Morgenposten: Succesrig maskinstationsejer havde ikke styr på rigtig meget – prisen på gyllekørsel i bund – Hør den fedeste Ford Super 6 lyd

Stor selverkendelse fra succesrig maskinstationsejere, tog kegler på maskinstationernes topmøde. Og så er vi klar med nyt TraktorTech, der bl.a. byder på en bedaget Ford med fantastisk lyd.

God mandag morgen,

Tjuhej for en uge vi lige har forladt.

Det var bl.a. ugen, hvor vi skrev om en maskinproducent, der nærmer sig et økonomisk guldbryllup med 50 årsregnskaber i træk med overskud. Den kommer jeg lige tilbage til lidt længere nede i morgenteksten.

Det var også ugen, hvor vi fik tanket vores faglige kaffekop helt op. Først på plantekongressen i Herning, hvor John Christensen var med, mens jeg og Claus Worup hørte en perlerække af spændende indlæg på maskinstationernes vidensdage torsdag og fredag i Vingsted.   

Et af indlæggene hos DM&E foregik i kedeldragt og gummistøvler, da Torben Kamp fra Skamstrup Maskinstation fortalte om transformationen fra landmand til maskinstationsejer med en flersidet forretning og omsætning på den gode side af 75 mio. kr.

»Som landmand var jeg ikke særlig god til at tjene penge. Der var ikke rigtig styr på ret meget«, indledte Torben Kamp med stor selverkendelse, mens han ellers spredte inspiration om at blive god til kerneforretningen på en maskinstation.

Læs hele historien her:

Ejer af stor maskinstation: »Jeg er ikke som de andre...«  

Prisen i bund på gyllekørsel

Vi er efterhånden ikke mange dage fra, at en større flåde af gyllevogne som PG25 og andre gode sager kører (tungt) i marken. Ifølge Christian Rabølle fra Vkst er den en opgave, som de fleste landmænd skal holde sig fra. Det er for de fleste meget svært at få økonomi i det – ligesom han indikerede på DM&E’s vidensdage, at der nok også er en del maskinstationer, der opererer med gyllekørsel til meget lave priser.

Læs mere om priserne på gyllekørsel her:  

Før gyllesæsonen – den skal nok blive kørt billigt ud

Positive vibes i branchen

I sidste uge berettede jeg bl.a. om et par af vores historier om traktorsalget i 2017. Det gik pænt op – og i de senere dage har vi hørt flere strofer af samme vise. Blandt andet kan Skjern Maskinforretning fortælle om et stærk december med salg af syv-otte New Holland-traktorer, hvilket er pænt over niveauet i 2016.

Positive vibrationer hos New Holland-forhandler - fik solgt syv-otte traktorer på nippet til overtagelse

Meldingen stemmer godt overens med oplevelsen i det sydsjællandske, hvor Johannes Mertz beretter om et øget salg på 30 pct. af New Holland-traktorer. 

Læs mere om New Holland-forhandlerens 2017, hvor en ny stor afdeling i Maribo tilskrives en del af succesen.

Stor maskinforretning stolt af førsteplads

50 årsregnskaber med plus

Og så skal vi til det økonomiske guldbryllup. Det drejer sig om den fascinerende historie om og med Harsø Maskiner. Maskinfabrikanten med stifter og ejer Harry Højvang Sørensen i spidsen er nemlig lige kommet med årsregnskab nr. 49 i rækken – med overskud hver gang. Denne gang med et plus på 4,5 mio. kr. før skat. Og dermed er der lagt op til en flot guldbryllup næste år. Harsø Maskiner, der siden 1969 har produceret gylleredskaber og maskiner til landbrug, maskinstationer og andre fabrikker i branchen, udvider i øvrigt fabrikken med en investering for i omegnen af 10 mio. kr., fordi bomstørrelserne er blevet for lange i forhold til fabrikkens bredde på 25 meter.

Læs vores kollega Rasmus Villesens historie:

Succesfuld maskinproducent udvider stort  

Nyt TraktorTech med fantastisk lyd

Vores fotojournalist Torben Worsøe har i øvrigt for nylig været forbi Harsø for at lave et virksomhedsportræt til årets første udgave af TraktorTech af Harsø Maskiner. Her får du hele den fascinerende baggrundshistorie om alle opfindelserne fra Harry Højvang og co.

Det nye TraktorTech fejrer, som vi også har gjort det i de seneste dage her på www.landbrugavisen.dk/maskiner, magasinets tiårige fødselsdag med gyldne klip fra arkivet som dette:

TraktorTechs gyldne klip: Skidt med larmen, der skal være Volvo på farmen   

Det nye TraktorTech serverer også en længere reportage fra et maskinhus med 23 x oldtimer Ford hos sønderjyske Maugstrupgårds Maskinstation. Se i øvrigt Torben Worsøes fremragende video fra stedet, hvor vi bliver bedt om at skrue op for lyden, da der bliver givet godt med gas på maskinstationens Ford Super 6.  Fed lyd, på en fortsat mørk mandag morgen i det sjællandske. Vi glæder os til at høre reaktionerne, når magasinet kommer rundt i de kommende dage. Læs i øvrigt en masse nyt om Læsernes Traktor.

Ha’ en rigtig god uge. Venlig hilsen redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til ugens profil, handel, en traktor til Læsenes Traktor eller bare en rigtig god historie, så ring til mig på 40283032 eller skriv på mail cjj@landbrugsavisen.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.