed forbi redaktionen på post@landbrugsavisen.dk eller følg med på hjemmesiden. Jeg spår nye maskiner og spændende branchenyheder løbende hen over sommeren.

God sommer!

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.