Morgenposten: Sulten efter maskinhusets konge er tilbage
Maskinernes faste nyhedsoverblik har flere nyheder fra salget af nye maskiner til landbruget – og en helt særlig følgeton om et tyveri, der heldigvis resolut blev stoppet forleden.

God mandag morgen,

Der loves tørvejr i dag, og så er det jo bare at komme i gang.

Men det kan selvfølgelig være forskelligt, hvor travlt vi har det.

Torsdag havde en svindler det lidt for travlt. Efter flere dages hærgen med at lokke maskiner ud af maskinforretninger rundt omkring i landet, så gik den ikke længere.

Hos en maskinforretning havde han bestilt en havetraktor. Efter et mønster hvor han havde glemt at betale flere steder og udgivet sig for at komme fra en murerforretning, så fik en snedig maskinhandler forhalet en handel så tilpas længe, at politiet nåede frem og kunne tage ham med sig.

På få timer nåede vi både at skrive om hans færden – og slutningen på den kedelige arbejdsmetode i torsdags.

Se her:

Svindler taget på fersk gerning: Blev pågrebet hos maskinhandler ved Århus

Svindler er løs: Flere maskinforretninger snydt for maskiner

Boom i nye mejetærskere

Nå, men egentlig skal denne nyhedsgennemgang handle om noget meget mere positivt. Om et par måneder er årets høst mere eller mindre skudt i gang.  

Det bliver med flere friske kræfter i markerne. Årets mejetærsker-salg er nemlig tilbage på normal-niveau eller lidt derovre, lyder meldingen fra de store mejetærskermærker på det danske marked i en artikel fra vores maskintillæg i weekendens papirudgave af LandbrugsAvisen, som min overskrift her til morgen refererer til.

Der spås om et nysalg omkring 220-240 enheder mod sølle 158 maskiner til sidste års høstsæson.

”Det er bestemt stærkere, end det var sidste år. Der er lidt mere optimisme derude. Det ses klart, at mange svineproducenter siger, at nu kan det være på tide at skifte mejetærskeren efter år, hvor de ikke har rørt på sig. Sidste år var det laveste i mange år. Jeg forventer ikke, at vi fordobler det tal, men vi kan godt lande på 240 enheder i denne sæson”, lyder det bl.a. forventningsfuldt fra produktchef for høstmaskiner hos Case IH, Niels Petersen.

Mere om mejetærskersalget og generelt meget mere om maskiner og udstyr til årets høst kan du læse mere om i vores epaper her:

En spændende maskine, som du også kan læse om her, men som ikke markedsføres til årets høst, er John Deeres kommende X9-mejetærsker.

John Deere hævder, at den kan høste 100 ton færdigvare i timen med et spild på blot én procent. I lighed med Agcos introduktion af deres nye Ideal-mejetærsker i de senere sæsoner, så markedsfører John Deere maskinen som en rockstjerne med flere og flere billeder og historier om maskinen på de sociale medier.

Se eks. her:

 

 

Trods corona-krise: Traktorstatistikken ligner sig selv i april

Og så skal vi til en helt frisk historie her til morgen. På bilstatistik.dk ligger der nemlig friske tal for indregistreringen af nye traktorer for april.

Den gode nyhed er, at der i april blev indregistreret tæt på sidste års niveau, og dermed ser vi stadig ikke nogen stor corona-effekt i statistikkerne. Det bliver spændende at følge i de kommende måneder, om det stadig vil forholde sig sådan.

Trods corona-krise: Traktorstatistikken ligner sig selv i april

Aldrig så tidligt færdige som nu

Men alt er jo ikke helt som det plejer. Det forrygende forårsvejr fik for alvor gjort noget ved markarbejdet i år. Jeg stødte lige på denne opdatering fra et entusiastisk landbrug:

 

 

Thorsen er rykket ind i Støvring

Netop nu må stemningen også være ekstra god i Støvring. En del af personalet fra forliste Hjallerup Maskinforretning har nemlig fået nyt job hos virksomheden Brdr. Thorsen med hovedsæde på Djursland. Brdr. Thorsen, der både driver service og salg af maskiner, landbrug og maskinstation, har nemlig købt Hjallerups gamle afdeling i Støvring, hvorfra man for alvor tager hul på rollen som ny Massey Ferguson-forhandler i Nordjylland.  Læs mere om planerne her:

Ny maskinhandler startet op i Støvring med MF og Kverneland

Brøns fik et nyt, stort mærke

I sidste uge havde jeg dårligt sendt et nyhedsbrev ud, før den kendte importør af Krone og Amazone, Brøns Maskinforretning gik ud med en opsigtsvækkende nyhed.

Importen af JCB’s landbrugsmaskiner overtages af Brøns fra Larsen & Nicolaisen, der fremover kun skal tage sig af maskinerne til entreprenørerne.

For Brøns er der dermed kommet et nyt og spændende ben ind i forrentningen.

Vi fangede en af hovedkræfterne bag initiativet, direktør Dan Hamann, til et interview om jobbet og udviklingen i familiefirmaet:

Læs mere her:

Brøns Maskinforretning: "Vi skal bevise vores værd"

JCB splitter dansk import i to: Brøns Group ny importør

I denne uge:

Vi går ind i en uge, hvor der uden tvivl kommer et par nyheder om, hvordan de store traktorproducenter har klaret corona-krisen og dertil hørende nedlukning af deres fabrikker.

I morgen tirsdag fremlægger Agco kvartalsregnskab, mens CNH følger ed onsdag. Lidt senere på måneden kommer der også nyt fra John Deere.

Fredag skal I i øvrigt ikke forvente de store opdateringer. Det er St. Bededag, og så er hele familien hjemme igen – uden corona-undervisning i stuen.

Ha’ en rigtig god uge, hvor søndag iøvrigt også byder på mors dag.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.