Morgenposten: Stor John Deere Europapremiere i dag - Maskinforretning på nippet med ny afdeling i Randers.

Morgenposten er præget af en stor traktor, der vil køre førerløs rundt i Danmark de næste par dage og ny afdeling hos Hjallerup Maskinforretning.

God mandag morgen,

Når bare der venter noget godt, så er det ikke så slemt at stige op af posen på en af året mørkeste mandage. I eftermiddag ruller der nemlig en førerløs Europa-nyhed ud i Nordjylland med John Deere-logo. Mere om det senere.

Først skal vi lige på rundtur i de seneste begivenheder i maskinverdenen.

Sidste uge blev skudt ordentlig i gang, da Hjallerup Maskinforretning og Agco Danmark gik ud og fortalte, at der endelig var en løsning på manglende MF-forhandler i Randers efter JMC’s konkurs. Ikke uventet udvider Hjallerup Maskinforretning i byen for at få fingrene i de mange MF-kunder, som har manglet en MF-forhandler siden konkursen. Vi mangler stadig at høre, hvor Nordjyllands store Agco-forhandler har lejet sig ind. Mon ikke det er en nyhed, som vi kan præsentere indenfor de kommende dage.

Jer, der har læst trofast med i morgenposten, kan nok nikke genkendende til, at sker mange omvæltninger hos landets maskinforhandlere for tiden.
Forleden skrev jeg en artikel om, hvor meget der egentlig er sket indenfor de seneste par måneder. Omfanget overrasker mig stadig, når jeg læser overskriften nogle dage senere:

Få overblikket - 11 store omvæltninger i maskinbranchen på to måneder

Og så holder vi lige en pause fra forhandlerne og går til ugens store premiere. Det er nemlig i dag og i morgen, at Semler Agro viser en selvkørende John Deere 8R frem til de første kunder. Ifølge Semler er det første gang, at en John Deere i den størrelse bliver udstyret med robotteknologien på europæiske marker.

Førerløs traktor ikke langt fra salgsklar vare
Semler indikerer også, at vi heller ikke er langt fra, at teknologien bliver solgt til danske landmænd og dermed bliver hverdag på danske marker.

"Vi kan mærke, at efterspørgslen bestemt ikke er dalende. Mange ser værdi i at få de selvkørende maskiner ud på marken, og vi er også sikre på, at så snart landmændene ser, hvor stor værdi de kan få ud af en John Deere 8R med robotteknologi, så vil de være interesseret i at tilknytte en til deres bedrift", siger deres solutions manager Morten Skau Foged i denne historie:

Største selvkørende John Deere-traktor i Europa er salgsklar

Og så fik vi fredag sendt TraktorTech til trykkeriet. Det betyder, at TraktorTech 19. december runder året af med et stort nummer, hvor vi går bag scenen og dybden med Agcos opbygning af mejetærskeren Ideal. Du får lige en snigpremiere på forsiden.

Ha’ en rigtig fin uge. Følg med i de kommende dage, når vi fortæller mere om den selvkørende traktor og meget, meget andet.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til ugens profil, handel eller bare en rigtig god historie, så ring til mig på 40283032 eller skriv på mail cjj@landbrugsavisen.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.