Morgenposten: Solide plusser fra de nordjyske storforhandlere – Traktorvideoen alle ser
Maskinhandlere kommer godt ind i 2017. Video med Ford-lyd blev megahit i ugen der gik.

God mandag morgen,

Enten snakker jeg med de forkerte, eller også er der en del positive vibes for tiden i maskinbranchen.

For nogle minutter siden præsenterede vi her på siden en temperaturmåling fra Kolding, hvor Claas-forhandleren Kolding Maskinforretning fortæller, at man frygtede januar måned, men udviklingen har været anderledes positiv. Velbesøgt værksted og handler, der stadig bliver indgået, selvom kunderne egentlig havde lagt et pænt salg i slutspurten af året:

Vi frygtede januar skulle være stille, men…  

I min overflyvning af nyhedsstrømmen er det også interessant at notere sig et par markante regnskaber fra Nordjylland. Her kunne jeg i slutningen af sidste uge fortælle om både Agco-forhandleren Hjallerup Maskinforretning med stigende bundlinje og god aktivitet i sit 2017-regnskab og Case I.H. modstykket S.D. Kjærsgaard, der sædvanen tro lagde nye procenter til en stigende buffer i selskabet samtidig med, at ejer og direktør Palle Kjærsgaard havde luft til (også sædvanen tror) at tage sig selv udbytte for anstrengelserne.

Også briterne havde travlt med InDregistreringerne

Vi har tidligere beskrevet, hvordan indregistreringerne af traktorer steg pænt her til lands i 2017. Igennem hele året så markedet godt ud – men slutspurten blev også særlig god, fordi en del for en sikkerhedsskyld ville indregistrere traktorerne, inden nye EU-regler trådte i kraft. Hjallerup Maskinforretning var blandt dem, fortalte vi her:

Indregistrerede 17 traktorer før årsskiftet – turde ikke gøre andet

På den anden side af Nordsøen var tendensen mindst lige så udtalt: Briternes indregistrering af traktorer blev fordoblet i december, viser denne historie fra weekenden:

Traktorsalget i Storbritannien steg markant i 2017

Gammel og rå lyd fra TraktorTech hitter

Sidste uge var andet end regnskaber og traktorsalg. Vi var klar med årets første TraktorTech. Allerede i morgenposten for en uge siden gjorde jeg reklame for vores video fra en maskinstation med en større samling mere eller mindre bedagede Ford-traktorer. Lyden af en Ford Super 6 har været en af ugens store klik-historier på www.landbrugsavisen.dk. Vi takker for interessen – og opfordrer de sidste til at se og lytte med her:

Video: Årets første TraktorTech serverer fantastisk lyd fra Ford Super 6

Uden at vi skal være fuldstændig navlebeskuende, så har det været en fornøjelse at modtage opkald og initiativer med hensyn til vores projekt med en ny Læsernes Traktor i regi af TraktorTech. Nu er maskinhandlernes brancheforening Dansk Maskinhandlerforening også gået med, og har påtaget sig en slags værkfører-rolle. Jeg har fået flere spændende forespørgsler i de senere dage, som jeg endnu ikke kan løftet sløret for. Men jeg ser meget optimistisk på projektets fremtid…  

Større omgivelser til MacDon

Sidste uge var også ugen, hvor det kom frem, at importøren af skærebordene og skårlæggerne for MacDcon fremover får mere plads til større armbevægelser.

Buchtrup Agro flytter nemlig til nye lokaler i Hammershøj mellem Hobro, Randers og Viborg.

Nå, men nok om sidste uge. Nu hvor vi er kommet ud af dynerne, selvom morgenmørket ikke har forladt os endnu, så venter der os nogle spændende dage.  

I morgen vil det på den internationale scene nok vække opmærksomhed, hvordan dagsformen egentlig er hos CNH, når der kommer nye kvartalstal til børsen fra traktor- og maskingiganten.

På de hjemlige breddegrader vil en gruppe nybagte Valtra-ejere få sig en tur rundt på Valtras fabrik i midten af Finland. De er vinderne af kampagnen, som Valtra kørte op til årsskiftet med en særlig kampagnepris på Valtra-traktorer solgt før nytår – og en tur til Finland for de hurtigste.

Torsdag bliver det spændende, hvor massivt gyllesæsonen går i gang. Der skifter vi i hvert fald til 1. februar og mon ikke, at det betyder en del gylleudstyr på marker og veje, selvom det stadig er vådt rundt omkring.

Åbent Hus-sæsonen fortsætter også i den her uge. I fredags var der bl.a. afterskiiing i Hornslet hos S.D. Kjærsgaard. Denne fredag og lørdag er det Herborg Maskinforretning, der åbner dørene.

Vi har selv en travl start på ugen i dag, da vi lukker siderne til årets anden udgave af vores store maskintillæg LandbrugsAvisen Maskiner. Den kommer med rundt med LandbrugsAvisen på torsdag, ligesom vi sender det rundt til maskinhandlere og maskinstationer. Hovedvægten denne gang kommer til at ligge på traktornyheder . Vi har blandt andet været i marken og set nærmere på en af nyhederne fra MF’s program. Fredag havde jeg fornøjelsen af at besøge en større MF, Fendt og Valtra-forhandler. Glæd dig til det – og meget mere i spalterne i de kommende dage her på siden – og ikke mindst i avisen på torsdag.  
 

Ha’ en rigtig fin uge. Skulle du ligge inde med et tip til Ugens Handel, så hører jeg meget gerne fra dig på 40283032 eller mail cjj@landbrugsavisen.dk.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.