Morgenposten: Store John dominerer – Ti år med Danmarks traktormagasin – direktører slutter efter femdobling
Maskinnyhederne har været domineret af nye salgstal og en markant direktør-afsked i branchen. Stor fødselsdag i dag og et par store begivenheder venter os i denne uge.

God mandag morgen,

Så er vi i gang igen. Og med dette nyhedsoverblik går vi ind i en uge, hvor vi kan forvente en del nyheder fra os i maskinjournalistik-branchen. Der er eksempelvis næppe sagt det sidste ord om, hvordan traktorsalget udviklede sig i 2017, selvom hovedtendenserne står klar:

1. Blandt de store traktorer sidder John Deere solidt på tronen i Danmark. På samme liste med traktorer over 350 hk markerer Fendt sig iøvrigt med en delt anden og tredjeplads. Vil du længere ned i tallene, så kan du klikke dig ind på vores historie: Én traktor snupper en sjettedel af sværvægtermarkedet.

2. Den mest solgte traktormodel var ikke en John Deere, men New Holland, som både fik indregistreret flest traktorer totalt set – og med T7.270 med 59 enheder altså tegnede sig for den allermest solgte model. Læs mere i: Her er de 10 mest solgte traktormodeller i 2017

TraktorTech i et år årti

Dagen i dag er også en rigtig festdag for os på LandbrugsMedierne. Det er nemlig ti år siden, at jeg og en håndfuld andre kolleger var med til at udgive vores traktormagasin TraktorTech for første gang. Det fejrer vi med flere tilbageblik i løbet af de kommende dage. Vi har nemlig været i gemmerne og fundet rigtig mange spændende traktorer, maskiner og ikke mindst fantastiske entusiaster, som vi har mødt i årenes løb. Læs mere om jubilæet her:
Danmarks traktormagasin har stor fødselsdag i dag
 

Markant direktørafsted

Inden morgenposten bliver for navlebeskuende, så skal det også lige noteres, at sidste uge bød på et markant farvel i den danske maskinbranche.

Adm. direktør Ivan Petersen og eksportdirektør Peter G. Pedersen stopper nemlig hos Agrometer – og lægger dermed en flot indsats bag sig. Minderne bliver dog behagelige:

I 2003 købte de sig ind i virksomheden, og fik senere femdoblet omsætningen og har leveret positive resultater i alle årene sidenhen.  

For halvandet år i siden solgte de virksomheden til Erhvervsinvest, og nu stopper de så også med at lede virksomheden. Ivan Petersen fortsætter dog som medlem af bestyrelsen. Agrometers ejere har endnu ikke præsenteret en ny direktør.

Af andre branchenyheder skal det nævnes, at importen af McHales produkter faldt på plads, så det fremover bliver Helms TMT-Centret, der bliver importør efter, at TBS Maskinpowers datterselskab TBS Import ellers havde stået for det.

Tank op i Herning og Vingsted

For mange landmænd bliver Herning et epicenter i denne uge, hvor Plantekongressen foregår. Udover en masse fagligt indhold om dyrkning af markerne, så er der også en del spændende indhold, om det udstyr, som kører rundt derude – og ikke mindst det digitale landbrug. Min kollega John Christensen er på plads, og glæder sig til at berette undervejs. Hvis du vil læse mere om programmet, så tag en tur forbi Plantekongressens hjemmeside.

Præcision og det digitale kommmer også til at fylde en del, når maskinstationsfolkene mødes i Vingsted-centret til mere end 40 indlæg under Danske Maskinstationer og Entreprenørers vidensdage torsdag og fredag. Vi glæder os til at være med og lover en fyldig dækning her på www.landbrugsavisen.dk/maskiner undervejs og i den næste udgave af vores maskinavis, LandbrugsAvisen Maskiner.

Ha’ en rigtig god uge. Venlig hilsen redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til ugens profil, handel, en traktor til Læsenes Traktor eller bare en rigtig god historie, så ring til mig på 40283032 eller skriv på mail cjj@landbrugsavisen.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.